skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Johnny Cash – Well Alright

Το νέο, μεταθανάτιο τραγούδι του Johnny Cash, με τίτλο “Well Alright”, είναι εδώ!

Τίτλος τραγουδιού: “Well Alright”

Καλλιτέχνης: Johnny Cash

Μουσική / Στίχοι: Johnny Cash

Εταιρεία: UMG Recordings

Από το LP: “Songwriter”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 23 Απριλίου 2024

Art-Cover:

Ένα νέο μεταθανάτιο album του Johnny Cash, με τίτλο “Songwriter”, γεμάτο με ακυκλοφόρητες μελωδίες που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν από τον “Man in Black” πρόκειται να φτάσει στις 28 Ιουνίου μέσω της Mercury Nashville/UMe.

Η συλλογή των 11 τραγουδιών περιλαμβάνει τραγούδια που ο Cash είχε γράψει εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία στη συνέχεια μαγνητοφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής συνεδρίας στα LSI Studios στο Νάσβιλ στις αρχές του 1993. Αλλά αυτό το έργο τελικά ακυρώθηκε, αφού ο Cash γνώρισε τον Rick Rubin και οι δυο τους δημιούργησαν μια παραγωγική δημιουργική συνεργασία που κράτησε μέχρι τον θάνατο του Cash το 2003.

Αφού ο γιος του Cash, John Carter Cash, ανακάλυψε εκ νέου τα demo του LSI, έκλεισε τις κασέτες μόνο στα φωνητικά και την ακουστική κιθάρα του πατέρα του. Στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια του συμπαραγωγού David Ferguson (συνεργάτης του Cash κατά τη δεκαετία του ’80 και του ’90) και μια σειρά μουσικών, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συνεργατών του Cash, Marty Stuart και Dave Roe, για να προσθέσει νέα όργανα στα τραγούδια.

Η πρώτη γεύση του “Songwriter” είναι το “Well

Alright”, που βρίσκει τον Cash στην πιο γοητευτική και σαγηνευτική εκδοχή του, καθώς υφαίνει μια απλή ιστορία αγάπης.

Μαζί με τον Stuart και τον Roe, που πέθαναν το 2023, για να συμπληρώσουν το βασικό trio του “Songwriter” ήταν ο ντράμερ Pete Abbott των Average White Band. Στο album συμμετέχουν επίσης ο Dan Auerbach των Black Keys, ο οποίος παίζει solo κιθάρα στο “Spotlight” και ο Vince Gill, ο οποίος φωνάζει στο “Poor Valley Girl”. Ο αείμνηστος Waylon Jennings εμφανίζεται σε δύο τραγούδια, τα “I Love You Tonite” και “Like a Soldier”, έχοντας τραγουδήσει με τον Cash κατά τη διάρκεια των αρχικών συνεδριών του LSI.

Johnny Cash - Well Alright

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top