skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Mumford & Sons

Discography & ID : Mumford & Sons

Ύψος

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Mumford & Sons

Προέλευση Ονόματος: Το όνομα της μπάντας προέρχεται από τον Marcus Mumford μιας και ήταν πάντα αυτός που φαινόταν περισσότερο από τα άλλα μέλη, οργανώνοντας τη μπάντα και τις εμφανίσεις τους. Ο Lovett ανέφερε ότι το όνομα επιλέχτηκε για να δίνει την αίσθηση ενός “παλαιού ονόματος οικογενειακής επιχείρησης”.

Τόπος Δημιουργίας: Λονδίνο, Αγγλία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2007-σήμερα

Βραβεία: Οι Mumford & Sons έχουν αποσπάσει πάνω από 20  μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 Americana Music Honors & Awards, 4 Billboard Music Awards, 2 Brit Awards, 2 Grammy Awards, 1 Ivor Novello Award κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Mumford & Sons κάντε κλικ εδώ.

Official Website: mumfordandsons.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Gallery

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2008 – Lend Me Your Eyes (E.P.)
2008 – Lend Me Your Eyes (E.P.)
2008 – Love Your Ground (E.P.)
2008 – Love Your Ground (E.P.)
2009 – The Cave and the Open Sea (E.P.)
2009 – The Cave and the Open Sea (E.P.)
2009 – iTunes Festival: London 2009 (Live E.P.)
2009 – iTunes Festival: London 2009 (Live E.P.)
2009 – Sigh No More
2009 – Sigh No More
2010 – Mumford & Sons, Laura Marling & Dharohar Project (E.P.)
2010 – Mumford & Sons, Laura Marling & Dharohar Project (E.P.)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (Live E.P.)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (Live E.P.)
2010 – The Wedding Band – The First Dance (E.P.)
2010 – The Wedding Band – The First Dance (E.P.)
2011 – Live at Shepherd’s Bush Empire
2011 – Live at Shepherd’s Bush Empire
2012 – Babel
2012 – Babel
2012 – The Road to Red Rocks (Live)
2012 – The Road to Red Rocks (Live)
2013 – iTunes Festival: London 2012 (Live E.P.)
2013 – iTunes Festival: London 2012 (Live E.P.)
2013 – Live from Bull Moose (Live E.P.)
2013 – Live from Bull Moose (Live E.P.)
2015 – Wilder Mind
2015 – Wilder Mind
2015 – Apple Music Festival: London 2015 (Live E.P.)
2015 – Apple Music Festival: London 2015 (Live E.P.)
2016 – Johannesburg (E.P.)
2016 – Johannesburg (E.P.)
2018 – Delta
2018 – Delta

Start Here (Bio)

  • Οι Mumford & Sons είναι ένα βρετανικό folk rock Συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2007. Το συγκρότημα αποτελείται από του Marcus Mumford (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, drums), Ben Lovett (φωνητικά, πλήκτρα, πιάνο, synthesizer), Winston Marshall (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, banjo) και Ted Dwane (φωνητικά, μπάσο, διπλό μπάσο).
  • Οι Mumford & Sons έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα studio albums: “Sigh No More” (2009), “Babel” (2012), “Wilder Mind” (2015) και “Delta” (2018). Το ντεμπούτο τους “Sight No More” έφτασε στη θέση Νο.2 στα βρετανικά album charts και στο Billboard 200 στις Η.Π.Α. ενώ το “Babel” και το “Wilder Mind” να φτάνουν και τα δύο στο Νο.1 στη Μεγάλη Βρετανία και τις Η.Π.Α., με το προηγούμενο να γίνεται το πιο γρήγορο σε πωλήσεις rock album της δεκαετίας και να πρωταγωνιστεί σε μία headline εμφάνιση στο Glastonbury Festival το 2013. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει επίσης τρία live albums: “Live at Shepherd’s Bush Empire” (2011), “The Road to Red Rocks” (2012) και “Live from South Africa: Dust and Thunder” (2017).
  • Το συγκρότημα έχει κερδίσει αρκετά μουσικά βραβεία καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας του, με το “Sigh No More” να φέρνει στο συγκρότημα ένα Brit Award στην κατηγορία “Best British Album” το 2011, μία υποψηφιότητα στα Mercury Prize κι έξι συνολικά υποψηφιότητες στα Grammy Awards. Η live εμφάνισή τους το 2011 στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy με τον Bob Dylan και τους The Avett Brothers οδήγησε σε αύξηση της δημοτικότητας του συγκροτήματος στις ΗΠΑ. Το συγκρότημα έλαβε οχτώ συνολικά υποψηφιότητες για Grammy για το “Babel” και κέρδισε ένα βραβείο Grammy στην κατηγορία “Album of the Year”. Επίσης κέρδισαν ένα Brit Award στην κατηγορία “Best British Group” το 2013.
  • Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το νέο του single, “Guiding Light”, παρουσιάζοντας το νέο του album με τίτλο “Delta” στο BBC Radio 1. Το δεύτερο single τους, “If I Say”, κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου. Το “Delta” κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου του 2018 με εμφανίσεις από τους Maggie Rogers, Yebba και Gill Landry. Την παραγωγή του LP ανέλαβε ο Paul Epworth και ηχογραφήθηκε κυρίως στα The Church Studios στο Λονδίνο. Στις 23 Οκτωβρίου του 2019, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Blind Leading the Blind”, ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των sessions για το “Delta”, αλλά δεν ολοκληρώθηκε τότε για να προστεθεί σε αυτό. Στις 3 Μαρτίου του 2020, οι Mumford & Sons ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στο Okeechobee Music & Arts Festival.

Πηγή: wikipedia.org

2008 – Lend Me Your Eyes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2008
  • Εταιρεία: Chess Club
  • Μορφή: EP, LP

Tracklist:

1. “Roll Away Your Stone”

2. “White Blank Page”

3. “Liar”

4. “Awake My Soul”

2008 – Love Your Ground (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Chess Club
  • Μορφή: EP, LP

Tracklist:

1. “Little Lion Man”

2. “Feel The Tide”

3. “Hold On To What You Believe”

4. “Banjolin Song”

5. “Sister”

2009 – The Cave and the Open Sea (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2009
  • Εταιρεία: Chess Club
  • Μορφή: EP, LP

Tracklist:

1. “The Cave”

2. “My Heart Told My Head (Winter Winds)”

2009 – iTunes Festival: London 2009 (Live E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2009
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Timshel” (Live) – 3:06

2. “Awake My Soul” (Live) – 4:25

3. “Thistle & Weeds” (Live) – 5:12

4. “To Darkness” (Live) – 4:00

2009 – Sigh No More

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 5× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BEA: Platinum, BVMI: 3× Gold, IFPI AUT: Platinum, MC: 2× Platinum, RIAA: 3× Platinum, RMNZ: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Markus Dravs
  • Singles από το “Sigh No More”:
  1. “Little Lion Man” Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2009
  2. “Winter Winds” Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2009
  3. “The Cave” Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2010
  4. “Roll Away Your Stone” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2010

Tracklist:

1. “Sigh No More” – 3:27

2. “The Cave” – 3:37

3. “Winter Winds” – 3:39

4. “Roll Away Your Stone” – 4:23

5. “White Blank Page” – 4:14

6. “I Gave You All” – 4:20

7. “Little Lion Man” – 4:06

8. “Timshel” – 2:53

9. “Thistle & Weeds” – 4:49

10. “Awake My Soul” – 4:15

11. “Dust Bowl Dance” – 4:43

12. “After the Storm” – 4:03

Limited Deluxe Edition bonus track

13. “Hold On to What You Believe” – 4:06

2010 – Mumford & Sons, Laura Marling & Dharohar Project (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Island
  • Μορφή: EP, LP, Digital Release

Tracklist:

1. “Devil’s Spoke / Sneh Ko Marg”

2. “To Darkness / Kripa”

3. “Anmol Rishtey”

4. “Mehendi Rachi”

2010 – iTunes Festival: London 2010 (Live E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Mala Ramaniya (Live)” – 5:05

2. “Sakhiri Mere (Live) ” – 3:09

3. “Rambling Man (Live) ” – 3:26

4. “I Speak Because I Can (Live) ” – 4:15

5. “Roll Away Your Stone (Live) ” – 4:10

6. “The Cave (Live) ” – 3:57

7. “Devil’s Spoke / Sneh Ko Marg (Live) ” – 6:28

8. “To Darkness / Kripa (Live) ” – 4:22

2010 – The Wedding Band – The First Dance (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: Chess Club
  • Μορφή: EP, LP

Tracklist:

1. “Thumper”

2. “I Take Your Hand”

3. “Susie”

4. “She Said Yes”

2011 – Live at Shepherd’s Bush Empire

  • Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Island Records / Glassnote
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Sigh No More” – 4:11

2. “Winter Winds” – 3:48

3. “Roll Away Your Stone” – 4:26

4. “White Blank Page” – 4:13

5. “I Gave You All” – 4:17

6. “Awake My Soul” – 4:38

7. “Little Lion Man” – 4:15

8. “Thistle & Weeds” – 5:38

9. “Timshel” – 3:22

10. “The Cave” – 4:00

11. “Dust Bowl Dance” – 5:30

12. “Feel the Tide” – 3:41

13. “Hold on to What You Believe” – 4:04

2012 – Babel

  • Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 4× Platinum, ARIA: 3× Platinum, BEA: Gold, BVMI: 3× Gold, IFPI AUT: Platinum, IFPI SWE: Platinum, IFPI SWI: Gold, IRMA: 2× Platinum, MC: 5× Platinum, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Markus Dravs
  • Singles από το “Babel”:
  1. “I Will Wait” Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2012
  2. “Lover of the Light” Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2012
  3. “Whispers in the Dark” Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2013
  4. “Babel” Κυκλοφόρησε: 9 Ιουλίου 2013
  5. “Hopeless Wanderer” Κυκλοφόρησε: 4 Αυγούστου 2013

Tracklist:

1. “Babel” – 3:29

2. “Whispers in the Dark” – 3:15

3. “I Will Wait” – 4:36

4. “Holland Road” – 4:13

5. “Ghosts That We Knew” – 5:39

6. “Lover of the Light” – 5:14

7. “Lovers’ Eyes” – 5:21

8. “Reminder” – 2:04

9. “Hopeless Wanderer” – 5:07

10. “Broken Crown” – 4:16

11. “Below My Feet” – 4:52

12. “Not With Haste” – 4:07

Deluxe edition

13. “For Those Below” – 3:36

14. “The Boxer” (feat. Jerry Douglas and Paul Simon) – 4:06

15. “Where Are You Now” – 3:41

2012 – The Road to Red Rocks (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Island Records / Glassnote
  • Μορφή: LP, Digital Release

Tracklist:

Live From Red Rocks

1. “Lovers’ Eyes”

2. “Little Lion Man”

3. “Below My Feet”

4. “Roll Away Your Stone”

5. “Lover Of The Light”

6. “Ghosts That We Knew”

7. “Awake My Soul”

8. “Whispers In The Dark”

9. “Dust Bowl Dance”

10. “I Will Wait”

11. “The Cave”

Babel

1. “Babel”

2. “Whispers In The Dark”

3. “I Will Wait”

4. “Holland Road”

5. “Ghosts That We Knew”

6. “Lover Of The Light”

7. “Lovers’ Eyes”

8. “Reminder”

9. “Hopeless Wanderer”

10. “Broken Crown”

11. “Below My Feet”

12. “Not With Haste”

Bonus Tracks

13. “For Those Below”

14. “The Boxer”

15. “Where Are You Now”

The Road To Red Rocks

1. “Lovers’ Eyes”

2. “Little Lion Man”

3. “Below My Feet”

4. “Roll Away Your Stone”

5. “Lover Of The Light”

6. “Thistle & Weeds”

7. “Ghosts That We Knew”

8. “Awake My Soul”

9. “Whispers In The Dark”

10. “Dust Bowl Dance”

11. “I Will Wait”

12. “The Cave”

2013 – iTunes Festival: London 2012 (Live E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2013
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Below My Feet (Live)” – 4:39

2. “Roll Away Your Stone (Live)” – 4:30

3. “Ghosts That We Knew (Live)” – 5:53

4. “Dust Bowl Dance (Live)” – 4:53

5. “I Will Wait (Live)” – 4:44

6. “Whispers In The Dark (Live At iTunes Festival: London 2012)” – v3:37

7. “I Will Wait (Live At iTunes Festival: London 2012)” – 4:29

2013 – Live from Bull Moose (Live E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2013
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “I Will Wait” – 5:30

2. “Ghosts That We Knew” – 7:10

3. “Where Are You Now” – 4:27

4. “Awake My Soul” – 4:53

2015 – Wilder Mind

  • Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum, ARIA: Platinum, BVMI: Gold, IFPI AUT: Platinum, MC: Platinum, RIAA: Platinum, RMNZ: Gold
  • Παραγωγή: James Ford
  • Singles από το “Wilder Mind”:
  1. “Believe” Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2015
  2. “The Wolf” Κυκλοφόρησε: 29 Ιουνίου 2015
  3. “Ditmas” Κυκλοφόρησε: 11 Σεπτεμβρίου 2015
  4. “Tompkins Square Park” Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2015
  5. “Just Smoke” Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2016

Tracklist:

1. “Tompkins Square Park” – 5:11

2. “Believe” – 3:41

3. “The Wolf” – 3:41

4. “Wilder Mind” – 4:38

5. “Just Smoke” – 3:10

6. “Monster” – 3:56

7. “Snake Eyes” – 4:08

8. “Broad-Shouldered Beasts” – 4:20

9. “Cold Arms” – 2:49

10. “Ditmas” – 3:38

11. “Only Love” – 4:36

12. “Hot Gates” – 4:47

Deluxe edition

13. “Tompkins Square Park” (live) – 5:13

14. “Believe” (live) – 3:49

15. “The Wolf” (live) – 3:53

16. “Snake Eyes” (live) – 4:15

2015 – Apple Music Festival: London 2015 (Live E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Snake Eyes” (Live) – 4:42

2. “I Will Wait” (Live) – 4:41

3. “Tompkins Square Park” (Live) – 5:24

4. “Ditmas” (Live) – 4:03

5. “Dust Bowl Dance” (Live) – 5:07

2016 – Johannesburg (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: CD, Cassette, Digital Release
  • Παραγωγή: Mumford & Sons, Johan Hugo
  • Singles από το “Johannesburg”:
  1. “There Will Be Time” Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 2016
  2. “Wona” Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 2016

Tracklist:

1. “There Will Be Time” – 4:27

2. “Wona” – 4:00

3. “Fool You’ve Landed” – 3:41

4. “Ngamila” – 3:37

5. “Si Tu Veux” – 4:46

2018 – Delta

  • Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Island Records, Glassnote Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, MC: Gold
  • Παραγωγή: Paul Epworth
  • Singles από το “Delta”:
  1. “Guiding Light” Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2018
  2. “If I Say” Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2018
  3. “Beloved” Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2019
  4. “Woman” Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2019

Tracklist:

1. “42” – 4:00

2. “Guiding Light” – 3:37

3. “Woman” – 4:34

4. “Beloved” – 4:25

5. “The Wild” – 5:31

6. “October Skies” – 3:43

7. “Slip Away” – 4:55

8. “Rose of Sharon” – 3:23

9. “Picture You” – 4:03

10. “Darkness Visible” – 3:11

11. “If I Say” – 4:29

12. “Wild Heart” – 5:05

13. “Forever” – 4:36

14. “Delta” – 6:16

Deluxe Edition

15. “Woman” (acoustic) (live from Electric Lady)

16. “Guiding Light” (acoustic) (live from Electric Lady)

17. “Wild Heart” (acoustic) (live from Electric Lady)

Mumford & Sons Top Hits by SounDarts.gr