skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Jonny Greenwood – House of Woodcock (“Phantom Thread O.S.T.”)

Μία εμβληματική σύνθεση ήρθε από τον Jonny Greenwood για το soundtrack της ταινίας, “Phantom Thread”!

Τίτλος τραγουδιού“House of Woodcock”

Καλλιτέχνης: Jonny Greenwood

Μουσική / Στίχοι: Jonny Greenwood

Από το album: «Phantom Thread O.S.T.»

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : T.B.A.

Art-Cover:

Μία ταινία υποψήφια για βραβείο «Χρυσής Σφαίρας» δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα καθοριστικό για την πορεία της soundtrack και φυσικά η δραματική ταινία, “Phantom Thread”, είναι ανάμεσα σε αυτές. Με πρωταγωνιστές τους Daniel Day-Lewis, Lesley Manville και Vicky Krieps, ο Paul Thomas Anderson αναμένεται να κυκλοφορήσει μία ανερχόμενη επιτυχία στις 25 Δεκεμβρίου της χρονιάς που διανύουμε.

Την μουσική ενδυμασία, λοιπόν, του «Phantom Thread» ανέλαβε κι έφερε εις πέρας ο μουσικός (κιθάρα και πλήκτρα) των Radiohead, Jonny Greenwood. Στις 21 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε μία πρώτη γεύση από αυτό το score της ταινίας. Το “House of Woodcock”, όπως τιτλοφορείται η εν λόγω σύνθεση, αναφέρεται στην μόδα που περικλείει τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Reynolds Woodcock, τον οποίο υποδύεται ο Daniel Day Lewis. Ο επιβλητικός ήχος από το πιάνο είναι αυτός που έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην συγκεκριμένη, instrumental δημιουργία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Greenwood δεν συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Anderson. Ο Anderson τον είχε επιλέξει πριν τρία χρόνια για την ταινία, “Inherent Vice”. Δοκιμασμένη, λοιπόν, συνταγή για επιτυχία φαίνεται να φαντάζει ο Greenwood στα μάτια του 47χρονου, Αμερικανού σκηνοθέτη και μία δοκιμή θα πείσει κι εμάς τους ίδιους. Το soundtrack περιλαμβάνει συνολικά 18 συνθέσεις, που η ηχογράφησή τους πραγματοποιήθηκε σε studio στο Λονδίνο με μία ορχήστρα εξήντα ατόμων και υπό την διεύθυνση του Robert Ziegler.

Jonny Greenwood - House of Woodcock («Phantom Thread O.S.T.»)

Back To Top