skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Dixie Chicks

Discography & ID : Dixie Chicks

Ύψος

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Dixie Chicks

Προέλευση Ονόματος: Εμπνεύστηκαν το όνομά τους από το τραγούδι και ομότιτλο album “Dixie Chicken” του Lowell George του rock συγκροτήματος Little Feat.

Μέλη του συγκροτήματος: Natalie Maines, Emily Strayer, Martie Maguire (αναλυτικότερα πιο κάτω)

Παλιότερα Μέλη του συγκροτήματος: (1990-92) Robin Lynn Macy (Γεννήθηκε: 27 Νοεμβρίου 1958), (1990-93) Laura Lynch (Γεννήθηκε: 18 Νοεμβρίου 1956)

Τόπος Δημιουργίας: Dallas, Texas, Η.Π.Α.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1989-σήμερα

Βραβεία: Οι Dixie Chicks έχουν αποσπάσει πάνω από 50 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

8 Academy of Country Music Awards, 4 American Music Awards, 7 Billboard Music Awards, 10 Country Music Association Awards, 13 Grammy Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Dixie Chicks κάντε κλικ εδώ

Official Websitedixiechicks.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Dixie Chicks & Beyonce

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
1990 – Thank Heavens for Dale Evans
1990 – Thank Heavens for Dale Evans
1992 – Little Ol’ Cowgirl
1992 – Little Ol’ Cowgirl
1993 – Shouldn’t a Told You That
1993 – Shouldn’t a Told You That
1998 – Wide Open Spaces
1998 – Wide Open Spaces
1999 – Fly
1999 – Fly
2002 – Home
2002 – Home
2003 – Top of the World Tour: Live
2003 – Top of the World Tour: Live
2006 – Taking the Long Way
2006 – Taking the Long Way
2010 – Playlist: The Very Best of Dixie Chicks (Compilation)
2010 – Playlist: The Very Best of Dixie Chicks (Compilation)
2010 – The Essential Dixie Chicks (Compilation)
2010 – The Essential Dixie Chicks (Compilation)
2017 – DCX MMXVI Live
2017 – DCX MMXVI Live
2020 – Gaslighter
2020 – Gaslighter

Start Here (Bio)

  • Οι Dixie Chicks είναι ένα αμερικανικό, country μουσικό συγκρότημα που απαρτίζεται από τα ιδρυτικά μέλη (κι αδερφές) Martie Erwin Maguire και Emily Erwin Robinson και την βασική τραγουδίστρια Natalie Maines. Το συγκρότημα συστάθηκε το 1989 στο Dallas του Τέξας και αρχικά αποτελούταν από τέσσερις γυναίκες που έπαιζαν bluegrass και country μουσική, έπαιζαν μουσική στο δρόμο και περιόδευαν στα bluegrass festivals και σε μικρά μαγαζιά για έξι χρόνια χωρίς να έχουν προσελκύσει κάποια μεγάλη δισκογραφική. Έπειτα από την αποχώρηση ενός μέλους του συγκροτήματος, η αντικατάσταση της βασικής τραγουδίστριας και μια μικρή αλλαγή στο ρεπερτόριό τους ήταν ο τρόπος για να κερδίσουν οι Dixie Chicks εμπορική επιτυχία, ξεκινώντας το 1998 με τα hit singles τους “There’s Your Trouble” και “Wide Open Spaces”.
  • Οι Dixie Chicks έχουν κερδίσει 13 βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένων πέντε το 2007 για το “Taking the Long Way”, το οποίο έλαβε ένα βραβείο Grammy στην κατηγορία “Album Of The Year”, και του “Not Ready to Make Nice”, ένα single από τον δίσκο. Μέχρι τον Μάρτιο του 2000, με 33 εκατ. πωλήσεις σε πιστοποιημένους δίσκους και πωλήσεις που άγγιξαν τα 27.5 εκατ. albums στις Η.Π.Α. μόνο, έγιναν ένα από τα top γυναικεία συγκροτήματα σε πωλήσεις και το καλύτερο σε πωλήσεις country συγκρότημα στις Η.Π.Α. κατά την περίοδο του Nielsen SoundScan (1991-τώρα).
  • Στις 10 Μαρτίου του 2003, κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στο Λονδίνο, εννέα ημέρες πριν από την εισβολή του Ιράκ το 2003, η τραγουδίστρια Maines είπε στο κοινό: “Δεν θέλουμε αυτό τον πόλεμο, αυτή τη βία και ντρεπόμαστε που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. (George W. Bush) είναι από το Τέξας”, Η δήλωση αυτή κέρδισε μία θετική αντίδραση από το βρετανικό κοινό, αλλά οδήγησε σε μία αντίθετη αρνητική αντίδραση και σε επακόλουθα μποϊκοτάζ στις Η.Π.Α., όπου τα talk shows κατήγγειλαν το συγκρότημα, οι δίσκοι τους απορρίφθηκαν σε δημόσια διαμαρτυρία και τα εταιρικά δίκτυα εκπομπών τις έβαλαν στη “μαύρη λίστα” τα χρόνια του Bush. Έπειτα από μία διακοπή στις περιοδείες τους, ξεκίνησαν ξανά το 2010, το 2013 και το 2016.
  • Τον Ιούνιο του 2015, μία ευρωπαϊκή περιοδεία ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου του 2016. Η “DCX MMXVI World Tour” τους περιελάμβανε αρχικά ημερομηνίες για την Ελβετία, τις Κάτω Χώρες, τη Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όμως τον Νοέμβριο του 2015 ανακοινώθηκε πως η περιοδεία θα επεκταθεί και στη Βόρεια Αμερική, με πάνω από 40 shows να έχουν προγραμματιστεί στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που οι Dixie Chicks ήταν το πρώτο όνομα σε μία περιοδεία στη Βόρεια Αμερική. Η περιοδεία επεκτάθηκε τελικά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία του live album τους και DVD, “DCX MMXVI Live”.
  • Για τον εορτασμό της 50η επετείου των Country Music Association Awards που έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου του 2016, οι Dixie Chicks προσκαλέστηκαν να παίξουν μαζί με τη Beyoncé στο νέο της τραγούδι “Daddy Lessons”. Μία studio version της ερμηνείας τους κυκλοφόρησε ψηφιακά την επόμενη ημέρα.
  • Στις 3 Μαΐου του 2018, το συγκρότημα ανέλαβε μία νέα ομάδα management και υπέγραψε με τους Ian Montone και Rick Yorn στην Monotone/LBI Entertainmen, καθώς ο προηγούμενος manager Simon Renshaw ανακοίνωσε την συνταξιοδότησή του έπειτα από την ενασχόλησή του με το συγκρότημα από το 1995. Σύντομα μετά από αυτό, η Natalie Maines ξεκίνησε να αναρτά φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, στις οποίες ανέφερε ότι οι Dixie Chicks επέστρεψαν στο studio μαζί. Τα posts συνεχίστηκαν για όλο τον Ιούνιο του 2018 και περιλάμβαναν την Maines να δημοσιεύει μία φωτογραφία της με τον Jack Antonoff, γνωστό για τη δουλειά του με την Taylor Swift, στο studio χρησιμοποιώντας το hashtag #dcx2018.
  • Ακολουθώντας την συνεργασία τους με την Taylor Swift στο τραγούδι “Soon You’ll Get Better” από το έβδομο studio album της τραγουδίστριας, με τίτλο “Lover”, οι Dixie Chicks επιβεβαίωσαν ότι θα επιστρέψουν στη μουσική με ένα νέο studio album έπειτα από μία αποχή 14 χρόνων. Ο δίσκος, με τίτλο “Gaslighter”, και σε παραγωγή του Jack Antonoff, επιβεβαιώθηκε αργότερα με μία προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Μαΐου του 2020. Το πρώτο single, “Gaslighter”, και το music video που το συνοδεύει κυκλοφόρησαν στις 4 Μαρτίου του 2020.

Πηγή: wikipedia.org

1990 – Thank Heavens for Dale Evans

  • Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριος 1990
  • Εταιρεία: Crystal Clear Records
  • Μορφή: CD, cassette
  • Παραγωγή: Macy, Lynch, E. Erwin, M. Erwin

Tracklist:

1. “The Cowboy Lives Forever” – 2:57

2. “I Want to Be a Cowboy’s Sweetheart” – 2:17

3. “Thunderheads” – 4:17

4. “Long Roads” – 2:22

5. “Who Will Be the Next One” – 2:01

6. “Brilliancy” – 2:16

7. “Thank Heavens for Dale Evans” – 2:54

8. “This Heart of Mine” – 2:28

9. “Storm Out on the Sea” – 3:26

10. “West Texas Wind” – 3:53

11. “Rider” – 2:53

12. “Green River” – 3:16

13. “Salty” – 2:20

14. “Bring It On Home to Me” – 1:47

1992 – Little Ol’ Cowgirl

  • Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 1992
  • Εταιρεία: Crystal Clear Records
  • Μορφή: CD, cassette
  • Παραγωγή: Dixie Chicks, Larry Seyer

Tracklist:

1. “Little Ol’ Cowgirl” – 2:53

2. “A Road Is Just a Road” – 3:15

3. “She’ll Find Better Things to Do” – 3:00

4. “Irish Medley” – 3:57

5. “You Send Me” – 2:51

6. “Just a Bit Like Me” – 3:56

7. “A Heart That Can” – 2:35

8. “Past the Point of Rescue” – 3:30

9. “Beatin’ Around the Bush” – 2:32

10. “Two of a Kind” – 4:12

11. “Standin’ by the Bedside” – 2:29

12. “Aunt Mattie’s Quilt” – 3:57

13. “Hallelujah, I Love Him So” – 2:41

14. “Pink Toenails” – 3:24

1993 – Shouldn’t a Told You That

  • Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 1993
  • Εταιρεία: Crystal Clear Sound
  • Μορφή: CD, cassette
  • Πιστοποιήσεις: US: 13× Platinum (Diamond), UK: Gold, AUS: 3× Platinum, CAN: 4× Platinum
  • Παραγωγή: Steve Fishell

Tracklist:

1. “Whistles and Bells” – 3:01

2. “I’m Falling Again” – 3:25

3. “Shouldn’t a Told You That” – 3:05

4. “Desire” – 3:30

5. “There Goes My Dream” – 3:32

6. “One Heart Away” – 3:35

7. “The Thrill Is in the Chase” – 3:09

8. “I Wasn’t Looking for You” – 3:28

9. “I’ve Only Got Myself to Blame” – 3:22

1998 – Wide Open Spaces

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 1998
  • Εταιρεία: Monument Records
  • Μορφή: CD, cassette
  • Πιστοποιήσεις: US: 13× Platinum (Diamond), UK: Gold, AUS: 3× Platinum, CAN: 4× Platinum
  • Παραγωγή: Blake Chancey, Paul Worley
  • Singles από το “Wide Open Spaces”:
  1. “I Can Love You Better” Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 1997
  2. “There’s Your Trouble” Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 1998
  3. “Wide Open Spaces” Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 1998
  4. “You Were Mine” Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 1998
  5. “Tonight the Heartache’s on Me” Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 1999

Tracklist:

1. “I Can Love You Better” – 3:53

2. “Wide Open Spaces” – 3:44

3. “Loving Arms” – 3:37

4. “There’s Your Trouble” – 3:10

5. “You Were Mine” – 3:37

6. “Never Say Die” – 3:56

7. “Tonight the Heartache’s on Me” – 3:25

8. “Let ‘Er Rip” – 2:49

9. “Once You’ve Loved Somebody” – 3:28

10. “I’ll Take Care of You” – 3:40

11. “Am I the Only One (Who’s Ever Felt This Way)” – 3:25

12. “Give It Up or Let Me Go” – 4:55

1999 – Fly

  • Κυκλοφόρησε: 31 Αυγούστου 1999
  • Εταιρεία: Monument Records
  • Μορφή: CD, cassette
  • Πιστοποιήσεις: US: 11× Platinum, UK: Gold, AUS: Platinum, CAN: 3× Platinum
  • Παραγωγή: Blake Chancey, Paul Worley
  • Singles από το “Fly”:
  1. “Ready to Run” Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 1999
  2. “Cowboy Take Me Away” Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 1999
  3. “Goodbye Earl” Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2000
  4. “Cold Day in July” Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 2000
  5. “Without You” Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2000
  6. “If I Fall You’re Going Down with Me” Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2001
  7. “Heartbreak Town” Κυκλοφόρησε: 25 Ιουνίου 2001
  8. “Some Days You Gotta Dance” Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2001

Tracklist:

1. “Ready to Run” – 3:52

2. “If I Fall You’re Going Down with Me” – 3:05

3. “Cowboy Take Me Away” – 4:47

4. “Cold Day in July” – 5:12

5. “Goodbye Earl” – 4:19

6. “Hello Mr. Heartache” – 3:49

7. “Don’t Waste Your Heart” – 2:49

8. “Sin Wagon” – 3:37

9. “Without You” – 3:32

10. “Some Days You Gotta Dance” – 2:27

11. “Hole in My Head” – 3:22

12. “Heartbreak Town” – 3:53

13. “Ain’t No Thang But a Chicken Wang” – 0:01

14. “Let Him Fly” – 3:07

2002 – Home

  • Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2002
  • Εταιρεία: Open Wide, Monument, Columbia Nashville
  • Μορφή: CD, LP
  • Πιστοποιήσεις: US: 6× Platinum, UK: Gold, AUS: 4× Platinum, CAN: 3× Platinum
  • Παραγωγή: Dixie Chicks, Lloyd Maines
  • Singles από το “Home”:
  1. “Long Time Gone” Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2002
  2. “Landslide” Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2002
  3. “Travelin’ Soldier” Κυκλοφόρησε: 9 Δεκεμβρίου 2002
  4. “Godspeed (Sweet Dreams)” Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2003
  5. “Top of the World” Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριος 2003

Tracklist:

1. “Long Time Gone” – 4:10

2. “Landslide” – 3:50

3. “Travelin’ Soldier” – 5:43

4. “Truth No. 2” – 4:28

5. “White Trash Wedding” – 2:21

6. “A Home” – 4:56

7. “More Love” – 5:07

8. “I Believe in Love” – 4:14

9. “Tortured, Tangled Hearts” – 3:40

10. “Lil’ Jack Slade” (instrumental) – 2:23

11. “Godspeed (Sweet Dreams)” – 4:42

12. “Top of the World” – 6:01

Bonus Track

13. “Landslide” (Sheryl Crow Remix) – 3:46

2003 – Top of the World Tour: Live

  • Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2003
  • Εταιρεία: Open Wide/Columbia Records
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: US: Platinum, AUS: Platinum
  • Παραγωγή: Blake Chancey, Paul Worley

Tracklist:

CD 1

1. “Goodbye Earl” – 4:37

2. “Some Days You Gotta Dance” – 2:39

3. “There’s Your Trouble” – 3:21

4. “Long Time Gone” – 4:10

5. “Tortured, Tangled Hearts” – 3:44

6. “Travelin’ Soldier” – 5:56

7. “Am I the Only One (Who’s Ever Felt This Way)” – 3:31

8. “Hello Mr. Heartache” – 3:59

9. “Cold Day in July” – 4:51

10. “White Trash Wedding” – 2:33

11. “Lil’ Jack Slade” – 2:40

CD 2

1. “A Home” – 5:48

2. “Truth No. 2” – 5:13

3. “If I Fall You’re Going Down with Me” – 3:05

4. “Mississippi” – 5:14

5. “Cowboy Take Me Away” – 4:58

6. “Godspeed (Sweet Dreams)” – 4:41

7. “Landslide” – 4:01

8. “Ready to Run” – 4:30

9. “Wide Open Spaces” – 5:42

10. “Top of the World” – 6:25

11. “Sin Wagon” – 4:34

2006 – Taking the Long Way

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2006
  • Εταιρεία: Open Wide/Columbia Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: US: 2× Platinum, UK: Gold, AUS: 3× Platinum, CAN: 4× Platinum
  • Παραγωγή: Rick Rubin
  • Singles από το “Taking the Long Way”:
  1. “Not Ready to Make Nice” Κυκλοφόρησε: 20 Μαρτίου 2006
  2. “Everybody Knows” Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 2006
  3. “Voice Inside My Head” Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 2006
  4. “Easy Silence” Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2006
  5. “The Long Way Around” Κυκλοφόρησε: 8 Ιανουαρίου 2007

Tracklist:

1. “The Long Way Around” – 4:33

2. “Easy Silence” – 4:02

3. “Not Ready to Make Nice” – 3:58

4. “Everybody Knows” – 4:18

5. “Bitter End” – 4:38

6. “Lullaby” – 5:51

7. “Lubbock or Leave It” – 3:54

8. “Silent House” – 5:23

9. “Favorite Year” – 4:29

10. “Voice Inside My Head” – 5:52

11. “I Like It” – 4:34

12. “Baby Hold On” – 5:04

13. “So Hard” – 4:28

14. “I Hope” – 5:25

Bonus tracks

15. “Live Wire” – 3:57

16. “Thin Line” – 4:52

2010 – Playlist: The Very Best of Dixie Chicks (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Wide Open Spaces” – 3:43

2. “You Were Mine” – 3:37

3. “Sin Wagon” – 3:37

4. “Cowboy Take Me Away” – 4:47

5. “Let Him Fly” – 3:08

6. “Long Time Gone” – 4:07

7. “Landslide” – 3:48

8. “Truth No. 2” – 4:27

9. “The Long Way Around” – 4:33

10. “Easy Silence” – 4:02

11. “Not Ready to Make Nice” – 3:58

12. “Lubbock or Leave It” – 3:54

2010 – The Essential Dixie Chicks (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2010
  • Εταιρεία: Sony Music Australia
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: AUS: Platinum

Tracklist:

Disc 1

1. “Not Ready to Make Nice”

2. “The Long Way Around”

3. “Easy Silence”

4. “Lubbock or Leave It”

5. “Bitter End”

6. “Silent House”

7. “Lullaby”

8. “Everybody Knows”

9. “Long Time Gone”

10. “Travelin’ Soldier”

11. “Landslide”

12. “Lil’ Jack Slade”

13. “Truth No. 2”

14. “White Trash Wedding”

15. “Top of the World”

Disc 2

1. “Ready to Run”

2. “Cowboy Take Me Away”

3. “Goodbye Earl”

4. “Some Days You Gotta Dance”

5. “Heartbreak Town”

6. “Sin Wagon”

7. “Without You”

8. “Let Him Fly”

9. “Wide Open Spaces”

10. “There’s Your Trouble”

11. “You Were Mine”

12. “I Can Love You Better”

13. “Tonight the Heartache’s on Me”

14. “Give It Up or Let Me Go”

15. “I Believe in Love”

2017 – DCX MMXVI Live

  • Κυκλοφόρησε:
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

Disc: 1

1. The Long Way Around

2. Lubbock or Leave It

3. Truth No. 2

4. Easy Silence

5. Long Time Gone

6. Nothing Compares 2 U

7. Top of the World

8. Something in the Air

9. Goodbye Earl

Disc: 2

1. Travelin’ Soldier

2. Don’t Let Me Die in Florida

3. Daddy Lessons

4. White Trash Wedding

5. Bluegrass Instrumental

6. Ready To Run

7. Mississippi

8. Landslide

9. Cowboy Take Me Away

10. Wide Open Spaces

11. Sin Wagon

12. Not Ready to Make Nice

13. Better Way

Disc: 3

1. The Long Way Around

2. Lubbock or Leave It

3. Truth No. 2

4. Easy Silence

5. Long Time Gone

6. Nothing Compares 2 U

7. Top of the World

8. Goodbye Earl

9. Ace Of Spades

10. Don’t Let Me Die in Florida

11. Daddy Lessons

12. White Trash Wedding

13. Travelin’ Soldier

14. Bluegrass Instrumental

15. Ready To Run

16. Mississippi

17. Landslide

18. Cowboy Take Me Away

19. Wide Open Spaces

20. Sin Wagon

21. Not Ready to Make Nice

22. Better Way

23. Daddy Lessons

24. Collage Bonus Feature

25. The Long Way Around

26. Lubbock or Leave It

27. Truth No. 2

28. Easy Silence

29. Long Time Gone

30. Nothing Compares 2 U

31. Top of the World

32. Goodbye Earl

33. Ace Of Spades

34. Don’t Let Me Die in Florida

35. Daddy Lessons

36. White Trash Wedding

37. Travelin’ Soldier

38. Bluegrass Instrumental

39. Ready To Run

40. Mississippi

41. Landslide

42. Cowboy Take Me Away

43. Wide Open Spaces

44. Sin Wagon

45. Not Ready to Make Nice

46. Better Way

47. Daddy Lessons

48. Collage Bonus Feature

49. Lubbock or Leave It

2020 – Gaslighter

  • Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 2020
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Jack Antonoff, Dixie Chicks
  • Singles από το “Gaslighter”:
  1. “Gaslighter” Κυκλοφόρησε: 4 Μαρτίου 2020

Tracklist:

t.b.a.

Dixie Chicks Top Hits by SounDarts.gr