skip to Main Content

Νews | Ακυκλοφόρητο υλικό του Joe Strummer έρχεται στις 28 Σεπτεμβρίου

Μία μεγάλη έκπληξη μας επιφύλασσε ο Joe Strummer των The Clash!

O θρυλικός Joe Strummer, front-man των The Clash, όπως είναι γνωστό απεβίωσε το 2002 σε ηλικία 50 χρονών από ανακοπή καρδιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του είχε τακτοποιήσει το αρχείο του από τις δουλείες του. Έτσι, όταν πέθανε, η σύζυγός του μαζί με τον Robert Gordon McHarg ήρθαν αντιμέτωποι με 20.000 (!!!) αντικείμενά του.

Η δισκογραφική εταιρεία Ignition Records αποφάσισε να τα «αξιοποιήσει» αναλόγως και να τον «αναστήσει». Δηλαδή, ανακοίνωσε την συλλογή με τίτλο “Joe Strummer 001”, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Είναι ένας διπλός δίσκος με ηχογραφήσεις από τα solo albums με τους 101ers και τους Mescaleros, soundtrack-συνθέσεις του, καθώς και υλικό που δεν κυκλοφόρησε ποτέ από την ταινία “Sid and Nancy” του 1986. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι τα οχτώ κρυμμένα ηχογραφημένα τραγούδια. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Grammy, Peter J. Moore, γιατί είναι αυτός που ανακάλυψε τα 8 «νέα» τραγούδια.

Στο δίσκο υπάρχει το πρώιμο demo του “This is England” με τίτλο “Czechoslovak Song/ Where Is England” και το solo demo του “Letsagetabitarockin” που ηχογραφήθηκε το 1975. Επίσης, στη δημοσιότητα ήρθε το “London is Burning” , μία εναλλακτική εκδοχή του “Burnin’ Street” των Joe Strummer And Mescaleros (με lyric video) και ήδη έχει «ξεσηκώσει» τους fans του Strummer. Τo εξώφυλλο του album φέρει την φωτογραφία του για το καλιφορνέζικο δίπλωμα οδήγησης.

Tέλος, ένα είναι βέβαιο… ότι θα εκπλαγούμε όλοι ευχάριστα το φθινόπωρο!

Σαράμπαλη Κασιαλμά Ρόζα

Joe Strummer & The Mescaleros - London Is Burning

Back To Top