skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Luke Elliot – William Tell

O Luke Elliot συναντά τον William Burroughs στην «δολοφονική και ολίγον πειραγμένη» μπαλάντα, “William Tell”

Τίτλος τραγουδιού: “William Tell

Καλλιτέχνης: Luke Elliot

Μουσική / Στίχοι: Freddy Holm, Luke Elliot

Εταιρεία: Icons Creating Evil Art/Black Sea Entertainment

Από το LP: “Let ’em All talk”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 27 Απριλίου 2023

Art-Cover:

Ο Luke Elliot, αυτός ο υποβλητικός καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του δημιουργεί μοναδικές ατμόσφαιρες, κυκλοφορεί τη νέα σκοτεινή και «πειραγμένη» murder ballad του με τίτλο, “William Tell”. Πάνω στον καμβά μιας αληθινής ιστορίας από τη ζωή του William Burroughs, Aμερικανού συγγραφέα, ζωγράφου και σεναριογράφου, διάσημου για το ψυχεδελικό στυλ γραφής του. Και ζωής του.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου από την Icons Creating Evil Art. To νέο album του Luke Elliot, με τίτλο “Let ’em All talk”, θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου.

Ο Luke Elliot σχολιάζει για το νέο του τραγούδι: «Ανέκαθεν, με γοήτευε ο William Burroughs. Αυτό το τραγούδι έχει να κάνει με αυτόν τον άντρα που σκότωσε τη γυναίκα του τοποθετώντας ένα ποτήρι με ουίσκι στο κεφάλι της, προσπαθώντας να αναπαραστήσει το μύθο».

Ο Burroughs υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της αποκαλούμενης “Beat Generation”, έζησε τη ζωή του μέσα σε εξάρσεις, αλκοόλ και ναρκωτικά. Ένα γεγονός που χαρακτηρίζει την ιστορία του είναι η δολοφονία της συζύγου του Joan Vollmer Adams Burroughs. Το ζευγάρι βρισκόταν στο Μεξικό, όταν αποφάσισαν να αναπαραστήσουν τη σκηνή που ο Γουλιέλμος Τέλλος πετυχαίνει με ένα τόξο ένα μήλο

στο κεφάλι του γιου του. Όμως και οι δύο ήταν μεθυσμένοι, η γυναίκα έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της, ο Burroughs συνελήφθη και πέρασε 13 μέρες στη φυλακή, μέχρι που ο αδερφός του κατάφερε να πληρώσει και να τον βγάλει. Κριτικοί του έργου του εκτιμούν ότι το γεγονός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα συγγραφική δράση του.

Οι murder ballads (μακάβριες μπαλάντες) συνθέτουν ένα παρακλάδι της δυτικής παραδοσιακής και folk μουσικής, με τις απαρχές τους να πηγαίνουν πίσω στον 17ο αιώνα. Είναι τραγούδια που είτε ανήκουν σε άγνωστους δημιουργούς είτε αποδίδονται σε λαϊκούς ποιητές, τα οποία εξιστορούν εγκλήματα πάθους και εκδίκησης. Κατά κανόνα, αν και όχι αποκλειστικά, πρόκειται για αληθινά περιστατικά που για διάφορους λόγους απέκτησαν θρυλικές διαστάσεις – τόσες ώστε να φτάσουν στο σημείο να εμπνεύσουν τη λαϊκή μούσα.

Τώρα, αυτός ο μοντέρνος τροβαδούρος, o Luke Elliot, επιστρέφει με νέο album το «Let ’em All talk» και ένα νέο τραγούδι, τη murder ballad, “William Tell”.

Ας ακούσουμε προσεκτικά τι έχει να μας πει!

Δ.Τ.

Luke Elliot - William Tell

Back To Top