skip to Main Content

Νέο Album | Lenny Kravitz – Raise Vibration

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Roxie, BMG
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Lenny Kravitz
  • Singles από το “Raise Vibration”:
  1. “It’s Enough!” Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2018
  2. “Low” Κυκλοφόρησε: 29 Μαΐου 2018
  3. “5 More Days ‘Til Summer” Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2018

Σε αυτούς τους παράξενους και δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε έναν μουσικό ήρωα για να μας ενώνει. Κατά προτίμηση, χρειαζόμαστε ένα rock’n’roll ερμηνευτή που μπορεί να φέρει ένα μήνυμα αγάπης και ένα άπλετη funk. Χρειαζόμαστε τον Lenny Kravitz.

Ευτυχώς, το “Raise Vibration” είναι το νέο του album που μόλις κυκλοφόρησε και είναι τόσο επιβλητικό όσο και θορυβώδες. Το καλύτερο είναι πως ο Lenny μπορεί να είναι ακόμα λαμπερός ακόμα και στην τέταρτη δεκαετία της καριέρας του, ενώ στο album αυτό κατάφερε να σηκώσει ακόμα και τον Michael Jackson από τον τάφο και να επαναφέρει συνδυασμούς soul, funk και rock της δεκαετίας του 70.

Το “Raise Vibration” περιέχει δώδεκα συνθέσεις. Όπως και στα περισσότερα από τα προηγούμενα albums του, ο Kravitz παίζει τα περισσότερα από τα όργανα μόνος του, έχοντας ως μόνη βοήθεια εκείνη του σταθερού συνεργάτη του, κιθαρίστα Craig Ross και του keyboardist/ενορχηστρωτή David Baron. Τα περισσότερα τραγούδια έχουν διάρκεια μεγαλύτερη από 5 λεπτά, επιτρέποντας έτσι στον Kravitz να προσθέσει κι άλλους ήχους όπως σαξόφωνο ή solo conga.

Το album έχει κυκλοφορήσει προκαταβολικά τρία singles. Το «It’s Enough», ένα τραγούδι ενάντια στην απληστία, την πολιτική διαφθορά και τον ρατσισμό, το “Low” που διερευνά τους κινδύνους του σχεδόν μυθικού αισθησιασμό του ίδιου του Kravitz, υπερτονίζοντας τις ενοχλητικές υποσχέσεις στις προηγούμενες σχέσεις του και εντέλει το “5 More Days ‘Til Summer” που μας υπενθυμίζει να ζούμε, κυρίως όταν έχουμε το χρόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

To album ανοίγει με το “We Can Get It All Together”, ένα τραγούδι ιδανικό για ζωντανές εμφανίσεις σε στάδια και στη συνέχεια περνάει στο πανέμορφο slinky single του “Low”, το οποίο έκανε αίσθηση με το επαναλαμβανόμενο “Hoo!” του Michael Jackaon από παλιότερες ηχογραφήσεις του. Το έτερο single του, “It’s Enough”, είναι ένα ξεχωριστό τραγούδι όπου ο Kravitz κάνει ξεκάθαρα κήρυγμα πάνω σε μια μελωδία που δίνει την αίσθηση πως ακούς Marvin Gaye. Εξακολουθεί να ασκεί πολιτική κριτική μέσα από τον ψυχεδελικό αντιπολεμικό ύμνο “Who Really Are the Monsters?” και προωθεί την ειρηνική διαμαρτυρία πάνω από τους ήχους του ντεφιού. «Αφήστε το εγώ σας να πεθάνει», συμβουλεύει μέσα από κάποιο στίχο του. Το πέμπτο τραγούδι στο tracklist απαιτεί περισσότερη προσοχή και αυτό μπορείτε να το αντιληφθεί κανείς ακόμα και από τον τίτλο του, “Johnny Cash”. Ναι, ο Mr. Kravitz τραγούδησε για τον αείμνηστο ερμηνευτή. Προφανώς ο “Man in Black” και η σύζυγός του, June, παρηγόρησαν τον νεαρό τότε, Kravitz, όταν έμαθε για τον θάνατο της μητέρας του. Αυτή την τρυφερότητα έχει συλλάβει και στο τραγούδι που ακολουθεί πιο country μονοπάτια.

Το album έχει και στιγμές που ενδεχομένως να “πέφτουν πάνω σε τοίχο”, με το “Gold Dust” να μην κάνει μεγάλη εντύπωση και το “αδύναμο”, “Ride” που περιέχει μερικά από τα πιο ενοχλητικά synths που μοιάζουν να έχουν απήχηση στην τρέχουσα δεκαετία. Ακόμα χειρότερα το “I’ll Always Be Inside Your Soul”, είναι από τα πιο επίπεδα -και χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση- τραγούδια του δίσκου. Παρόλα αυτά, ο Kravitz μας έδωσε αρκετούς μελωδικούς ρυθμούς για να μας κρατήσουν το ηθικό ακμαίο μέχρι να είναι και πάλι έτοιμος να έρθει για τη διάσωση μας. Αν πάλι ψάχνεται για ένα “high” και ξεσηκωτικό τραγούδι ακούστε το “The Majesty of Love” που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Εκτός από τον M.J. και τον Johnny Cash, o Lenny μνημονεύει άλλον έναν θρύλο που έφυγε από τη ζωή αλλά αυτή τη φορά μέσα από τα credits του δίσκου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει “ευχαριστώ το πνεύμα του Prince Rogers Nelson”, συμπληρώνοντας έτσι τον κύκλο με τους καλλιτέχνες στους οποίους ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής!

Art Cover:

Tracklist:

1. “We Can Get It All Together” 4:40

2. “Low” 5:19

3. “Who Really Are the Monsters?” 5:19

4. “Raise Vibration” 5:27

5. “Johnny Cash” 6:18

6. “Here to Love” 4:42

7. “It’s Enough!” 7:55

8. “5 More Days ‘Til Summer” 4:02

9. “The Majesty of Love” 5:49

10. “Gold Dust” 5:08

11. “Ride” 5:58

12. “I’ll Always Be Inside Your Soul” 3:58

Playlist:

Back To Top