skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Marky Mark a.k.a. Mark Wahlberg

Discography & ID : Marky Mark A.k.a. Mark Wahlberg

Ύψος

Gallery

Marky Mark

Marky Mark 4 Calvin Klein

O Donnie, o Pault και ο Mark με την μητέρα τους Alma Elaine Wahlberg

Donnie & Mark Wahlberg

Ο Mark Wahlberg με τον έτερο αδερφό του Jim.

Marky Mark & the Funky Bunch

Prince Ital Joe & Marky Mark

Mark Wahlberg & Kate Moss

Mark Wahlberg & Leonardo DiCaprio

Mark Wahlberg & Jennifer Lopez

Το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας που κυκλοφόρησε ο Marky Mark το 1993.

Marky Mark (Vanity Fair, 1993)

Marky Mark (Penthouse Cover)
Marky Mark (Penthouse Cover)

ID

Ολόκληρο Όνομα: Mark Robert Michael Wahlberg 

Γνωστός και ωςMarky Mark

Ημερομηνία Γέννησης: 5 Ιουνίου 1971

Τόπος Γέννησης: Dorchester, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Ηθοποιός, κινηματογραφικός παραγωγός, businessman, rapper, μοντέλο.

Οικογενειακή Κατάσταση: Rhea Durham (Μοντέλο. Παντρεύτηκαν: 2009).

Τέκνα: Ella Rae (2003), Michael (2006), Brendan Joseph (2008) και  Grace Margaret (2010).

ΓονείςAlma Elaine Donnelly (τραπεζική υπάλληλος) και Donald E. Wahlberg, Sr. (οδηγός delivery).

Αδέρφια: Είναι ο μικρότερος από εννιά αδέλφια. Ο Donnie είναι μέλος των New Kids on The Block, o Robert, ηθοποιός, ο Paul, chef και ο Jim, businessman.

Ενεργός στη μουσική: 1990-σήμερα

Βραβεία: O Mark Wahlberg, έχει αποσπάσει 8 βραβεία ως ηθοποιός:

1 Primetime Emmy Award, 1 British Academy Television Award, 1 MTV Movie Award, 1 African-American Film Critics Association, 2 Boston Society of Film Critics, 1 Florida Film Critics Circle, 1 National Board of Review

Ως τραγουδιστής δεν έχει κερδίσει κανένα βραβείο. Για τη λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο Mark Wahlberg κάντε κλικ εδώ.

Official Facebook Page: facebook.com/markwahlberg

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
1991 – Music for the People (Marky Mark & the Funky Bunch)
1991 – Music for the People (Marky Mark & the Funky Bunch)
1992 – You Gotta Believe (Marky Mark and the Funky Bunch)
1992 – You Gotta Believe (Marky Mark and the Funky Bunch)
1994 – Life in the Streets (with Prince Ital Joe)
1994 – Life in the Streets (with Prince Ital Joe)
1995 – The Remix Album (with Prince Ital Joe)
1995 – The Remix Album (with Prince Ital Joe)
1995 – No Mercy (The Fist Of The Tiger) (E.P.)
1995 – No Mercy (The Fist Of The Tiger) (E.P.)
1996 – Hey DJ (E.P.)
1996 – Hey DJ (E.P.)
1997 – Feel The Vibe (E.P.)
1997 – Feel The Vibe (E.P.)
1997 – Best Of My Love (E.P.)
1997 – Best Of My Love (E.P.)
1997 – Best Of My Love (E.P.)
1997 – Best Of My Love (E.P.)

Start Here

  • Ο Mark Robert Michael Wahlberg γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1971 και στην αρχή της καριέρας του έγινε γνωστός ως Marky Mark. Είναι Αμερικανός ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδιστής.
  • Έγινε αρχικά διάσημος ως νεότερος αδερφός του Donnie Wahlberg συμμετέχοντας στο συγκρότημα New kids on the block, στο οποίο δεν έμεινε για πολύ καθώς προτιμούσε τη rap από την pop. Με τη βοήθεια του Donnie, ο Mark έφτιαξε δικό του rap συγκρότημα, με το φαντασμαγορικό όνομα Marky Mark and the Funky Bunch, κάνοντας επιτυχίες, όπως «Good Vibrations» και «Wild Side» από το album «Music for the People». Το album, πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα και το τραγούδι “Good Vibrations” έπαιζε σε κάθε ραδιόφωνο. Ο Marky Mark ήταν πλέον όχι μόνο πλούσιος, αλλά και το είδωλο πολλών εφήβων στην Αμερική.Το δεύτερό του album, «You Gotta Believe», ήταν σχετικά αποτυχημένο.
  • Στα 15 του ο Mark Wahlberg είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη, μπλεγμένος στο εμπόριο ναρκωτικών και με πλούσιο ποινικό μητρώο. Στα 16 του φυλακίστηκε για τραυματισμό ενός Βιετναμέζου. Έχει έναν τρίτο μαστό στο στήθος του (κάτω από τον κανονικό-τρίτη θηλή). Το 1992, εμφανίστηκε σε πάρτι του MTV κουρεμένος με την «ψιλή» και ξέσπασε σκάνδαλο, καθώς οι φήμες οργίασαν ότι ήταν έργο του rapper, Vanilla Ice και των συντρόφων του, για να σταματήσει να κάνει κριτική στη μουσική τους και στους ίδιους.
  • Ο Wahlberg συνεργάστηκε αργότερα με τον εκλιπών, reggae/ragga τραγουδιστή Prince Ital Joe στο album, «Life in the Streets». Το projeect τους συνδυάζει rap φωνητικά, reggae, ηλεκτρονική και «European dancefloor» μουσική, παρέχοντας τα singles «Happy People», το γερμανικό Νο.1 hit, «United», «Life in the Streets» και «Babylon», με τους Frank Peterson και Alex Christensen στην παραγωγή.
  • Το 1995, κυκλοφόρησε το single, «No Mercy» για να υποστηρίξει τον φίλο του Dariusz Michalczewski, τον οποίο είχε γνωρίσει νωρίτερα στη δεκαετία του 1990. Ο Dariusz εμφανίζεται επίσης στο video clip του τραγουδιού. Οι Wahlberg και Ital Joe κυκλοφόρησαν ένα ακόμα album, το 1995 μέσω της Ultraphonic Records. Με τίτλο «The Remix Album», παρουσιάστηκαν νέα remixes από το προηγούμενο album του duo, «Life in the Streets», καθώς και το solo του Mark, «No Mercy».  Το 1996, ο Wahlberg κυκλοφόρησε ένα solo single με τίτλο «Hey DJ». Δύο solo τραγούδια τα «Feel the Vibe» και «Best of my Love» κυκλοφόρησαν το 1997. Όλα αυτά τα solo τραγούδια, μαζί με ένα ακόμα, με τίτλο «Here With Me», κυκλοφόρησαν σε ένα album με τίτλο «All Around the World» το 1997, το οποίο περιελάμβανε και τις ανακατασκευασμένες εκδόσεις των τραγουδιών. Το 2000, εμφανίστηκε επίσης στο μουσικό βίντεο της metal μπάντας, Black Label Society για το «False God», ως αντικαταστάτης του μπασίστα της μπάντας.
  • Εργάστηκε ως μοντέλο και στη συνέχεια κέρδισε θετικές κριτικές ως ηθοποιός. Ο 22χρονος Marky Mark συνήθιζε να κατεβάζει το παντελόνι του σε συναυλίες και να χορεύει με τα άσπρα, Calvin Klein εσώρουχά του. Το κοινό λάτρευε τόσο πολύ τον χορό αυτό, που τα εσώρουχα έγιναν συνώνυμο του ονόματος του. Σύντομα το νέο έφτασε και στα αυτιά του ίδιου του Calvin Klein, που έψαχνε ένα μοντέλο για να διαφημίσει τα εσώρουχά του. Αφού δοκίμασε την εικόνα του Wahlberg με εσώρουχα σε ένα εξώφυλλο του Rolling Stones, τον προσέλαβε για τη δουλειά. Ο Wahlberg  φωτογραφήθηκε με την ανερχόμενη τότε Kate Moss και εκτός από φωτογραφίες, η διαφημιστική καμπάνια περιελάμβανε και βίντεο, όπου ο Marky Mark ξεδίπλωνε τον χαρισματικό, γοητευτικό εαυτό του.
  • Μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία, η μουσική καριέρα του Marky Mark άρχισε να προσγειώνεται σταδιακά στην πραγματικότητα. Στη μείωση της δημοτικότητάς του συνέβαλε κι ένα περιστατικό το 1992, όταν ο Wahlberg ξυλοκόπησε έναν φύλακα, τον οποίο κρατούσε ακίνητο ο δικός του σωματοφύλακας. Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, γιατί δόθηκε χρηματική αποζημίωση. Τότε ο Wahlberg στράφηκε προς τον κινηματογράφο, όπου αποδείχτηκε αρκετά ταλαντούχος, τουλάχιστον περισσότερο απ’ ότι στη μουσική. Εμφανίστηκε με τον Danny DeVito στο «Renaissance Man» (“Εκπαιδευτής Κομάντο”) και στο «The Basketball Diaries» (“Τέλος της Αθωότητας”) με τον Leonardo DiCaprio. Το 1997 κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του ως ο πορνοστάρ, Dirk Diggler στην ταινία «Boogie Nights» (“Ξέφρενες Νύχτες”). Έκτοτε ασχολείται κυρίως με τις ταινίες ως ηθοποιός, αλλά και παραγωγός.
  • Έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους ως έφηβος. Δήλωσε ότι ήθελε να γνωρίσει από κοντά τα θύματά του, αλλά δεν επιδίωξε ποτέ να τους βρει. Τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε αίτηση στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, ζητώντας να διαγραφεί πλήρως το ποινικό του μητρώο. Το αίτημα του δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Οι Βιετναμέζοι άντρες συγχώρεσαν τον Wahlberg , αλλά όχι τα παιδιά που είχε κυνηγήσει και πετροβολίσει το 1986.

πηγές: wikipedia, mixanitouxronou.gr

1991 – Music for the People (Marky Mark & the Funky Bunch)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 1991
  • Εταιρεία: Interscope/Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα 
  • Παραγωγή: Mark Wahlberg, Donnie Wahlberg, Danny Wood
  • Singles από το «Music for the People»:
  1. «Good Vibrations» Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 1991
  2. «Wildside» Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 1991
  3. «On The House Tip» Κυκλοφόρησε: 1992 (Germany only)
  4. «I Need Money» Κυκλοφόρησε: 1992
  5. «Peace» Κυκλοφόρησε: 1992 (US only)

Tracklist:

1.»Music for the People» – 4:19

2. «Good Vibrations» (feat. Loleatta Holloway) – 4:25

3. «Wildside» – 5:07

4. «Bout Time I Funk You» – 4:29

5. «Peace» – 5:28

6. «So What Chu Sayin» – 4:41

7. «Marky Mark is Here» – 4:00

8. «On the House Tip» – 3:42

9. «Make Me Say Ooh!» – 3:43

10. «I Need Money» – 4:29

11. «The Last Song on Side B» – 3:59

1992 – You Gotta Believe (Marky Mark and the Funky Bunch)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 1992
  • Εταιρεία: Interscope, Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα 
  • Παραγωγή: Mark Wahlberg, Donnie Wahlberg
  • Singles από το «You Gotta Believe»:
  1. «You Gotta Believe» Κυκλοφόρησε: 1992
  2. «Gonna Have a Good Time» Κυκλοφόρησε: 1992
  3. «Loungin'» Κυκλοφόρησε: 1993 (US promo only)

Tracklist:

1.»The Crisis» – 1:02

2. «You Gotta Believe» – 4:32

3. «Gonna Have a Good Time» – 4:32

4. «Loungin'» – 4:26

5. «Don’t Ya Sleep» – 2:53

6. «I Want You» – 6:09

7. «The American Dream» – 5:22

8. «The M» – 2:03

9. «Get Up (The Funky Bunch Theme)» – 3:25

10. «Super Cool Mack Daddy» – 4:43

11. «I Run Rhymes» – 5:16

12. «Ain’t No Stoppin’ the Funky Bunch» – 4:03

13. «The Last Song on Side B Part II: Go On» – 4:41

14. «The Solution» – 1:03

1994 – Life in the Streets (with Prince Ital Joe)

  • Κυκλοφόρησε: 1994
  • Εταιρεία: Ultrasonic Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα 
  • Παραγωγή: Prince Ital Joe, Frank Peterson, Alex Christensen, MC Shan
  • Singles από το «Life In The Streets»:
  1. «Happy People» Κυκλοφόρησε: 1994
  2. «Life In The Streets» Κυκλοφόρησε: 1994
  3. «United» Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1994
  4. «Babylon» Κυκλοφόρησε: 1995

Tracklist:

1.»Life in the Streets Intro» – 1:43

2.»United»- 4:02

3.»Rastaman Vibration»- 3:35

4. «Happy People»- 3:58

5. «To Be Important»- 3:54

6. «In Love»- 3:40

7. «Babylon»- 3:54

8. «Love of a Mother»- 3:38

9. «Into the Light»- 3:56

10. «In the 90’s»- 3:16

11. «Prankster»- 5:02

12. «Life in the Streets»- 3:44

1995 – The Remix Album (with Prince Ital Joe)

  • Κυκλοφόρησε: 1995
  • Εταιρεία: Ultrasonic Records
  • Μορφή: CD 
  • Παραγωγή: Prince Ital Joe, Frank Peterson, Alex Christensen

Tracklist:

1.»United» (Damage Control Mix)- 6:18

2. «Rastaman Vibration» (La Bouche Mix)- 5:54

3. «Happy People» (Bass Bumpers Remix)- 5:45

4. «Babylon» (Fun Factory Remix)- 5:18

5. «Life in the Streets» (G-String Mix)- 4:13

6. «Babylon» (Loop! Remix)- 6:34

7. «United» (The World’s Address Mix)- 6:45

8. «Happy People» (Damage Control Remix)- 5:55

9. «Rastaman Vibration» (House Groove Mix)- 6:00

10. «Life in the Streets» (Abbey Road Mix)- 8:38

11. «No Mercy»- 5:00

1995 – No Mercy (The Fist Of The Tiger) (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1995
  • Εταιρεία: Ultraphonic
  • Μορφή: CD 
  • Παραγωγή: Booya Music Productions

Tracklist:

1.No Mercy (The Fist Of The Tiger) (Radio Version) 3:43

2. No Mercy (The Fist Of The Tiger) (Extended Version) 4:26

3. No Mercy (The Fist Of The Tiger) (Club Mix) 5:05

4. No Mercy (The Fist Of The Tiger) (Hip-Hop-Mix) 3:51

1996 – Hey DJ (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1996
  • Εταιρεία: Mercury Beats
  • Μορφή: CD 
  • Παραγωγή: Booya Music Productions

Tracklist:

1.Hey DJ (Radio Version) 3:41

2. Hey DJ (Extended Version) 5:35

3. Hey DJ (Remix) 5:35

1997 – Feel The Vibe (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1997
  • Εταιρεία: Mercury Beats
  • Μορφή: CD Maxi, 12»

Tracklist:

1. Feel The Vibe (Original Radio Mix) 3:22

2. Feel The Vibe (Ortega & Lorenzo Radio Mix) 3:42

3. Feel The Vibe (Ortega & Lorenzo Club Mix) 5:22

4. Feel The Vibe (Marky’s Vibe Mix) 5:32

1997 – Best Of My Love (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1997
  • Εταιρεία: Mercury Beats
  • Μορφή: CD Maxi, 12»
  • Παραγωγή: Nils Karsten, Oliver Goedicke

Tracklist:

1. Best Of My Love (Single Mix) 3:47

2. Best Of My Love (Instrumental) 3:47

3. Best Of My Love (Extended Mix) 4:46

1997 – Best Of My Love (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριο 1997
  • Εταιρεία: Mercury Beats
  • Μορφή: CD 
  • Παραγωγή: Nils Karsten, Oliver Goedicke
  • Singles από το «All Around The World»:
  1. «No Mercy» Κυκλοφόρησε: 1995
  2. «Hey DJ» Κυκλοφόρησε: 1996
  3. «Feel the Vibe» Κυκλοφόρησε: 1997
  4. «Best of my Love» Κυκλοφόρησε: 1997

Tracklist:

1.Hey DJ (radio edit)

2. The Touch (Boogie Nights Soundtrack)

3. Feel the Vibe (original mix)

4. Hey DJ (C.C.’s U.S. Smooth radio mix)

5. Best of My Love (single mix) 3:47

6. Feel the Vibe (Marky’s Vibe mix)

7. Hey DJ (extended mix)

8. Feel The Vibe (Ortega & Lorenzo Mix Radio Edit)

9. Hey DJ (Steven Kaye Multi Tap remix)

10. Here With Me (original single mix)

11. Best of My Love (Krayzie T alternative radio mix)

12. Hey DJ (C.C’s Dope radio mix)

Marky Mark a.k.a. Mark Wahlberg Top Hits by SounDarts.gr