skip to Main Content

Νέο Album | Elvis Costello – Hey Clockface

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020
  • Εταιρεία: Concord Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Elvis Costello, Sebastian Krys

Ο Elvis Costello είναι ξανά στις επάλξεις παρουσιάζοντάς μας το 31ο studio album, “Hey Clockface”. Η επίσημη πρεμιέρα του δίσκου πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου και μέσω της Concord Records το φως της δημοσιότητας είδαν 14 ολοκαίνουριες δημιουργίες. Σε παραγωγή του ίδιου του Costello και του Sebastian Krys, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός μάς παίρνει μαζί του σε ένα μουσικό ταξίδι που ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Με τον ήχο βιολιών και πιάνου ξεκινάει το πρώτο τραγούδι της επίσημης tracklist του δίσκου και φέρει ως τίτλο “Revolution #49” και ο Elvis Costello συνεχίζει με μία αφήγηση σαν να είναι βγαλμένη από ποίημα, δίνοντας την σκυτάλη στο σκληροπυρηνικό, rock “No Flag”. Αν και ηχογράφησε το τραγούδι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δήλωση, το τραγούδι ταιριάζει απόλυτα με τις τρέχουσες απογοητεύσεις που μαστίζουν τον κόσμο. Ο Costello ηχογράφησε το τραγούδι μέσα σε τρεις ημέρες στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στο Suomenlinnan Studio, το οποίο απέχει περίπου 20 λεπτά με το φέρι από το κέντρο. “Ήθελα να πάω κάπου που κανείς δεν με γνώριζε”, είπε ο Costello. “Λοιπόν, αυτός είναι ο «Ήχος του Ελσίνκι”.

Το μελωδικό “They’re Not Laughing At Me Now” ξεφεύγει από τον rock χαρακτήρα και είναι βασισμένο στα blues στοιχεία. Μία μελωδική μπαλάντα που ηρεμεί κάθε ακροατή και μαζί με το “What Is It That I Need That I Don’t Already Have” αποτελούν τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα singles του δίσκου. Στην πορεία απολαμβάνουμε το ρυθμικό “Newspaper Pane”, το οποίο ηχογράφησε στη Νέα Υόρκη συνεργαζόμενος με τον παραγωγό Michael Leonhart και τον κιθαρίστα Bill Frissel.

Βγαλμένο από τα άδυτα της κουλτούρας της Καραϊβικής θα λέγαμε πως είναι το επόμενο τραγούδι της tracklist, “I Do (Zula’s Song)”. Οι jazz-blues αναφορές είναι εμφανείς καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Ένα από τα promotional singles του δίσκου υπήρξε και το “We Are All Cowards Now”, με τα κρουστά να αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα “σκοτεινό”.

Ηχογραφημένο στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν από την παγκόσμια πανδημία, το “Hey Clockface / How Can You Face Me Now?” βρίσκει τον Costello να υποστηρίζεται από ένα μικρό jazz σύνολο που ονομάζεται Le Quintette Saint Germain. Ο Steve Nieve από τους the Attractions και τους the Imposters επιστρέφει στο σχήμα, ωστόσο αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον τρομπετίστα Michaël Gasche, τον Renaud-Gabriel Pion στο κλαρινέτο, τον Pierre-François “Titi” Dufour στο βιολοντσέλο και τον drummer AJUQ.

Ένας δίσκος-έκπληξη ήρθε στο προσκήνιο και είναι διαθέσιμος για να τον απολαύσεις μέσω των ψηφιακών πλατφορμών, αλλά και στην αναλογική του μορφή.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Revolution #49” – 2:41

2. “No Flag” – 3:56

3. “They’re Not Laughing at Me Now” – 4:26

4. “Newspaper Pane” – 4:10

5. “I Do (Zula’s Song)” – 3:49

6. “We Are All Cowards Now” – 3:36

7. “Hey Clockface / How Can You Face Me?” – 2:56

8. “The Whirlwind” – 3:17

9. “Hetty O’Hara Confidential” – 4:14

10. “The Last Confession of Vivian Whip” – 2:59

11. “What Is It That I Need That I Don’t Already Have?” – 3:46

12. “Radio Is Everything” – 4:25

13. “I Can’t Say Her Name” – 2:57

14. “Byline” – 2:40

Playlist

Back To Top