skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | José James – Saturday Night (Need You Now)

Ο José James κυκλοφορεί το “Saturday Night (Need You Now)”, το 2ο single του από το επερχόμενο album του “1978”

Τίτλος τραγουδιού: “Saturday Night (Need You Now)

Καλλιτέχνης: José James

Μουσική / Στίχοι: José James, Talia Billig, Kaveh Rastegar

Εταιρεία: Rainbow Blonde Records

Από το LP: “1978”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 19 Ιανουαρίου 2024

Art-Cover:

Ο José James, ο διεθνώς αναγνωρισμένος τραγουδιστής της jazz και της soul, ξεκινά το 2024 με το “Saturday Night (Need You Now)”, το δεύτερο single από το επερχόμενο album του “1978”. Ένας συνδυασμός της disco από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και της R&B με την pop του 2020, το τραγούδι είναι ένας φόρος τιμής στους μουσικούς ήρωες του James, Marvin Gaye, Quincy Jones και Michael Jackson.

«Το να κάνω τον φόρο τιμής μου στον Bill Withers με ενέπνευσε», εξηγεί ο James. “Τραγουδώντας τις επιτυχίες του από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 όπως το «Lovely Day» και το «Just the Two of Us» με έκανε να θέλω να εμβαθύνω και να προσπαθήσω να γράψω ένα τραγούδι που θα μπορούσε να φέρει τη δική μου χαρά στους ανθρώπους”.

Για να αιχμαλωτίσει αυτή τη χαρά, ο James χρησιμοποίησε τους βετεράνους -και υποψήφιους για Grammy- τραγουδοποιούς από το Λος Άντζελες, Talia Billig (Moby, Aloe Blacc) και Kaveh Rastegar (Bruno Mars, Cee-Lo Green). Σε παραγωγή του James και του Rastegar, το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Dreamland Studios της Νέας Υόρκης, η μίξη έγινε από τον Pete Min στο Lucy’s Meat Market, LA και τελικά το mastering έγινε από τον Frank Arkwright στα Abbey Road Studios.

Το συγκρότημα που τον συνόδευσε στο studio αποτελείται από τους επίσης υποψήφιους για Grammy, Marcus Machado (Daniel Ceasar) και David Ginyard (Blood Orange), καθώς και ανερχόμενους αστέρες της σκηνής της Νέας Υόρκης Chad Selph (Bilal) και Jharis Yokley (Solange).

Ο James δεν είναι ξένος με τις R&B και dance συνεργασίες. Το τραγούδι του “Live Your Fantasy” (γραμμένο με τους Billig και Scott Jacoby) πήγε στο #1 στα ιαπωνικά διεθνή charts. Έχει επίσης συνεργαστεί στο παρελθόν με τον θρύλο Moodymann, τον avant-garde συνθέτη/σκηνοθέτη Flying Lotus και τους Βρετανούς Dons Goldie και Basement Jaxx.

Το  «1978», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου 2024, σφύζει από τις κοινωνικά συνειδητοποιημένες αισθήσεις των Marvin Gaye, Prince και Stevie Wonder. Ο James εξερευνά επίσης επιδέξια τα όρια της μαύρης μουσικής πέρα ​​από τη δική του αυλή, με τη Βραζιλιάνα ανερχόμενη star και πρόσφατα υποψήφια για Latin Grammy, Xenia França καθώς και τον Κονγκολέζο-Βέλγο rapper-σκηνοθέτη Baloji.

Διαβάστε Ξανά

Read Again

José James - Saturday Night (Need You Now)

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top