skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Baha Men – Bumpa

Οι Baha Men επιστρέφουν μετά από δισκογραφική απουσία δεκαέξι χρόνων, με το “Bumpa”!

Τίτλος τραγουδιού“Bumpa”

Καλλιτέχνης: Baha Men

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album: digital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 7 Φεβρουαρίου 2018

Art-Cover:

Η Μπαχαμέζικη μουσική και χορευτική παράδοση του Junkanoo, η οποία φτάνει πίσω στα χρόνια της δουλείας, όταν επιτρεπόταν στους σκλάβους να συγκεντρωθούν μία μέρα την εβδομάδα για εορτασμούς, δημιουργώντας χορευτικούς ρυθμούς, με βάση τη λαϊκή μουσική. Από τη μουσική αυτή και σε συνδυασμό με τα latin κρουστά ο Isaiah Taylor και το συγκρότημα του, οι Baha Men ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι που τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Αν και το ντεμπούτο album τους, το “Junkanoo”, που κυκλοφόρησε το 1979, είχε ρίζες στο ομώνυμο μουσικό στυλ και χαρακτήρισε τη μουσική τους μέχρι τις πιο σύγχρονες κυκλοφορίες τους, αν και οι Baha Men την εμπλούτιζαν όλο και περισσότερο με τη σύγχρονη μουσική. Το δεύτερο album τους, “I Like What I Like”, δημιουργήθηκε από τους Tommy D (Michael Jackson), Don Dubose, John Holliday και Trevor Steele. Οι Baha Men συνέχισαν την πιο σύγχρονη προσέγγιση τους με το τρίτο album τους, “Doong Spank”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1999. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πασίγνωστο “Who Let The Dogs Out?”, με το βραβευμένο με Grammy, ομότιτλο single. Στις αρχές του 2002, μας παρουσίασαν το “Move It Like This” και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε καμία δισκογραφική ανανέωση στην καριέρα του συγκροτήματος.

Δεκαέξι χρόνια μετά, οι Baha Men δηλώνουν και πάλι παρόντες με το ολοκαίνουριο “Bumpa”, ένα τραγούδι πιστό στους εξωτικούς, χορευτικούς ρυθμούς της χώρας τους εμπλουτισμένο με hip-hop και urban στοιχεία! Αναμφισβήτητα αναφερόμαστε σε ένα τραγούδι που μπορεί να φέρει πρόωρα το καλοκαίρι!

Baha Men - Bumpa

Back To Top