skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Peter Gabriel – The Court (Dark-Side Mix)

Ο Peter Gabriel κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του με τίτλο “The Court”, το δεύτερο single από το επερχόμενο νέο album του, το πρώτο με πρωτότυπη μουσική μετά από 21 χρόνια.

Τίτλος τραγουδιού: The Court (Dark-Side Mix)”

Καλλιτέχνης: Peter Gabriel

Μουσική / Στίχοι: Peter Gabriel

Εταιρεία: Real World

Από το LP: “i/o”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Φεβρoυαρίου 2023

Art-Cover:

Ο Peter Gabriel πραγματοποιεί μια υπέροχη και συνάμα παράξενη προωθητική κυκλοφορία για το νέο του album που θα έχει τίτλο, “i/o”. Κάθε φορά που έχουμε πανσέληνο, ο Gabriel θα κυκλοφορεί νέα μουσική από το album αυτό. Δεδομένου ότι οι πανσέληνοι συμβαίνουν περίπου μία φορά κάθε μήνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι θαυμαστές να γνωρίζουν πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο τραγούδι του Peter Gabriel.

Εκτός από τις ζωδιακές ενασχολήσεις, η πανσέληνος του Φεβρουαρίου σημαίνει ότι έχουμε άλλη μια κυκλοφορία του Gabriel για ανάλυση. Αυτή τη φορά, μας παρουσιάζει το τραγούδι «The Court». Εν μέρει ατμοσφαιρικό, εν μέρει βαρύ με έντονα κρουστά στο background και εν μέρει ηλεκτρονικό, το «The Court» έχει μια δυσοίωνη διάθεση που το περιβάλλει. Διαθέτοντας μια σειρά από παραδοσιακά και μη όργανα αναμεμειγμένα με samples και άλλους συνθετικούς ήχους, το «The Court» αποδεικνύει ότι ο Gabriel προχωρά πάντα στο μέλλον.

“Στην πραγματικότητα ξεκίνησε με έναν κουβανέζικο βρόχο με τον οποίο έπαιζα στα keyboards μου εδώ”, μοιράστηκε ο Gabriel μέσα από ένα video του για την πανσέληνο του Φεβρουαρίου. “Αυτό με έκανε να προχωρήσω. Είμαι παλιός ντράμερ, οπότε μου αρέσει 

ακόμα να βρίσκω ένα groove και μετά να χτίζω μερικές ιδέες γύρω από αυτό. Ήταν ένα καλό σημείο κρυστάλλωσης για το συγκρότημα όπου δεσμευτήκαμε σε κάτι που ακουγόταν, για μένα, διαφορετικό από άλλα πράγματα που είχα ακούσει, και νομίζω ότι γι’ αυτό είναι εδώ: για να φωτίσει τον Φεβρουάριο σας”.

«Είχα αυτή την ιδέα για το ρεφρέν «το δικαστήριο θα ανυψωθεί», έτσι έγινε ένας ελεύθερος, ιμπρεσιονιστικός στίχος που συνδέθηκε με τη δικαιοσύνη, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ανάγκης εκεί», πρόσθεσε ο Gabriel. «Πολλή ζωή είναι ένας αγώνας μεταξύ τάξης και χάους και από ορισμένες απόψεις η δικαιοσύνη ή το νομικό σύστημα είναι κάτι που επιβάλλουμε για να προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιο στοιχείο τάξης στο χάος. Αυτό συχνά γίνεται κατάχρηση, είναι συχνά άδικο και εισάγει διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα, είναι πιθανώς ένα ουσιαστικό μέρος μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Αλλά χρειάζεται να σκεφτόμαστε μερικές φορές πώς αυτό πραγματικά υλοποιείται και χρησιμοποιείται».

Η τρέχουσα έκδοση του “The Court” που είναι διαθέσιμη, είναι το “Dark-Side Mix”. Όπως συνέβη με το προηγούμενο single του, «Panopticom», ο Gabriel θα κυκλοφορήσει διαφορετικές μίξεις για τα τραγούδια του. «Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα της προσέγγισης πολλαπλών μίξεων γιατί για τους περισσότερους καλλιτέχνες, η διαδικασία είναι το πιο σημαντικό», είπε. «Κατά κάποιους τρόπους, προσπαθώ να ανοίξω τη διαδικασία λίγο περισσότερο για όσους ενδιαφέρονται».

Peter Gabriel - Panopticom (Bright Side Mix)

Back To Top