skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | MIKA – Jane Birkin

O Mika αποτίει φόρο τιμής στην εκλιπούσα Jane Birkin μέσα από το νέο του single που έχει ως τίτλο το “λαμπερό” όνομά της

Τίτλος τραγουδιού: “Jane Birkin

Καλλιτέχνης: MIKA

Μουσική / Στίχοι: Carla De Coignac, MIKA, Renaud Rebillaud

Εταιρεία: Universal Music Division Island Def Jam

Από το LP: “Que ta tête fleurisse toujours”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 16 Νοεμβρίου 2023

Art-Cover:

Το «Jane Birkin», ένα τραγούδι που γράφτηκε ως φόρο τιμής στην ηθοποιό και τραγουδίστρια που πέθανε αυτό το καλοκαίρι, θα είναι μέρος του νέου album του Mika, που αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου. Ο Mika, που στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει ως φόρο τιμής στην ηθοποιό και πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly, μια από τις πρώτες του επιτυχίες, αφιερώνει τώρα το νέο του single στη μνήμη της Βρετανίδας τραγουδίστριας Jane Birkin που πέθανε το περασμένο καλοκαίρι.

“Η Birkin ήταν ένα σύμβολο αισθησιασμού, ενσάρκωσε την αβίαστη κομψότητα, την ειλικρίνεια χωρίς καμία χυδαιότητα. Είχε επίσης την ίδια προφορά με τη μητέρα μου”, εκμυστηρεύτηκε ο Mika σε πρόσφατη συνέντευξή του. “Ο θάνατός της με λύπησε. Είναι σαν ένα κερί που σβήνει. Σε αυτόν τον τίτλο, αντιμετωπίζω το γυμνό, υπερασπίζομαι μια απελευθερωμένη αγάπη, χωρίς ντροπή. Η αγάπη à la Birkin είναι μια αισθησιακή, ποιητική αγάπη, χωρίς ντροπή”, πρόσθεσε.

Αυτό το τραγούδι θα είναι ένα από τα δώδεκα τραγούδια από το “Que ta tête fleurisse toujours”, το 6ο studio album του Mika, το οποίο έγραψε και τραγούδησε εξ ολοκλήρου στα γαλλικά, το οποίο έρχεται τέσσερα χρόνια μετά από το “My Name Is Michael Holbrook”.

Ο θάνατος της Birkin έχει πυροδοτήσει κύμα συναισθημάτων στη Γαλλία. Περίπου 20 καλλιτέχνες -ανάμεσά τους κι ο Mika- θα συναντηθούν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2024 για μια αφιερωματική συναυλία στο Olympia.

MIKA - Jane Birkin

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top