skip to Main Content
Menu

Discography & ID: Adele

Discography & ID: Adele

Ύψος

Gallery

Η Adele με το βραβείο Oscar, που κέρδισε για το τραγούδι "Skyfall".

Αγκαλιά με τα Grammys.

Η Adele σε παιδική ηλικία με τον πατέρα της.

Η Adele με τον σύζυγό της και τον γιο τους.

Bruno Mars & Adele.

Adele & Beyonce.

Barbra Streisand, Adele & Shirley Bassey.

Adele & Bette Midler.

Adele & Katy Perry.

Adele & Lady Gaga.

Dave Grohl & Adele.

Adele & Ellen DeGeneres.

Πρίγκηπας Κάρολος & Adele.

To κέρινο ομοίωμα της Adele στο μουσείο Madame Tussaud's στο Λονδίνο.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone.

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Adele

Πραγματικό Όνομα: Adele Laurie Blue Adkins

Ημερομηνία Γέννησης: 5 Μαΐου 1988

Τόπος Γέννησης: Tottenham, London, Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύζυγος: Simon Konecki (2011-σήμερα)

Τέκνα: Angelo Konecki (Γεννήθηκε: 19 Οκτωβρίου 2012)

Γονείς: Penny Adkins και Marc Evans.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, συνθέτρια

Ενεργή στο χώρο της μουσικής: 2006-σήμερα

Βραβεία: Η Adele έχει κερδίσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 μουσικά βραβεία. Ανάμεσά τους τα:

1 BT Digital Music Award, 8 Brit Awards, 1 Academy Award, 1 Golden Globe Award, 10 Grammy Awards, 18 Billboard Music Awards, 4 American Music Awards, 2 Ivor Novello Awards κ.α.

Για την λίστα με όλα τα βραβεία που έχει κερδίσει η Adele κάνε κλικ εδώ.

Website: adele.com

Discography

Start Here
Start Here
2008 – 19
2008 – 19
2009 – iTunes Live from SoHo (Live EP)
2009 – iTunes Live from SoHo (Live EP)
2011 – 21
2011 – 21
2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live EP)
2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live EP)
2012 – Skyfall (Non-album single)
2012 – Skyfall (Non-album single)
2015 – 25
2015 – 25

Start Here

  • Η Adele έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής: 3 studio albums, 2 extended plays και 15 singles.
  • Την Adele είχε προσεγγίσει η σημερινή δισκογραφική της εταιρεία όταν φίλοι της είχαν ανεβάσει υλικό της στον ιστότοπο Myspace.
  • Υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία XL το 2006, και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της album με τίτλο «19» το 2008.
  • Τα τραγούδια της είναι γραμμένα από την ίδια και, όπως, έχει δηλώσει, συνήθως, προέρχονται από ερωτικές απογοητεύσεις.
  • Το 2ο της album της με τίτλο «21», κυκλοφόρησε το 2011 και έγινε 14 φορές πλατινένιο στη Βρετανία και έσπασε το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση των αμερικάνικων charts, σε σχέση με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες, την τελευταία εικοσαετία. Επίσης έχει την μεγαλύτερη παραμονή στην ιστορία των βρετανικών charts από δίσκο γυναίκας τραγουδίστριας. Οι πωλήσεις του 21 μέχρι το τέλος του 2011, το έκαναν το μεγαλύτερο σε πωλήσεις album του 21ου αιώνα στη Βρετανία.
  • Είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέχει πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο, στη Βρετανία, ενώ έγινε η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνης που έσπασε το ρεκόρ των Beatles, από το 1964, έχοντας ταυτόχρονα πρωτιά σε album (21) και τις δύο πρώτες θέσεις στα singles («Rolling in the Deep» και «Someone Like You»).
  • Με την κυκλοφορία του τραγουδιού «Set fire to the rain» έγινε η πρώτη ερμηνεύτρια που κατάφερε να έχει τρεις συνεχόμενες πρωτιές στα Αμερικάνικα charts.
  • Με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό της, η Adele έχει κερδίσει εννέα συνολικά βραβεία Grammy (τα έξι το 2012, φτάνοντας το ρεκόρ της Beyonce και κερδίζοντας όλα τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφια μέσα σε ένα βράδυ).
  • Στο τέλος του 2011 η Adele αντιμετώπισε προβλήματα αιμορραγίας στις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη της περιοδεία. Η πορεία της υγείας της, συνέχισε να τήν ταλαιπωρεί, μέχρι που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το Φεβρουάριο του 2012, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα ερμηνεύοντας ζωντανά στην τελετή των βραβείων Grammy, στο Los Angeles και αργότερα στα Brit Awards στο Λονδίνο, τα οποία ένα χρόνο πριν (2011) έδωσαν μεγάλη ώθηση στη καριέρα της.
  • Μέχρι τον Μάρτιο του 2016, η Adele έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια albums στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στις Η.Π.Α. έχει πουλήσει 20.28 εκατομμύρια albums μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
  • Η Adele διατηρεί το ρεκόρ των 31 εβδομάδων στο Νο.1 των UK Albums Chart, πράγμα που δεν έχει κατορθώσει καμία άλλη καλλιτέχνις ως τώρα.
  • Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.
  • Η μεγαλύτερη της επιτυχία επί αμερικάνικου εδάφους θεωρείται το «Rolling in the deep», το οποίο ήταν το καλύτερο σε πωλήσεις singles στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2011, παραμένοντας στη κορυφή του Billboard για επτά εβδομάδες.

2008 – 19

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2008
  • Εταιρεία: XL, Columbia (USA)
  • Μορφή: Digital download, CD, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 7× Platinum, ARIA: 2× Platinum, BVMI: Platinum, IFPI SWI: Platinum, MC: 3× Platinum, NVPI: 5× Platinum, RIAA: 3× Platinum, RMNZ: Platinum
  • Singles από το «19»:
  1. «Hometown Glory» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2007
  2. «Chasing Pavements» Κυκλοφόρησε: 14 Ιανουαρίου 2008
  3. «Cold Shoulder» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2008
  4. «Make You Feel My Love» Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2008

 

Tracklist:

1. «Daydreamer»

2. «Best for Last»

3. «Chasing Pavements»

4. «Cold Shoulder»

5. «Crazy for You»

6. «Melt My Heart to Stone»

7. «First Love»

8. «Right as Rain»

9. «Make You Feel My Love»

10. «My Same»

11. «Tired»

12. «Hometown Glory»

Japanese edition bonus tracks

13. «Painting Pictures»

14. «Now and Then»

15. «That’s It, I Quit, I’m Moving On» (Sam Cooke cover)

US limited edition bonus disc

1. «Right as Rain» (live)

2. «Melt My Heart to Stone» (live)

3. «My Same» (live)

4. «That’s It, I Quit, I’m Movin’ On» (live Sam Cooke cover)

5. «Chasing Pavements» (live)

2009 Expanded edition bonus disc – Acoustic Set Live from Hotel Café, Los Angeles

1. «Chasing Pavements»

2. «Melt My Heart to Stone»

3. «That’s It, I Quit, I’m Movin’ On»» (Sam Cooke cover)

4. «Crazy for You»

5. «Right as Rain»

6. «My Same»

7. «Make You Feel My Love»

8. «Daydreamer»

9. «Hometown Glory»

10. «Many Shades of Black» (Bonus Track with The Raconteurs)

2009 – iTunes Live from SoHo (Live EP)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2009
  • Εταιρεία: XL
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Crazy for You» 4:35

2. «Right As Rain» 3:42

3. «Make You Feel My Love» 4:13

4. «Melt My Heart to Stone» 3:22

5. «Hometown Glory» 3:57

6. «Chasing Pavements» 3:47

7. «Fool That I Am» 2:30

8. «That’s It, I Quit, I’m Moving On» 2:23

2011 – 21

  • Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2011
  • Εταιρεία: XL, Columbia (USA)
  • Μορφή: Digital download, CD, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 16× Platinum, ARIA: 15× Platinum, BVMI: 8× Platinum, IFPI SWI: 7× Platinum, MC: Diamond, NVPI: 9× Platinum, RIAA: 11× Platinum, RMNZ: 13× Platinum
  • Singles από το «21»:
  1. «Rolling in the Deep» Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2010
  2. «Someone like You» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2011
  3. «Set Fire to the Rain» Κυκλοφόρησε: 4 Ιουλίου 2011
  4. «Rumour Has It» Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2011
  5. «Turning Tables» Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2011

Tracklist:

1. «Rolling in the Deep»

2. «Rumour Has It»

3. «Turning Tables»

4. «Don’t You Remember»

5. «Set Fire to the Rain»

6. «He Won’t Go»

7. «Take It All»

8. «I’ll Be Waiting»

9. «One and Only»

10. «Lovesong»

11. «Someone like You»

iTunes bonus track

12. «I Found a Boy»

iTunes pre-order bonus track

12. «Rolling in the Deep» (live acoustic)

UK, Poland and Bulgaria limited edition bonus tracks

12. «If It Hadn’t Been for Love»

13. «Hiding My Heart»

Japanese edition bonus tracks

12. «I Found a Boy»

13. «Turning Tables» (live acoustic)

14. «Don’t You Remember» (live acoustic)

15. «Someone Like You» (live acoustic)

Deluxe edition bonus disc

12. «Need You Now» (live at CMT Artists of the Year Awards)

13. «Someone Like You» (live acoustic)

14. «Turning Tables» (live acoustic)

15. «Don’t You Remember» (live acoustic)

2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live EP)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιουλίου 2011
  • Εταιρεία: XL
  • Μορφή: Digital download

Tracklist: 

1. «One and Only» 5:43

2. «Don’t You Remember» 4:13

3. «Rumour Has It» 3:48

4. «Take It All» 4:02

5. «I Can’t Make You Love Me» 3:34

6. «Rolling in the Deep» 5:21

2012 – Skyfall (Non-album single)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: XL, Columbia
  • Μορφή: 7″, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, ARIA: Gold, BVMI: Platinum, MC: 4× Platinum, RIAA: Platinum, RMNZ: Gold

 

Tracklist:

Digital download

1 «Skyfall» – 4:49

UK CD/7″ vinyl single

1. «Skyfall» – 4:49

2. «Skyfall» (Instrumental) – 4:46

2015 – 25

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: XL, Columbia (USA)
  • Μορφή: Digital download, CD, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 10× Platinum, ARIA: 8× Platinum, BVMI: 5× Platinum, IFPI SWI: 6× Platinum, MC: Diamond, RIAA: 8× Platinum, RMNZ: 7× Platinum
  • Singles από το «25»:
  1. «Hello» Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 2015
  2. «When We Were Young» Κυκλοφόρησε: 22 Ιανουαρίου 2016
  3. «Send My Love (To Your New Lover)» Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2016

 

Tracklist:

1. «Hello» 4:55

2. «Send My Love (To Your New Lover)» 3:43

3. «I Miss You» 5:49

4. «When We Were Young» 4:51

5. «Remedy» 4:05

6. «Water Under the Bridge» 4:00

7. «River Lea» 3:45

8. «Love in the Dark» 4:46

9. «Million Years Ago» 3:47

10. «All I Ask» 4:32

11. «Sweetest Devotion» 4:12

Target and Japanese bonus tracks

12. «Can’t Let Go» 3:18

13. «Lay Me Down» 4:30

14. «Why Do You Love Me» 3:59

Adele Top Hits by SounDarts.gr