skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Mon Laferte

Discography & ID : Mon Laferte

Ύψος

Gallery

Natalia Lafourcade, Mon laferte, Ximena Sariñana

Mon Laferte & Juanes

Mon Laferte & Juanes

Caloncho & Mon Laferte

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Mon Laferte

Πραγματικό Όνομα: Norma Monserrat Bustamante Laferte

Ημερομηνία Γέννησης: 2 Μαΐου 1983

Τόπος Γέννησης: Viña del Mar, Χιλή.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Abaddon, Mystica Girls

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την οικογενειακή του κατάσταση.

ΓονείςMyriam Laferte HerreraFrancisco Bustamante

Αδέρφια: Έχει μια μικρότερη αδερφή τη Solange.

Ενεργός στη μουσική: 1995-σήμερα

Βραβεία: H Mon Laferte έχει αποσπάσει πάνω από 20 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

5 MTV Millenial Awards, 1 Grammy Latino, 2 Copihue de Oro, 4 Premios Telehit, 1 Premio Shock, 2 Fans Choice Awards, 4 Festival de Viña del Mar κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Mon Laferte κάντε κλικ εδώ.

Official Websitemonlaferte.com

πηγές: en.wikipedia.org, es.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2003 – La chica de Rojo (as Monserrat Bustamante)
2003 – La chica de Rojo (as Monserrat Bustamante)
2010 – Abaddon (with Abaddon)
2010 – Abaddon (with Abaddon)
2011 – Metal Rose (with Mystica Girls/ E.P.)
2011 – Metal Rose (with Mystica Girls/ E.P.)
2011 – Desechable
2011 – Desechable
2013 – Tornasol
2013 – Tornasol
2014 – Gates Of Hell (with Mystica Girls)
2014 – Gates Of Hell (with Mystica Girls)
2015 – Mon Laferte vol. 1
2015 – Mon Laferte vol. 1
2017 – La trenza
2017 – La trenza
2018 – Norma
2018 – Norma

Start Here

ΒΙΟΓΡΑΦΊΑ

  • Η Norma Monserrat Bustamante Laferte (γεννημένη στις 2 Μαΐου 1983), γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Mon Laferte, είναι χιλιανή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός.
  • Η Laferte γεννήθηκε στο Viña del Mar. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα με πειραματισμούς στη rock, blues, pop, bolero και electronic. H αρχή της καριέρας της έγινε στην ηλικία των 9 ετών, αφού κέρδισε μια κιθάρα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Αμέσως μετά γράφτηκε σε ένα μουσικό ωδείο στο Viña del Mar της Χιλής σε ηλικία περίπου 13 ετών. Σύντομα άρχισε να παίζει σε μπαρ στο Valparaíso και στο Santiago .
  • Το 2003, κυκλοφόρησε το πρώτο της album με τίτλο «La Chica de Rojo». Το 2009, η Laferte διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, ηχογράφησε το δεύτερο της album από το οποίο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και το καλλιτεχνικό της όνομα Mon Laferte, με τίτλο «Desechable». Την επόμενη χρονιά, κλήθηκε να κάτσει στην καρέκλα της δεύτερης σεζόν της χιλιανής έκδοσης του X-Factor, στο πλευρό των καλλιτεχνών Karen Doggenweiler, Tito Beltrán και José Luis Rodríguez.
  • Το 2007, η Mon Laferte αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική σταδιοδρομία της, μετακομίζοντας στο Mexico City από τη Χιλή, όπου ξεκίνησε ένα νέο έργο με δικά της τραγούδια και μουσική, επιτυγχάνοντας μια επιτυχημένη καριέρα στο Μεξικό και δημοτικότητα σε όλη τη Νότια Αμερική.
  • Το 2013, κυκλοφόρησε το τρίτο της album με τίτλο «Tornasol». Το 2015 κυκλοφόρησε το τέταρτο album της με τίτλο «Mon Laferte, Vol.1», όπου τράβηξε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με το single «Tu falta de querer» και στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο MTV Millennial το 2016 στην κατηγορία «Latin Video of the Year» αλλά και δύο υποψηφιότητες στα Latin Grammy Awards στις κατηγορίες «Best New Artist» και «Best Alternative Music Album». Το 2017, κυκλοφόρησε το πέμπτο album της με τίτλο «La Trenza», το πιο αναγνωρισμένο album της μέχρι σήμερα. Το single «Amárrame» κέρδισε το «Best Alternative Song»  στα 18α  Latin GRAMMYs το 2017, όπου ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες «Best Alternative Music Album», «Song of the Year», «Album of the Year» και «Record of the Year».
  • Τον Οκτώβριο του 2013, η Laferte έγινε χορτοφάγος για ηθικούς λόγους. Από το 2017, είναι vegan.

 

πηγή: en.wikipedia.org

2003 – La chica de Rojo (as Monserrat Bustamante)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2003
  • Εταιρεία: Warner Music
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «La chica de Rojo»:
  1. «Corazón bandido»: Κυκλοφόρησε: 2003
  2. «Yo sin tu amor»: Κυκλοφόρησε: 2003
  3. «Maldita ignorancia»: Κυκλοφόρησε: 2004
  4. «Cuerpo y alma»: Κυκλοφόρησε: 2004

Tracklist:

1. «Corazón bandido» 3:02

2. «Yo sin tu amor» 3:42

3. «Maldita ignorancia» 2:44

4. «Tú me completas» 3:21

5. «Dos locos» (with Santos Chavez) 4:17

6. «Si tú te vas» 2:51

7. «Suéltalo» 4:08

8. «Entre el delirio y la locura» 3:44

9. «Dicen» (with Juan David Rodríguez) 2:43

10. «Cuerpo y alma» 3:52

2010 – Abaddon (with Abaddon)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Fonarte Latino
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. Abaddon 3:24

2. Claro De Luna 3:24

3. Cuenta Final 2:45

4. Formas Del Mal 4:21

5. Madame Bathory 4:30

6. Pesadilla Mortal 3:50

7. Noches De Metal 3:14

8. Dueños De La Obscuridad (Guest: Soloist, Guitar: Andremar Mallet) 2:46

9. Jinetes De Las Armas (Guest: Backing Vocals: Pamela Rada) 2:50

10. Zhila 4:13

2011 – Metal Rose (with Mystica Girls/ E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Fonarte Latino
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. My Dinner 3:57

2. Rabia 3:45

3. Mi sangre 5:23

4. Metal Rose 4:10

5. Tortura 4:57

6. Diluvio 3:13

2011 – Desechable

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2011
  • Εταιρεία: Mon Laferte
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: César Ceja
  • Singles από το «Desechable»:
  1. «Soy»: Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2011
  2. «Depresión»: Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2011
  3. «Tóxico»: Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 2011
  4. «Desechable»: Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2012
  5. «Un solo hombre no puedo tener»: Κυκλοφόρησε: 18 Ιουλίου 2012

Tracklist:

1. «Soy» 3:28

2. «Un solo hombre no puedo tener» 3:09

3. «Depresión» 3:58

4. «Culpable (with Solange Bustamante)» 2:49

5. «Te vas» 4:15

6. «No» 3:16

7. «Desechable» 3:48

8. «Tóxico» 3:25

9. «Te quiero» 3:39

10. «Él» 3:21

2013 – Tornasol

  • Κυκλοφόρησε: 7 Ιανουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Mon Laferte
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Mon Laferte, Mr. Ceja
  • Singles από το «Tornasol»:
  1. «Vuelve por favor» (promotional single): Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2012
  2. «Ángel Negro»: Κυκλοφόρησε: 11 Φεβρουαρίου 2013
  3. «Hey Hey»: Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2013
  4. «Tornasol»: Κυκλοφόρησε: 19 Αυγούστου 2013
  5. «Lo Que Pido»: Κυκλοφόρησε: 4 Μαρτίου 2014
  6. «Orgasmo Para Dos»: Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «Angel Negro» 3:15

2. «Tornasol» (feat. Renee Mooi) 4:18

3. «Lo Que Pido» 3:55

4. «Orgasmo Para Dos» 4:03

5. «Vuelve Por Favor» 4:16

6. «Trátame Bien» 3:35

7. «Flor De Amapola» (feat. Mariel Mariel) 4:12

8. «Muerte En El Ring» 3:43

9. «Hospital» 2:49

10. «Hey Hey» 2:54

11. «Nubes En Mis Pies» 3:34

12. «Calma feat El Viaje de Seth» 3:10

13. «Estado Natural» 3:12

14. «Igual Que Yo» (feat. Paz Quintana) 4:21

15. «Tornasol Acustico» 4:22

2014 – Gates Of Hell (with Mystica Girls)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2014
  • Εταιρεία: Mystica Girls ‎
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. To Be Open… 1:34

2. The Gates Of Hell 4:31

3. The Boogie Biker 3:18

4. No More! 4:11

5. The Spirit Has Won 2:56

6. Tiny Blue Dot 3:40

7. The Conquest 2:53

8. Sweet Picking 2:36

9. Why Should We Need? 5:02

10. New Awakening 2:32

11. Spooky Cookie 3:50

Bonus Tracks

12. Game Of Sins 5:27

13. The Boogie Biker (Instrumental) 3:21

2015 – Mon Laferte vol. 1

  • Κυκλοφόρησε: 21 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Universal Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Mon Laferte
  • Singles από το «Mon Laferte vol. 1»:
  1. «Tormento»: Κυκλοφόρησε: 3 Ιανουαρίου 2015
  2. «El diablo» (promotional single): Κυκλοφόρησε: 16 Ιανουαρίου 2015
  3. «Amor completo»: Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2015
  4. «Tu falta de querer»: Κυκλοφόρησε: 14 Οκτωβρίου 2015
  5. «Si tú me quisieras» : Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 2016

Tracklist:

1. «Tormento» 4:36

2. «El Cristal» 3:00

3. «El Diablo» 4:02

4. «La Visita» 3:46

5. «Amor Completo» 4:01

6. «Un Alma En Pena» 2:22

7. «Tu Falta de Querer» 4:38

8. «Salvador» 3:20

9. «Si Tu Me Quisieras» 3:22

10. «Malagradecido» 3:07

11. «La Noche Del Dia Que Llovio en Verano» 0:56

12. «Bonita (Bonus Track)» 3:40

2017 – La trenza

  • Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Universal Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Mon Laferte, Manú Jalil
  • Singles από το «La trenza»:
  1. «Amárrame»: Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2017
  2. «Yo te qui» (promotional single): 12 Φεβρουαρίου 2017
  3. «Mi Buen Amor»: Κυκλοφόρησε: 8 Αυγούστου 2017
  4. «Primaveral»: Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2017

Tracklist:

1. «Pa’ dónde se fue» 4:04

2. «Que sí» 3:20

3. «Mi buen amor» (with Enrique Bunbury) 3:43

4. «Ana» 2:44

5. «Amárrame» (with Juanes) 3:23

6. «Yo te qui» 2:44

7. «Primaveral» 3:51

8. «No te fumes mi mariguana» 4:30

9. «Cielito de Abril» (with Manuel García) 2:54

10. «Flaco» 4:16

11. «La trenza» 3:48

Special Edition

12. «Alelí» (with Caloncho) 3:12

13. «Vendaval» 3:34

14. «Palomita» 4:16

15. «Cuando era flor» 4:41

2018 – Norma

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Universal Music Mexico
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Norma”:
  1. “El Beso” Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2018
  2. “Por Qué Me Fui A Enamorar De Ti” Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2018
  3. “El Mambo” Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2018

Tracklist:

1.Ronroneo 3:07

2. No Te Me Quites De Acá 3:04

3. Por Qué Me Fui A Enamorar de Ti 4:20

4. Quédate Esta Noche 3:50

5. Caderas Blancas 3:45

6. El Mambo 3:47

7. El Beso 2:58

8. Cumbia Para Olvidar 3:29

9. Funeral 4:28

10. Si Alguna Vez (with El David Aguilar) 3:53

Mon Laferte Top Hits by SounDarts.gr