skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Rihanna – Lift Me Up (from “The Black Partner: Wakanda Forever” O.S.T.)

Η Rihanna επέστρεψε μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας με το single “Lift Me Up” από το “Black Panther: Wakanda Forever”

Τίτλος τραγουδιού“Lift Me Up

Καλλιτέχνης: Rihanna

Μουσική / Στίχοι: Ludwig Goransson, Robyn Fenty, Ryan Coogler, Temilade Openiyi

Εταιρεία: Def Jam Recordings

Από το O.S.T.: “The Black Partner: Wakanda Forever”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 28 Οκτωβρίου 2022

Art-Cover:

Είναι επίσημο!! Σχεδόν επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου studio album της, “Anti”, η Rihanna επέστρεψε στη μουσική με την κυκλοφορία του “Lift Me Up”, τη μουσική της συνεισφορά στο soundtrack της ταινίας “Black Panther: Wakanda Forever”, που έκανε πρεμιέρα στο Los Angeles την Τετάρτη το βράδυ.

Το τραγούδι επιτρέπει στα εντυπωσιακά φωνητικά της Rihanna να λάμψουν καθώς υποστηρίζεται από ένα πιάνο και μίνιμαλ έγχορδα όργανα. Το συναισθηματικά δυνατό τραγούδι χρησιμεύει ως φόρος τιμής στη ζωή του αείμνηστου Chadwick Boseman. Μαζί με το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσης μια instrumental έκδοση του καθώς και δύο Lyric-videos, το ένα στα αγγλικά και το άλλο στη νοτιοαφρικανική γλώσσα Xhosa, η οποία χρησιμοποιείται από τους χαρακτήρες της φανταστικής χώρας του υπερήρωα της Marvel, Black Panther, Wakanda.

Το τραγούδι συνυπογράφουν οι Rihanna, Tems, Ludwig Göransson και ο σκηνοθέτης του “Black Panther”, Ryan Coogler.

«Αφού μίλησα με τον Ryan και άκουσα τη σκηνοθεσία του για την ταινία και το τραγούδι, ήθελα να γράψω κάτι που να απεικονίζει μια ζεστή αγκαλιά από όλους τους ανθρώπους που έχασα στη ζωή μου», είπε ο Tems

σε μια δήλωση. «Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα ήταν αν μπορούσα να τους τραγουδήσω τώρα και να εκφράσω πόσο μου λείπουν». «Η Rihanna ήταν έμπνευση για μένα, οπότε το να την ακούω να αποδίδει αυτό το τραγούδι είναι μεγάλη μου τιμή», πρόσθεσε ο Tems.

Εκτός από μια συμμετοχή της στο τραγούδι Believe It”, του PartyNextDoor του 2020, η τελευταία κυκλοφορία της Rihanna εκείνη του 2016 με το «Anti». Επίσης, πρόκειται να επιστρέψει στη σκηνή τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο ημίχρονο του Super Bowl 2023.

Το “Black Panther: Wakanda Forever” είναι η πρώτη ταινία από το franchise που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατο του Boseman το 2020. Στην ταινία θα δούμε τις επιστροφές των Nakia (Lupita N’Yongo) και Okoye (Danai Gurira), καθώς και της Queen Ramonda (Angela Bassett). Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Daniel Kaluuya, Michaela Coel, Dominique Thorne και άλλοι.

Ο Kendrick Lamar ανέλαβε να ηγηθεί του soundtrack της αρχικής ταινίας του 2018, με τραγούδια όπως “All the Stars” με την SZA, «X» με τους 2 Chainz και Schoolboy Q, «King’s Dead» με τους Jay Rock, Lamar, Future και KAmes Blake και το “Pray for Me”, στο οποίο συνεργάστηκαν οι Lamar και The Weeknd. Το soundtrack κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη μουσική επένδυση ταινίας, ενώ το “King’s Dead” κέρδισε εκείνο για την καλύτερη rap ερμηνεία. Η μουσική του κέρδισε επίσης υποψηφιότητες στις κατηγορίες Album, Song και Record της Χρονιάς.

Το “Black Panther: Wakanda Forever” πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 11 Νοεμβρίου.

Rihanna - Lift Me Up (from "The Black Partner: Wakanda Forever" O.S.T.)

Rihanna - Lift Me Up (from "The Black Partner: Wakanda Forever" O.S.T.) (Instrumental Video)

Rihanna - Lift Me Up (Wakandan Lyric Video)

Rihanna - Lift Me Up (Lyric Video)

Back To Top