skip to Main Content

Νέo Music Video | WOMAN feat. Brian May – I’m A Woman

Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May συνεργάστηκε με τo super-group, WOMAN του West End για το blues-rock τραγούδι τους «I’m a Woman»!

Τίτλος τραγουδιού: I’m A Woman

Καλλιτέχνης: WOMAN feat. Brian May

Μουσική/Στίχοι: Jerry Leiber, Mike Stoller

Πρώτη Εκτέλεση: Peggy Lee (1963)

Σκηνοθεσία: Ν/Α

Εταιρεία: Duck Productions Ltd

Από το LP: Maxi Single

Ημ/νία κυκλοφορίας video: 20 Οκτωβρίου 2020

Art-Cover:

Το ιδρυτικό μέλος των Queen και κιθαρίστας Brian May συμμετείχε στο album “We Will Rock You” των Mazz Murray, Kerry Ellis, Gina Murray και Anna-Jane Casey (οι οποίες, μαζί, αποτελούν το super-group WOMAN) για μια blues-rock διασκευή του “I Am a Woman”. Όλα τα έσοδα από το single, του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιος ο May, θα διατεθούν σε δύο κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι WOMAN εμπνεύστηκαν να ηχογραφήσουν το τραγούδι των Jerry Leiber και Mike Stoller (που έγινε γνωστό από την Peggy Lee το 1963) μετά το θάνατο της έτερης performer του West End, Rebekah Gibbs. Η Βρετανίδα ηθοποιός, που έκανε διάσημο το όνομα της μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Casualty”, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού το 2014.

«Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα την αγαπητή μας φίλη και performer, Rebekah, την οποία χάσαμε, αλλά όχι πριν φέρει την αλλαγή των κανόνων διάγνωσης και των ειδικών παραπομπών μέσω των οποίων έχει σώσει τόσες ζωές», δήλωσε η Murray.

«Αυτή η ηχογράφηση σχεδιάστηκε ως απάντηση σε μια έκκληση για προώθηση αυτού του μεγάλου σκοπού για την υγεία των γυναικών», εξήγησε ο May. «Αλλά εξελίχθηκε σε ένα υπέροχο τραχύ και ανθεκτικό rock τραγούδι από μόνο του».

Οι WOMAN και ο May ερμήνευσαν για πρώτη φορά το “I’m a Woman” στο Royal Albert Hall το 2009 για τη συναυλία “Pinktober Women of Rock Charity”.

WOMAN feat. Brian May - I'm A Woman

Back To Top