skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Lost Horizons – On The Day You Died

Οι Lost Horizons παρουσιάζουν ένα μουσικό αυτοσχεδιασμό αφιερωμένο στον David Bowie!

Τίτλος τραγουδιού: “On The Day You Died”

Καλλιτέχνης: Lost Horizons

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album: “World’s Strongest Man”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 4 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Πέρυσι, ο επικεφαλής της εταιρείας Bella Union και ο πρώην μέλος των Cocteau Twin, Simon Raymonde δημιούργησε ένα νέο μουσικό project που ονομάζεται Lost Horizons, με το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους δίσκο “Ojalá”. H μουσική τους είναι δομημένη γύρω από τους πρώιμους αυτοσχεδιασμούς του Raymonde σε συνδυασμό με αυτούς του drummer, Richie Thomas (το έτερον ήμισυ του project), κι έτσι το album κατέληξε να είναι μια πανέμορφη συλλογή, γεμάτη από dream-pop μελωδίες, που ερμήνευαν μια σειρά φιλοξενούμενων τραγουδιστών. Πρόσφατα οι Lost Horizons, μοιράστηκαν έναν από αυτούς τους αυτοσχεδιασμούς, που είναι ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στον David Bowie καθώς τον ηχογράφησαν την ημέρα που πέθανε, ακριβώς πριν από δύο χρόνια.

Το τραγούδι φέρει τον θλιβερό τίτλο, “On The Day You Died”, ενώ προηγουμένως είχε γίνει διαθέσιμο μόνο σε περιορισμένα CD μέσω του Rough Trade Album Club.

Στο τραγούδι χρησιμοποιείται μόνο, μέσα από ένα φίλτρο echo, η προφητική φράση του Bowie “Something happened on the day he died…” (“Κάτι συνέβη την ημέρα που πέθανε …”) από το κύκνειο άσμα του, “Blackstar”. Πρόκειται για ένα ορχηστρικό τραγούδι που αντανακλά τις πρώτες αντιδράσεις και τα συναισθήματα του Raymonde και του Thomas στο άκουσμα των ειδήσεων εκείνης της ημέρας. Το σπάνιο ζευγάρωμα του πιάνο με του σαξόφωνου, ακούγεται σε σημεία σαν να είναι κατεστραμμένο ωστόσο λειτουργεί και σαν μια όμορφη μουσική ηχώ του ήχου που μας παρέδωσε ο ίδιος ο Bowie στο τελευταίο του αριστούργημα.

Lost Horizons - On The Day You Died

Back To Top