skip to Main Content

Reportage | Ο Christian Ronig σε μία ατμοσφαιρική εμφάνιση στο Πάρκο Ελευθερίας

info

Τοποθεσία: Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

Πότε: Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023

Line up

  • Christian Ronig (φωνή, κιθάρα)
  • Παρασκευάς Κίτσος (Μπάσο)
  • Jan Van de Engel (drums)
  • Μιχάλης Καββαδίας (ηλεκτρική κιθάρα)
  • Βαγγέλης Στεφανόπουλος (keys)
  • Ανδρέας Πολυζογόπουλος (τρομπέτα)
  • Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι)
  • Μανώλης Κουταλίδης (ηχοληψία)

Setlist

  1. Tonight I’ll Drink The Moon
  2. Silence Has Been Falling Deep
  3. Dawn Is Breaking
  4. Take It All Away
  5. Feel The Heat
  6. I Can’t Say How Much I Love You
  7. Dude’s Prayer
  8. Morning In Minor
  9. (Tell Me Where To Find) A Woman Like You
  10. Cherchez La Femme
  11. Going Home
  12. All That We Share These Days
  13. Heavy Seas At The Cape Of Good Hope
  14. Deep and Silent Sea
  15. Greece Is Mine
  16. Burning With Desire
  17. Deep and Silent Sea (Encore)
  18. Life Goes On (Encore)

Ήταν ένα από αυτά τα χαλαρά, συγκινησιακά βράδια που οι αναπάντεχες συναυλίες στο κέντρο της Αθήνας σε κάνουν να γεμίζεις συναισθήματα. Σε αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοργάνωση του Athens City Festival, που φέρνει το κοινό κοντά στους αγαπημένους του καλλιτέχνες και το απολαμβάνουν κι οι δύο πλευρές δίχως άλλο. Ένα τέτοιο βράδυ, λοιπόν, ήταν αυτό της Δευτέρας, 8 Μαΐου, όταν στο Πάρκο Ελευθερίας δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής εμφανίστηκε επί σκηνής ο Christian Ronig.

Η βαθιά και στενή σχέση του Ronig με τη χώρα μας είναι ευρέως γνωστή κι αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που τον καθιστά “δικό μας” καλλιτέχνη από κάθε δυνατή άποψη. Με το ραντεβού, λοιπόν, να έχει οριστεί για τις 20:30 η ώρα, αρκετός κόσμος είχε λάβει τη δική του θέση στο γρασίδι του πάρκου αναμένοντας να βγει στη σκηνή ο αιθέριος και σαγηνευτικός Ronig. Με τη μουσική του παρέα να βρίσκεται στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, το “Tonight I’ll Drink The Moon” ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα για να ηχήσουν οι πρώτες μελωδίες.

Τραγούδια, όπως τα “Silence Has Been Falling Deep”, “Dawn Is Breaking”, “Take It All Away”, “Feel The Heat”, καθώς και “I Can’t Say How Much I Love You”, “Dude’s Prayer” και “Morning In Minor” ήταν αρκετά για να συγκινήσουν τον κόσμο, να “πέσουν” πολλές αγκαλιές και να χειροκροτηθεί ο Christian Ronig ακριβώς όπως του αρμόζει. Όπως είπαμε, όμως, και νωρίτερα, η σχέση του Ronig με την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα στενή κι ο ίδιος, όπως δήλωση, αγαπάει πολύ τη μουσική της Ηπείρου παρόλο που δεν έχει πάει ποτέ.

Έτσι, ο Θωμάς Κωνσταντίνου ανέβηκε επίσης στη σκηνή για να συνοδεύσει τον Christian στο “Going Home” για αρχή. Ιδιαίτερη ήταν κι η διασκευή του στο ρεμπέτικο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, “Σερσέ λα φαμ” ή αλλιώς “Cherchez La Femme”. Μπορεί τα περισσότερα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του live να ήταν από το τελευταίο του studio album, “Heavy Seas At The Cape Of Good Hope”, ωστόσο αυτό ήταν και το μαγικό της βραδιάς. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις νέες δημιουργίες του Ronig σα να τις γνώριζε χρόνια κι οι ενδιάμεσες επιλογές που θύμιζαν Ελλάδα ήταν σαφώς το “κερασάκι στην τούρτα”.

Κι αν το “Greece Is Mine” σου θύμισε κάτι, αυτό ήταν η διασκευή του Christian στο “Πρέζα Όταν πιείς” της Ρόζα Εσκενάζυ. Ο καλλιτέχνης έχει ένα μοναδικό τρόπο να φέρνει στα δικά του μέτρα ελληνικά τραγούδια, χωρίς να προσβάλει και μόνο να υπερηφανευτεί. Με το “Burning With Desire” είχε επιλέξει να κλείσει την ατμοσφαιρική αυτή βραδιά, ωστόσο το χειροκρότημα του κοινού οδήγησε σε encore αποτελούμενο από τα “Deep And Silent Sea” και “Life Goes On”. Σε κάθε live του, ο Christian Ronig είναι παρών. Είναι εκεί για να δώσει και να πάρει συναίσθημα, πέραν του να μοιραστεί απλώς μουσική, κι αυτό είναι που αγαπάει το κοινό του.

Photos (Ελεάνα Μαργαρίτη/Ηλέκτρα Λήμνιου)

Videos

Back To Top