skip to Main Content

New Album: Blues Pills – Lady in Gold

Χαπάκι κανείς;


Μετά από την πρώτη εντυπωσιακή -ομολογουμένως- δισκογραφική τους δουλειά που έφερε ως τίτλο το όνομά τους, η Σουηδική μπάντα της ψυχεδελικής rock Blues Pills, είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει τον ολοκαίνουριο δίσκο τους με τίτλο “Lady in gold”.
Με μπροστάρισα την νέα, λυσσαλέα βασίλισσα με την Soul φωνή, Elin Larsson, το “Lady in Gold” ηχογραφήθηκε αναλογικά, υπό την παραγωγή του Don Alsterberg, ενώ σηματοδοτεί ταυτόχρονα το ντεμπούτο του drummer, André Kvarnström. Ο ήχος είναι αρκετά θερμότερος από τον προηγούμενο δίσκο τους, και η γραφή των τραγουδιών ποικίλει πολύ περισσότερο, «αγγίζοντας» πότε την ψυχεδελική R&B και πότε το bluesy hard rock.
Το πρώτο sinlge -και ταυτόχρονα εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου- είναι το ομότιτλο, το οποίο σε προϊδεάζει θετικά για το τι ακολουθεί. Φτιαγμένο με την γνωστή συνταγή των Blues Pills, δυναμικό και σταθερό εντός των ψυχεδελικών ροκ στοιχείων της μπάντας, δίνει σκυτάλη στο έτερο promotional single του δίσκου, “Little Boy Preacher” χωρίς να αποκλίνει πολύ από αυτά τα ακούσματα.

Εντός όμως των highlights του δίσκου είναι και τα ηχηρά “Bad Talkers” και “Won’t go back” που συνεχίζουν την έκρηξη που προσδίδει στο ρεπερτόριο τους η παλιότερη σουηδική επιτυχία τους, “Blis” (ή “Jupiter” για τους αγγλομαθείς). Στις πιο ασυνήθιστες στιγμές τους ανήκει το τραγούδι “I felt the change” που ρίχνει αρκετά τους τόνους καθώς βασίζεται στους ήχους του Rhodes πιάνο και ακροβατεί μεταξύ της παλιάς Βόρειας soul και του rhythm & blues. Ο δίσκος κλείνει με την διασκευή του “Elements and Things” που πρωτοκυκλοφόρησε το 1969 από τον Tony Joe White, στο οποίο η μελωδία και τα riffs θυμίζουν έντονα το “I wanna be your dog” των Stooges χαρίζοντας μας ένα ακόμα βροντερό αποτέλεσμα.
Ναι, η «Κυρία στα χρυσά» είναι άξια συνεχίστρια των «blues χαπιών» και μάλιστα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα πως «δεν τα έχουμε δει –ή ακούσει- όλα ακόμα» από τους psychedelic δημιουργούς της… ας έγιναν πιο soft και ας έχουν διχάσει αρκετούς από τους fans τους. H αξία δεν χάνεται…

To “Lady in gold” κυκλοφορεί σε standard version σε cd, digital download και πολλά -διαφορετικού χρώματος- βινύλια, ενώ κυκλοφορεί και μια CD-Digi + DVD με τις ήδη γνωστές επιτυχίες τους από τον πρώτο τους δίσκο “Blues Pills” όπως τις ερμήνευσαν ζωντανά στο Βερολίνο το 2015.

Cover

Tracklist

Standard Edition:

1. “Lady in Gold” 4:32
2. “Little Boy Preacher” 3:36
3. “Burned Out” 4:33
4. “I Felt a Change” 3:58
5. “Gone So Long” 4:17
6. “Bad Talkers” 3:11
7. “You Gotta Try” 3:39
8. “Won’t Go Back” 3:56
9. “Rejection” 3:34
10. “Elements And Things (Tony Joe White)” 4:47

DVD:

1 – High Class Woman (Live in Berlin) 4:56
2 – Ain’t no Change (Live in Berlin) 8:16
3 – Bliss (Live in Berlin) 4:18
4 – Dig in (Live in Berlin) 6:10
5 – No Hope Left for Me (Live in Berlin) 3:59
6 – Devil Man (Live in Berlin) 5:05
7 – Black Smoke (Live in Berlin) 7:41
8 – Little Sun (Live in Berlin) 5:16
9 – Astralplane (Live in Berlin) 8:17

Listen to the whole album here:

Back To Top