skip to Main Content

Νέο Cover & Συνεργασία | Violet Grohl & Dave Grohl – Nausea

Η Violet Grohl συνεργάζεται με τον πατέρα της, Dave Grohl, για μία μοναδική διασκευή στο τραγούδι του rock συγκροτήματος X, “Nausea”!

Τίτλος τραγουδιού: “Nausea

Καλλιτέχνης: Violet Grohl & Dave Grohl

Μουσική / Στίχοι: John Doe, Exene Cervenka

Πρώτη εκτέλεση: X (1980)

Εταιρεία: Roswell Records

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 23 Απριλίου 2021

Art-Cover:

Από πολύ μικρή ηλικία η Violet Grohl είχε δείξει την προτίμησή της για τη μουσική, πόσο μάλλον για την rock μουσική έχοντας ως πρότυπο κι έμπνευση ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και πατέρα της, τον Dave Grohl. Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλασσαν στο κοινό, λοιπόν, οι δυο τους κι αυτή αφορά σε μία διασκευή που πραγματοποίησαν στο τραγούδι “Nausea” του αμερικανικού, punk rock συγκροτήματος X.

Για πρώτη φορά το εν λόγω single απολαύσαμε πριν από 41 χρόνια μέσα από το ντεμπούτο studio album του group, με τίτλο “Los Angeles”. Η επίσημη πρεμιέρα του δίσκου έγινε στις 26 Απριλίου του 1980. Τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού συνυπογράφουν οι John Doe και Exene Cervenka.

Περνώντας πλέον στο σήμερα, ο Dave Grohl και η κόρη του ηχογράφησαν την δυναμική αυτή δημιουργία στο studio στο σπίτι τους και μπορούμε να το απολαύσουμε και μέσω του ντοκιμαντέρ “What Drives Us” που προβάλλεται από τις 23 Απριλίου μέσω του Amazon Prime Video και στο οποίο περιλαμβάνεται και το “Exene Cervenka” του ίδιου συγκροτήματος.

Μέσω μίας ανάρτησής του στα social media και συγκεκριμένα το Instagram, ο Dave Grohl μίλησε για τη σύνδεσή του με τους X και το πως αυτή αναδύθηκε ως “θεμέλιο για το soundtrack της ζωής τους”.

Violet Grohl & Dave Grohl - Nausea

Original Song: X - Nausea (1980)

Back To Top