skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Peter Gabriel – i/o (Bright-Side Mix)

Στην πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, ο Peter Gabriel κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι “i/o (Bright-Side Mix)”!

Τίτλος τραγουδιού: “i/o (Bright-Side Mix)

Καλλιτέχνης: Peter Gabriel

Μουσική / Στίχοι: Peter Gabriel

Εταιρεία: Real World

Από το LP: “i/o”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 6 Απριλίου 2023

Art-cover:

Ο Βρετανός θρύλος του progressive rock Peter Gabriel μοιράστηκε ένα νέο single, με τίτλο “i/o (Bright-Side Mix)”, που είναι το ομότιτλο τραγούδι από το επερχόμενο album του. Ο μουσικός είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα singles “Panopticom”, “The Court” και “Playing for Time”.

Ο Gabriel έγραψε και παρήγαγε το “i/o” στα Real World Studios του στο Wiltshire της Αγγλίας, καθώς και στο Beehive στο Λονδίνο. Στο single, που έκανε πρεμιέρα στις 6 Απρίλιου, συμμετέχει η χορωδία Soweto Gospel.

Σε μια δήλωση για το τραγούδι, ο Gabriel σχολίασε: “Αυτό το μήνα το τραγούδι είναι το ‘i/o’ και ‘i/o’ σημαίνει ‘είσοδος / έξοδος’. Το βλέπετε στο πίσω μέρος πολλών ηλεκτρικών συσκευών και απλώς πυροδότησε μερικές ιδέες για τα πράγματα που βάζουμε και βγάζουμε από τον εαυτό μας, με φυσικούς και μη φυσικούς τρόπους. Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης αυτής της ιδέας και στη συνέχεια η προσπάθεια να μιλήσουμε για τη διασύνδεση των πάντων. Όσο μεγαλώνω, μάλλον δεν γίνομαι πιο έξυπνος, αλλά έχω μάθει μερικά πράγματα και είναι πολύ λογικό για μένα ότι δεν είμαστε αυτά τα ανεξάρτητα νησιά που μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε, ότι είμαστε μέρος του όλου. Αν μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας ως καλύτερα συνδεδεμένους, ακόμα μπερδεμένους

ανθρώπους, αλλά ως μέρος ενός συνόλου, τότε ίσως υπάρχει κάτι να μάθουμε;”

Ο πρώην τραγουδιστής των Genesis θα περιοδεύσει στην Ευρώπη αυτή την άνοιξη, ξεκινώντας το ταξίδι τον Μάιο στην Κρακοβία της Πολωνίας. Η περιοδεία περνά στη Βόρεια Αμερική τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Peter Gabriel - i/o (Bright-Side Mix)

Back To Top