skip to Main Content

Νέο Trailer | “Amazing Grace”, η ταινία για την Aretha Franklin

Την 16η του περασμένου Αυγούστου, έφυγε από τη ζωή η «Βασίλισσα της Soul», μία από τις πιο εμβληματικές φωνές όλων των εποχών, ένα ταλέντο που όμοιό του δύσκολα θα εντοπιστεί, η Aretha Franklin.

Στις 25 Μαρτίου του 1942 δε φανταζόταν κανείς ότι ένα κοριτσάκι, που μόλις είχε γεννηθεί στο Τενεσί, θα απογειωνόταν κάποτε, ώστε οι κριτικοί να λένε ότι ακούγοντας τη φωνή της είναι «σαν να βλέπουν το πρόσωπο του Θεού».

Η Aretha, έχοντας πατέρα κληρικό, ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία να τραγουδά στην εκκλησία της ενορίας της. Ως τρομακτικά μεγάλο ταλέντο υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία στα 14 μόλις χρόνια της. Έκτοτε η πορεία της υπήρξε υπέρλαμπρη και σχεδόν αδιάκοπη (υπήρξαν ορισμένες περίοδοι που λόγω προσωπικών ζητημάτων αδυνατούσε να αφοσιωθεί στην καριέρα της).

Η καλλιτέχνης, ενώ ξεχώρισε ιδιαίτερα για τα εγχειρήματά της στο χώρο της soul, ασχολήθηκε επίσης με την pop, την blues, την jazz και διάφορα άλλα είδη μουσικής. Και όταν λέμε ότι ασχολήθηκε με αυτά δεν εννοούμε απλώς ως τραγουδίστρια, μα συνάμα και ως πιανίστρια και τραγουδοποιός! Οι κριτικές που δεχόταν ήταν σχεδόν πάντα εξαιρετικές και τα βραβεία που κατά καιρούς απέσπασε αμέτρητα.

Σήμερα πια -τον Απρίλιο του 2019 για να είμαστε ακριβέστεροι- ήρθε η στιγμή η μοναδική Aretha Franklin να δοξαστεί και μετά θάνατον, όχι μόνο μέσω της μουσικής της, που έχει πια διαχρονική αξία, αλλά και με μία νέα ταινία, πολλά υποσχόμενη που δημιουργήθηκε προς τιμήν της.

Ο λόγος για την ταινία “Amazing Grace”, η οποία και, όπως είναι προφανές, τιτλοφορείται εξ αφορμής της κυκλοφορίας ενός μουσικού δίσκου που έφερε τον ίδιο τίτλο (“Amazing Grace”) από την Aretha Franklin το 1972, αλλά και της απίστευτης ερμηνείας του αμερικανικού εθνικού ύμνου από την ίδια την καλλιτέχνη. Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια τις εικόνες με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει ή τη μελωδία και την φοβερή χροιά της ερμηνεύτριας, όμως ξέρω ότι η λέξη «συγκίνηση» είναι ό,τι πιο εύστοχο για να αποδοθεί η όλη κατάσταση.

Πρόκειται για μια ταινία-ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Sidney Pollack, η οποία περιλαμβάνει πραγματικές σκηνές, αληθινά βίντεο από τη ζωή της δημοφιλούς τραγουδίστριας, πολλή μουσική και πλήθη να παραληρούν στη θέαση της αγαπημένης Aretha.

Το ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 87 λεπτά, ενώ, λόγω του είδους του, δεν περιλαμβάνει άλλους ηθοποιούς. Αντίθετα, το cast αποτελείται από τα αληθινά πρόσωπα που συναντήθηκαν με την Aretha Franklin, καθώς και την ίδια την τραγουδίστρια.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, για να εκφέρουμε εμπεριστατωμένη άποψη πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να βγει η ταινία στον κινηματογράφο και να τρέξουμε να τη δούμε! Ανυπομονούμε!

Δώρα Βαρλά

Back To Top