skip to Main Content
Menu

Discography & ID : 5 Seconds of Summer

Discography & ID : 5 Seconds Of Summer

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα συγκροτήματος: 5 Seconds of Summer (συχνά αποκαλούμενοι ως 5SOS)

Μέλη συγκροτήματος:

Luke Hemmings | Γεννήθηκε: 16 Ιουλίου του 1996 στο Sydney, Αυστραλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2011-σήμερα.

Michael Clifford  | Γεννήθηκε: 20 Νοεμβρίου 1995 στο Sydney, Αυστραλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, live keyboard. Ενεργός στο συγκρότημα: 2011-σήμερα.

Calum Hood | Γεννήθηκε: 25 Ιανουαρίου του 1996 στο Sydney, Αυστραλία. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2011-σήμερα.

Ashton Irwin | Γεννήθηκε: 7 Ιουλίου του 1994, στο Hornsby, Αυστραλία. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, keyboard, φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2011-σήμερα.

Τόπος Δημιουργίας: Sydney, Αυστραλία

Ενεργοί στη μουσική: 2011-σήμερα.

Βραβεία: Oι 5 Seconds of Summer έχουν αποσπάσει πάνω από 30 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

7 MTV Europe Music Awards, 2 MTV Video Music Awards, 2 NME Awards, 4 Nickelodeon Australian Kids’ Choice Awards, 5 Teen Choice Awards, 3 Telehit Awards, 2 ARIA Music Awards κ.α.

Για να δεις την αναλυτική λίστα με όλα τα βραβεία και τις  υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι 5 Seconds of Summer κάνε κλικ εδώ.

Official Website5sos.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2012 – Unplugged (E.P.)
2012 – Unplugged (E.P.)
2012 – Somewhere New (E.P.)
2012 – Somewhere New (E.P.)
2014 – She Looks So Perfect (E.P.)
2014 – She Looks So Perfect (E.P.)
2014 – Don’t Stop (E.P.)
2014 – Don’t Stop (E.P.)
2014 – 5 Seconds of Summer
2014 – 5 Seconds of Summer
2014 – Amnesia (E.P.)
2014 – Amnesia (E.P.)
2014 – Good Girls (E.P.)
2014 – Good Girls (E.P.)
2014 – LiveSOS (Live)
2014 – LiveSOS (Live)
2015 – She’s Kinda Hot (E.P.)
2015 – She’s Kinda Hot (E.P.)
2015 – Sounds Good Feels Good
2015 – Sounds Good Feels Good
2018 – Youngblood (Deluxe)
2018 – Youngblood (Deluxe)

Start Here

  • Οι 5 Seconds of Summer (συντομογραφία 5SOS) είναι μια αυστραλιανή rock μπάντα από το Σύδνεϋ της Νέας Νότιας Ουαλίας, που σχηματίστηκε το 2011. Η ομάδα ήταν αρχικά διασημότητες του YouTube, οι οποίες δημοσίευσαν βίντεο από τους ίδιους, καλύπτοντας τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του 2011 και τις αρχές του 2012, ενώ περιοδεύουν με τους One Direction στο Take Me Home Tour.
  • Το συγκρότημα κέρδισε το ενδιαφέρον μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και διαφημιστών και υπέγραψε συμβόλαιο με την Sony ATV Music Publishing. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν προωθηθεί από μέσα πέραν του Facebook και του Twitter, η πρώτη τους κυκλοφορία, το EP “Unplugged” έφτασε στη θέση Νο.3 των iTunes της Αυστραλίας και το Top 20 στην Νέα Ζηλανδία και την Σουηδία.
  • Οι 5 Seconds of Summer πέρασαν το δεύτερο μισό του 2012 με το να γράφουν και να εξελίσσουν τον ήχο τους με τους Christian Lo Russo και Joel Chapman από το συγκρότημα της Αυστραλίας Amy Meredith, με τους οποίους έγραψαν δύο τραγούδια που περιλαμβάνονται στο δεύτερο EP τους, “Somewhere New”, τα “Beside You” και “Unpredictable”. Στην παραγωγή του EP βρίσκεται επίσης ο Joel Chapman. Οι 5 Seconds of Summer κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, “Out of my Limit” στις 19 Νοεμβρίου 2012, με το video clip του να λαμβάνει περισσότερα από 100.000 views μόλις στο πρώτο 24ωρο.
  • Η σύνδεση μεταξύ των 5 Seconds of Summer και των One Direction συνεχίστηκε με τους δύο καλλιτέχνες να μανατζάρονται από την Modest Management. Αυτό οδήγησε στο να χαρακτηριστεί το συγκρότημα ως boy band από τα media. Μέλη του συγκροτήματος δήλωσαν πως δεν είναι boy band. Αντίθετα πολλά boy bands γράφουν τα δικά τους τραγούδια, παίζουν με τα δικά τους όργανα και πρωτίστως δεν έχουν το δικό τους χορευτικό επιτελείο. Ωστόσο, το συγκρότημα προσέλκυσε ένα φανατικό κοινό από κορίτσια, όπως τα υπόλοιπα boy bands.
  • Στις αρχές του 2014, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της single «It Looks So Perfect», το οποίο έφτασε στην κορυφή των charts στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρώτο studio album με τίτλο «5 Seconds of Summer» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014, το οποίο έγινε νούμερο ένα σε 11 χώρες και ακολούθησε ένα live album με τίτλο «LiveSOS». Η μπάντα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της «Sounds Good Feels Good» τον Οκτώβριο του 2015 και ακολούθησε την κυκλοφορία ενός ζωντανού ντοκιμαντέρ DVD με τίτλο «How Did We End Here».
  • Στις 2 Δεκεμβρίου 2016, το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία of their B-sides and rarities, που δεν ήταν διαθέσιμα παγκοσμίως με τον τίτλο «This Is Everything We Ever Said» για να γιορτάσουνε την πέμπτη επέτειό τους ως συγκρότημα». Τώρα δουλεύουν σε νέο υλικό για το επερχόμενο alum τους. Στις 13 Ιανουαρίου 2017, κυκλοφόρησε το “Take What You Want” από το ιαπωνικό rock συγκρότημα, One Ok Rock, με τους 5SOS συνεργάζονται μαζί του. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο όγδοο album των One Ok Rock, “Ambitions”.

2012 – Unplugged (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2012
  • Εταιρεία: Capitol
  • Παραγωγή: 5 Seconds of Summer
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Gotta Get Out (Unplugged)» 3:45

2. «I Miss You (Unplugged)» 3:21

3. «Too Late (Unplugged)» 3:35

4. «Jasey Rae (Live From Rehearsal / Unplugged)» 3:50

2012 – Somewhere New (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Capitol Records
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Unpredictable»

2. «Out Of My Limit»

3. «Beside You»

4. «Gotta Get Out»

 

2014 – She Looks So Perfect (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2014
  • Εταιρεία: Hi Or Hey Records, Capitol Records Ltd.
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «She Looks So Perfect» 3:25

2. «Heartache On The Big Screen» 3:28

3. «The Only Reason» 3:26

4. «Disconnected» 3:31

 

2014 – Don’t Stop (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Hi Or Hey Records, Capitol Records
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Don’t Stop» (Calum Demo Vocal) 2:53

2. «Wrapped Around Your Finger» 3:42

 

2014 – 5 Seconds of Summer

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Capitol
  • Παραγωγή: Louis Biancaniello, Michael Biancaniello, Joel Chapman, John Feldmann
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: ARIA: Platinum, BPI: Gold, MC: Platinum, RMNZ: Gold, RIAA: Gold
  • Singles από το «5 Seconds of Summer»:
  1. «She Looks So Perfect»  Κυκλοφόρησε: 21 Φεβρουαρίου 2014
  2. «Don’t Stop»  Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2014
  3. «Amnesia»  Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2014
  4. «Good Girls»  Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «She Looks So Perfect» 3:22

2. «Don’t Stop» 2:49

3. «Good Girls» 3:27

4. «Kiss Me Kiss Me» 3:23

5. «18» 3:09

6. «Everything I Didn’t Say» 3:00

7. «Beside You» 3:40

8. «End Up Here» 3:01

9. «Long Way Home» 3:19

10. «Heartbreak Girl» 3:18

11. «English Love Affair» 3:00

12. «Amnesia» 3:57

Australian and New Zealand version (alternate track):

11. «Lost Boy» 3:25

North American version (alternate track):

11. «Mrs All American» 2:39

Deluxe edition (bonus tracks):

13. «Social Casualty» 3:08

14. «Never Be» 3:08

15. «Voodoo Doll» 3:17

Australian deluxe edition (bonus tracks):

13. «English Love Affair» 3:00

14. «Social Casualty» 3:08

15. «Never Be» 3:08

16. «Voodoo Doll» 3:17

iTunes deluxe edition (bonus track):

16. «Greenlight» 2:45

Google Play deluxe edition (bonus track):

16. «She Looks So Perfect» (Acoustic Version) 3:22

Japanese version (bonus tracks):

13. «Heartache On the Big Screen» 3:24

14. «The Only Reason» 3:22

15. «What I Like About You» 2:33

16. «Rejects» 2:49

17. «Try Hard» 3:41

18. «Social Casualty» 3:08

19. «Never Be» 3:08

20. «Voodoo Doll» 3:17

Second Japanese version (bonus tracks):

13. «Just Saying»

14. «Daylight»

15. «Wrapped Around Your Finger»

16. «Disconnected»

17. «Wherever You Are»

18. «Social Casualty»

19. «Never Be»

20. «Voodoo Doll»

Target exclusive version (bonus tracks):

13. «Tomorrow Never Dies» 2:53

14. «Independence Day» 3:39

15. «Close As Strangers»3:21

16. «Out of My Limit» 3:18

JB Hi-Fi exclusive EP:

1. «She Looks So Perfect» (Ash Demo Vocal) 3:23

2. «She Looks So Perfect» (Mikey Demo Vocal) 3:24

3. «What I Like About You» 2:33

4. «Don’t Stop» (Calum Demo Vocal) 2:49

5. «Wrapped Around Your Finger» 3:40

6. «Pizza» 0:42

 

2014 – Amnesia (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Σεπτεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Capitol Records
  • Μορφή: CD, digital download, vinyl

Tracklist:

1. «Amnesia» 3:57

2. «Daylight» 3:25

3. «American Idiot» 3:03

4. «Amnesia» (Live At Wembley) 3:53

 

2014 – Good Girls (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Hi Or Hey Records, Capitol Records
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Good Girls»

2. «Just Saying»

3. «Long Way Home» (Acoustic)

4. «Good Girls» (Acoustic)

 

2014 – LiveSOS (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Δεκεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Capitol
  • Παραγωγή: Louis Biancaniello, Michael Biancaniello, Joel Chapman, John Feldmann, Red Triangle, Dan Lancaster, Steve Robson, Louis Schoorl, Jake Sinclair, Eric Valentine
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «LiveSOS»:
  1. «What I Like About You»  Κυκλοφόρησε: 2 Δεκεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «18» 5:57

2. «Out of My Limit» 3:25

3. «Disconnected» 3:45

4. «Amnesia» 4:16

5. «Beside You» 3:58

6. «Everything I Didn’t Say» 3:57

7. «Long Way Home» 4:26

8. «Heartache On the Big Screen» 4:02

9. «American Idiot» 3:20

10. «Teenage Dream» 4:12

11. «Good Girls» 2:55

12. «What I Like About You» 3:55

13. «End Up Here» 3:04

14. «She Looks So Perfect» 4:26

15. «What I Like About You» (Studio Mix) 2:31

Physical version:

15. «What I Like About You» (Studio Mix) «Pizza» (hidden track) 5:26

iTunes version (bonus track):

10. «Kiss Me Kiss Me» 3:31

Target deluxe edition (bonus track):

10. «Don’t Stop» 2:51

Japan version (bonus tracks):

16. «Don’t Stop» 2:51

17. «Kiss Me Kiss Me» 3:31

18. «American Idiot» (Studio Mix) 3:06

 

2015 – She’s Kinda Hot (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Capitol Records
  • Μορφή: CD, digital download, vinyl

Tracklist:

1. «She’s Kinda Hot»

2. «Broken Pieces»

3. «Lost In Reality»

 

2015 – Sounds Good Feels Good

  • Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Capitol
  • Παραγωγή: John Feldmann, The Monsters and the Strangerz, David Hodges, Mike Green
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Singles από το «Sounds Gold Feels Good»:
  1. «She’s Kinda Hot»  Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2015
  2. «Hey Everybody!»  Κυκλοφόρησε: 9 Οκτωβρίου 2015
  3. «Jet Black Heart»  Κυκλοφόρησε: 17 Δεκεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Money» 2:54

2. «She’s Kinda Hot» 3:36

3. «Hey Everybody!» 3:16

4. «Permanent Vacation» 3:25

5. «Jet Black Heart» 3:41

6. «Catch Fire» 3:27

7. «Waste the Night» 4:26

8. «Vapor» 2:59

9. «Castaway» 3:34

10. «Fly Away» 3:32

11. «Invisible» 3:32

12. «Airplanes» 3:38

13. «San Francisco» 4:19

14. «Outer Space/Carry On» 6:38

Deluxe edition:

7. «Safety Pin» 3:29

8. «Waste the Night» 4:26

9. «Vapor» 2:59

10. «Castaway» 3:34

11. «The Girl Who Cried Wolf» 4:22

12. «Broken Home» 3:40

13. «Fly Away» 3:32

14. «Invisible» 3:32

15. «Airplanes» 3:38

16. «San Francisco» 4:19

17. «Outer Space/Carry On» 6:38

Target exclusive bonus tracks:

18. «The Space Between a Rock and a Hard Place» 3:23

19. «Story of Another Us» 3:56

Japan bonus tracks:

18. «Lost in Reality» 3:30

19. «Over and Out» 2:58

Japan re-release bonus tracks:

18. «Lost in Reality» 3:30

19. «Over and Out» 2:58

20. «Broken Pieces» 3:29

21. «She’s Kinda Hot (alternate version)» 3:35

 

 

2018 – Youngblood (Deluxe)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Ιουνίου 2018
  • Εταιρεία: Capitol Records, Hi or Hey Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Andrew Watt, Louis Bell, Andrew Wells, Andrew Goldstein, Mike Elizondo, Carl Falk, Rami Yacoub, Sir Nolan, Kristoffer Fogelmark, Albin Nedler, Jake Sinclair, Dan Book
  • Singles από το “Youngblood”:
  1. “Want You Back” Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2018
  2. “Youngblood” Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2018

Tracklist:

1. “Youngblood” – 3:23

2. “Want You Back” – 2:53

3. “Lie to Me” – 2:30

4. “Valentine” – 3:16

5. “Talk Fast” – 3:07

6. “Moving Along” – 3:17

7. “If Walls Could Talk” – 3:02

8. “Better Man” – 3:09

9. “More” – 3:14

10. “Why Won’t You Love Me” – 3:20

11. “Woke Up In Japan” – 2:37

12. “Empty Wallets” – 3:07

13. “Ghost of You” – 3:17

Deluxe Edition

14. “Monster Among Men” – 3:12

15. “Meet You There” – 3:10

16. “Babylon” – 3:33

5 Seconds of Summer Top Hits by SounDarts.gr