skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Lenny Kravitz – Road to Freedom (from “Rustin” OST)

Ακούστε το πρωτότυπο τραγούδι του Lenny Kravitz “Road to Freedom” από την ταινία “Rustin” του Netflix

Τίτλος τραγουδιού: “Road to Freedom”

Καλλιτέχνης: Lenny Kravitz

Μουσική / Στίχοι: Lenny Kravitz

Εταιρεία: Netflix Music

Από το OST: “Rustin”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 2 Νοεμβρίου 2023

Art-Cover:

Tο “Rustin” του George C. Wolfe κυκλοφορεί σε περιορισμένη κυκλοφορία μέσω του Netflix και μαζί έκανε το ντεμπούτο του ένα πρωτότυπο τραγούδι του Lenny Kravitz που ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας.

Ο τίτλος του είναι “Road to Freedom”, όπου ο Kravitz υποστηρίζεται από μια “λαμπερή χορωδία”, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Netflix. Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης δεν είναι μόνο ο τραγουδιστής του «Road to Freedom», αλλά παίζει επίσης «τύμπανα, μπάσο, πιάνο, Hammond B-3 και ντέφι». Το τραγούδι “περιλαμβάνει επίσης μια guest εμφάνιση από τον βραβευμένο με Grammy, Trombone Shorty και τον επί χρόνια συνεργάτη και κιθαρίστα του Kravitz, Craig Ross”.

Ο Kravitz δεν έχει υπάρξει ποτέ υποψήφιος για Oscar στη μακρά καριέρα του (έχει δύο υποψηφιότητες για Screen Actors Guild Award ως μέλος του συνόλου των “Lee Daniels’ The Butler” και “Precious”).

Το “Rustin”, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου μετά τη σύντομη θεατρική του προβολή, αναφέρεται στον ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων και ήρωα Bayard Rustin (που ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Emmy, Colman Domingo) και τις προσπάθειές του να οργανώσει

την Πορεία στην Ουάσιγκτον το 1963. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride και έλαβε έντονες κριτικές για τον Domingo, ο οποίος θεωρείται ισχυρός διεκδικητής στην κούρσα των Oscar, Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Όσον αφορά την εύρεση του τραγουδιού των τίτλων τέλους της ταινίας, ο Wolfe είπε σε μια δήλωση ότι ένιωθε ότι ο Kravitz ήταν η μόνη επιλογή. «Γνώρισα για πρώτη φορά τον Lenny Kravitz πολύ νωρίς στις σταδιοδρομίες και των δυο μας και η πρώτη φορά που τον άκουσα να τραγουδάει ήταν acapella – θυμάμαι πολύ έντονα τον ήχο – και υπήρχε κάτι στην ποιότητα στη φωνή του που φαινόταν τέλεια για το τέλος της ταινία», είπε ο Wolfe.

«Η μόνη σημείωση που του έδωσα ήταν ότι το τραγούδι έπρεπε να μας βοηθήσει να νιώσουμε ως κοινό, από το συναίσθημα στη δράση», πρόσθεσε. «Και τρομπόνια, ικέτευσα για τρομπόνια. Από τότε που ο [συνθέτης του “Rustin”] Branford [Marsalis] με σύστησε σε μια ηχογράφηση της ιερής χορωδίας τρομπονιού από το United House of Prayer, έχω μαγευτεί. Ο Lenny πήγε το αίτημά μου στο επόμενο επίπεδο και επιστράτευσε τον θρυλικό Trombone Shorty. Το «Road To Freedom» αποτυπώνει τόσο το 1963 όσο και το 2023, είναι μια τολμηρή γιορτή, καθώς η φωνή του Lenny κηρύττει και ανεβαίνει στα ύψη».

Lenny Kravitz - Road to Freedom (from "Rustin" OST)

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top