skip to Main Content

Νέο Album | Meg Myers – TZIA

  • Hμερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2023
  • Εταιρεία: Sumerian Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Η Meg Myers κυκλοφόρησε το τρίτο studio album της, με τίτλο “TZIA”!

Στις 24 Μαρτίου σηματοδοτήθηκε ένα συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο για την αιθέρια 5-D rock star Meg Myers, της οποίας το πολυαναμενόμενο album, “TZIA”, κυκλοφόρησε μέσω της Sumerian Records. Το κορυφαίο single από το album, “ME”, είναι ένα αισιόδοξο, ενθουσιώδες showtopper που προβάλλει επίσης τον χαρακτηριστικό στιχουργισμό της Meg μαζί με ένα συνοδευτικό music video. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία, η pop/rock τραγουδίστρια θα ξεκινήσει μια περιοδεία τον Απρίλιο του 2023 με το συγκρότημα Weathers, όπου θα ερμηνεύσει πολλά από αυτά τα τραγούδια ζωντανά για πρώτη φορά.

Η Meg επέλεξε το “ME” για να δώσει τον τόνο για το album, δηλώνοντας: “Έγραψα το ‘ME’ γιατί χρειαζόμουν σαφήνεια σχετικά με το τι ένιωθα για τη σχέση μου εκείνη τη στιγμή, και το γράψιμο είναι μια από τις πιο ισχυρές μορφές θεραπείας μου και πώς λαμβάνω μηνύματα από τα θεία. Είχα δημιουργήσει όλα αυτά τα κυκλοθυμικά τραγούδια για τόσο καιρό, αλλά ένιωσα αυτή την επιθυμία να παίξω κάτι πιο αισιόδοξο, αγριεμένο και κάπως funky στην κιθάρα. Έγραψα αυτή τη σημαντική αποκάλυψη, όπου συνειδητοποίησα ότι όλα όσα έψαχνα για έναν σύντροφο ήταν ήδη μέσα μου. Κάτι που ακούγεται κλισέ, αλλά ήταν αυτή η πολύ δυνατή στιγμή που τελικά μπόρεσα να δω το βάθος του εαυτού μου”.

Η ενέργεια στο “ΤΖΙΑ” είναι απτή. Μπορείτε να γευτείτε τη λυσσασμένη φεμινιστική ενέργεια της Meg όπου συχνά επιδεικνύει το πολυσύχναστο στυλ της που εκτείνεται στο είδος της καθώς ταλαντεύεται ανάμεσα σε θέματα ενδυνάμωσης και αμφιβολίας για τον εαυτό της.

Σχετικά με το album, η Meg σχολίασε: “Το ‘TZIA’ είναι η εκδήλωση ενός 4χρονου ταξιδιού θεραπείας, υπαρξιακής αφύπνισης, μεταμόρφωσης και αναγέννησης. Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας αυτό το φως και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει μέσω αυτής της εξερεύνησης και έκφρασης των βαθύτερων και πιο ακατέργαστων και ειλικρινών συναισθημάτων μου που προέκυψαν από αυτήν την περίοδο αυτοστοχασμού”. Συνέχισε: “Το ‘TZIA’ είναι εδώ για να αμφισβητήσει τα συστήματα πεποιθήσεών μας και να ανοίξει τις καρδιές μας. Είναι εδώ για να μας εμπνεύσει να κοιτάξουμε πέρα από τους περιορισμένους φακούς που έχουμε προγραμματιστεί να βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να ενσωματώσουμε τους φόβους μας και να αγκαλιάσουμε την κυριαρχία μας ως άγριοι, κακοί, κοσμικοί πολεμιστές του φωτός που γεννηθήκαμε να είμαστε”.

Η Meg προώθησε αρχικά αυτό το κεφάλαιο πέρυσι με την κυκλοφορία τριών singles, ξεφεύγοντας από το τι θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου album. Το “Sophia <144>” με τη Nicole Perretti ήταν ένα τραγούδι για την ενοποίηση, το “CHILDREN OF LIGHT II” ήταν ένα τραγούδι για το να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας να γίνουμε αυτό που είμαστε και το “HTIS (Hiding That I’m Sexual)” με τους luna Shadows και η Carmen Vandenberg εστίασαν στο να εξοικειωθούν με τις ανασφάλειες και τις ατέλειες του εαυτού. Όλα τα singles συνδέονται με το πρωταρχικό θέμα του δίσκου της “απελευθέρωσης του εαυτού φέρνοντας φως στις σκιές”, σύμφωνα με την ίδια τη Meg. Όλα τα singles ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια streams στο Spotify και 1,5 εκατομμύρια+ vies στο YouTube.

Ανήμερα της πρεμιέρας του δίσκου, η Myers έδωσε στη δημοσιότητα το music video ενός από τα πιο δυναμικά singles του δίσκου κι αυτό δεν είναι άλλο από το “A NEW SOCIETY”. Μέσω του εν λόγω τραγουδιού συνοψίζει ολόκληρη την κοινωνική πραγματικότητα. Άνθρωποι τρελοί από νεύρα, συναισθηματικά κατεστραμμένοι, ανήμποροι να βιώσουν την ελευθερία είναι αυτοί που κρατούν το “κλειδί” της αλλαγής. Το ομότιτλο με τον δίσκο single, “TZIA”, δίνει προτεραιότητα στην ίδια την Myers και την κυριαρχία του εαυτού της (και όλου του κόσμου) πάνω από τους άλλους.

Φυσικά το “MY MIRROR” δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα highlights του δίσκου, στο οποίο επιλέγει να κατεβάσει τους μουσικούς τόνους και να προσεγγίσει περισσότερο τα pop ηχορώματα. “Το ‘My Mirror’ είναι ένα ενδυναμωτικό θέμα. Κατά τη γνώμη μου, είμαστε ένα σύμπαν που εκφράζεται μέσω πολλών φυσικών αγγείων, που θυμάται τον εαυτό του, που γνωρίζει τον εαυτό του. Το ‘My Mirror’ έχει να κάνει πραγματικά με τη σημασία των σχέσεων και τις σπουδαίες αντανακλάσεις που μπορούν να συμβούν για να ενεργοποιήσουν τα μέρη μας που βρίσκονταν σε αδράνεια. Πιστεύω ότι όλοι οι τύποι σχέσεων έχουν τη δύναμη να μας μετατοπίσουν σημαντικά σε μεγαλύτερα επίπεδα συνειδητοποίησης και να επιταχύνουν την ανάπτυξη όταν είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε από αυτές και να είμαστε ανοιχτοί στην κατανόηση του πραγματικού τους σκοπού”.

Για το album, η MEG σχολιάζει: “Το ‘TZIA’ είναι η εκδήλωση ενός τετραετούς ταξιδιού θεραπείας, υπαρξιακής αφύπνισης, μεταμόρφωσης και αναγέννησης. Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας αυτό το φως και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει μέσω αυτής της εξερεύνησης και έκφρασης των βαθύτερων και πιο ακατέργαστων και ειλικρινών συναισθημάτων μου που προέκυψαν από αυτήν την περίοδο αυτοστοχασμού. To ‘TZIA’ είναι εδώ για να αμφισβητήσει τα συστήματα πεποιθήσεών μας και να ανοίξει τις καρδιές μας. Είναι εδώ για να μας εμπνεύσει να κοιτάξουμε πέρα ​​από τους περιορισμένους φακούς που έχουμε προγραμματιστεί να βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να ενσωματώσουμε τους φόβους μας και να αγκαλιάσουμε την κυριαρχία μας ως άγριοι, κακοί, κοσμικοί πολεμιστές του φωτός που γεννηθήκαμε να είμαστε”.

Art Cover:

Playlist

Back To Top