skip to Main Content

Νέο Album | Natalie Imbruglia – Firebird

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021
  • Εταιρεία: BMG
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Firebird”:
  1. “Build It Better” Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2021
  2. “Maybe It’s Great” Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 2021
  3. “On My Way”Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2021

Το “Firebird” είναι το έκτο studio album της διάσημης Αυστραλέζας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Natalie Imbruglia, που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Είναι το πρώτο της album με πρωτότυπο υλικό μετά από το “Come to Life” του 2009 και η πρώτη κυκλοφορία της Imbruglia με την δισκογραφική εταιρεία BMG Rights Management.

Το album δημιουργήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των lockdown και περιλαμβάνει τραγούδια που συνυπογράφουν οι Albert Hammond Jr. των The Strokes, Romeo Stodart των The Magic Numbers, KT Tunstall, Eg White των Yip Yip Coyote και των Brother Beyond, Fiona Bevan και Rachel Furner, μεταξύ άλλων.

Μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του δίσκου, η Imbruglia είπε: “Η δημιουργία αυτού του album ήταν μια τόσο βαθιά και ικανοποιητική εμπειρία. Έχοντας περάσει μια μακρά περίοδο αυτού που ουσιαστικά ήταν το μπλοκ του συγγραφέα, ήταν μερικές φορές δύσκολο να φανταστώ ότι θα φτάσω σε αυτό το μέρος”.

Το πρώτο single του album “Build It Better” κυκλοφόρησε με το συνοδευτικό του music video στις 18 Ιουνίου 2021 και ακολούθησαν τα “Maybe It’s Great” και “On My Way”.

Το περίεργο πράγμα με την ιστορία προέλευσης του album είναι ότι αρχικά (το 2018), η Imbruglia πήγε στο Nasville να συνεργαστεί με άλλους συνθέτες, αλλά κατέληξε να απορρίπτει όλα τα τα τραγούδια που γράφτηκαν εκεί εκτός από δύο. Είπε ότι αυτές οι συνεδρίες έγειραν περισσότερο στο R&B, κάτι που δεν της άρεσε, αλλά ότι τελικά την βοήθησε να βρει τον μουσικό της προσανατολισμό στη συγγραφή τραγουδιών. Πολλά από τα τραγούδια του “Firebird” ακούγονται πολύ κοντά στη σύγχρονη country. Το “When You Love Too Much” έχει μια γέφυρα που τονικά μοιάζει με το “I Can’t Make You Love Me” της Bonnie Raitt και θα ακουγόταν υπέροχα με pedal steel ή βιολί.

H Imbruglia σε δήλωσή της για το «On My Way» -που έγραψε με τον Eg White (ο οποίος έγραψε επίσης την επιτυχία της «Shiver» του 2005 καθώς και επιτυχίες για την Adele και την Dua Lipa)- αφορά «εκείνα τα πρωινά που ξυπνάς και νιώθεις ανίκητος» και η αλήθεια είναι πως έχει τη δύναμη να σε κάνει το αισθανθείς από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Το “Maybe It’s Great”, η πολύκροτη συνεργασία με τον Albert Hammond, Jr. των The Strokes δεν είναι η πιο εξαιρετική στιγμή του album. Όποιος ελπίζει ότι είναι ένα τραγούδι που θυμίζει Strokes με μπροστάρισα την Imbruglia, τότε μάλλον θα απογοητευτεί. Το τραγούδι μοιάζει περισσότερο με soundtrack από video προπόνησης της Jane Fonda. Ίσως τελικά, να μην ταιριάζει σε αυτό το album, ειδικά στη μέση του tracklist του.

Το δεύτερο μισό του album απαρτίζεται κυρίως από μπαλάντες πιάνου. Το “Invisible Things” είναι ένα απαλό, συγκινητικό αφιέρωμα στην αγάπη. Τα “Dive to the Deep”, “River” και “Firebird” είναι όλα αργά -σχεδόν μοιρολόγια- για να ξεπεράσετε τα εμπόδια. Για ένα album που ξεκίνησε τόσο αισιόδοξα, με τραγούδια όπως το χαρούμενο “Build It Better” αλλά και το ύμνο στην αυτό-ενδυνάμωση “Nothing Missing” (που γράφτηκε μαζί με την KT Tunstall) μοιάζει σα να ξεμένει από ενέργεια μέχρι να φτάσει στο τέλος του. Συνολικά, όμως, είναι μια ωραία νοσταλγική συλλογή με ήχους από τη δεκαετία του ’90 όταν η Natalie Imbruglia μεσουρανούσε με τη θρυλική διασκευάρα του “Torn”.

Art Cover:

Playlist

Back To Top