skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Sophie Ellis Bextor

Discography & ID : Sophie Ellis Bextor

Ύψος

Gallery

Sophie Ellis Bextor

Sophie Ellis Bextor

Sophie Ellis Bextor

Sophie Ellis Bextor

Σε παιδική ηλικία με την μητέρα της.

H Sophie Ellis Bextor με την οικογένεια της.

Sophie Ellis Bextor, Richard Jones & Mark Owen.

Sophie Ellis Bextor

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Sophie Ellis-Bextor

Ολόκληρο Όνομα: Sophie Michelle Ellis-Bextor

Ημερομηνία Γέννησης: 10 Απριλίου 1979

Τόπος Γέννησης: Hounslow, Λονδίνο, Αγγλία

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μοντέλο

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Theaudience (1996)

Οικογενειακή Κατάσταση: Richard Jones (Μπασίστας στο συγκρότημα The Feeling. Παντρεύτηκαν το 2005).

Γονείς: Janet Ellis (παρουσιάστρια παιδικών προγραμμάτων στο BBC) και Robin Bextor (κινηματογραφικός παραγωγός και σκηνοθέτης).

Αδέρφια: Έχει έναν δίδυμο αδερφό τον Jackson Ellis-Leach

ΤέκναSonny (2004), Kit Jones (2009), Ray Holiday Jones (2012) και Jesse Jones (2015)

Ενεργή στη μουσική: 1998-σήμερα

Βραβεία: Η Sophie Ellis-Bextor έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 10 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Edison Award, 2 Ericsson Muzik Awards, 1 Showbusiness Award, 1 AIM Independent Music Award κ.ά.

Δεν υπάρχει κάποια αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Sophie Ellis-Bextor.

Official Website: sophieellisbextor.net

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
2001 – Read My Lips
2001 – Read My Lips
2003 – Shoot from the Hip
2003 – Shoot from the Hip
2007 – Trip the Light Fantastic
2007 – Trip the Light Fantastic
2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)
2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)
2011 – Make a Scene
2011 – Make a Scene
2014 – Wanderlust
2014 – Wanderlust
2014 – Wandermix (Remix)
2014 – Wandermix (Remix)
2016 – Familia
2016 – Familia

Start Here

  • Η Sophie Michelle Ellis-Bextor (γεννημένη στις 10 Απριλίου του 1979) είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μοντέλο. Η μητέρα της είναι η Janet Ellis, παρουσιάστρια στα παιδικά προγράμματα του BBC, «Blue Peter» και «Jigsaw» και ο πατέρας της, Robin Bextor, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης χώρισαν, όταν η Ellis-Bextor ήταν τεσσάρων ετών. Έχει έναν δίδυμο αδερφό, τον Jackson Ellis-Leach, που είναι και ο ντράμμερ της. Τον Απρίλιο του 2004, η Ellis-Bextor και ο μπασίστας των The Feeling, Richard Jones, απέκτησαν τον πρώτο τους γιο, τον Sonny, ενώ ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν στην Ιταλία. Ο δεύτερος γιος τους, Kit Jones, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2009, εννέα εβδομάδες νωρίτερα και με συνολικό βάρος 1.2 kg. Στις 25 Απριλίου του 2012, γεννήθηκε ο τρίτος τους γιος, Ray Holiday Jones και στις 3 Νοεμβρίου του 2015, ο γιος τους Jesse Jones.
  • Εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90′, ως η βασική τραγουδίστρια του indie rock συγκροτήματος, Theaudience. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος , η Ellis-Bextor ξεκίνησε τη solo καριέρα της, πετυχαίνοντας παγκόσμια επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η μουσική της είναι μία μίξη του mainstream pop, disco, nu-disco, με electro επιρροές της δεκαετίας του 80′.
  • Το solo debut album της, «Read My Lips», κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2001. Το album έφτασε στην θέση no.2 στα UK Albums Chart και αναδείχθηκε διπλά πλατινένιο από την British Phonographic Industry (BPI). Ο δίσκος έλαβε διεθνή επιτυχία, πουλώντας περισσότερα από 2 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως. Από αυτόν κυκλοφόρησαν τέσσερα singles, τρία από τα οποία έφτασαν στο Top 3 της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2003, το «Read My Lips» κέρδισε το Edison Award στην κατηγορία «Best Dance Album». Το δεύτερο album της Ellis-Bextor, «Shoot from the Hip», κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2003 κι έφτασε στην θέση no.19 στην Μεγάλη Βρετανία. Το «Trip the Light Fantastic», το τρίτο album της, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2007 κι έφτασε στην ενδέκατη θέση της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Δύο χρόνια μετά, το 2009, η Bextor κυκλοφόρησε το «Heartbreak (Make Me a Dancer)», σε μία συνεργασία με τους Freemasons, αλλά και και το πρώτο της EP, με τίτλο «Sophie Ellis-Bextor: iTunes Live in London». Το τέταρτο album της, «Make a Scene», κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011, με το lead single του, «Bittersweet», να ανεβαίνει στην θέση no.25 της Μεγάλης Βρετανίας. Το πέμπτο κατά σειρά album της Ellis-Bextor, με τίτλο «Wanderlust», έφτασε στην θέση no.4 της Μεγάλης Βρετανίας, σε αντίθεση με το lead single του δίσκου που κατέλαβε την θέση no.34.
  • Μετά την προώθηση του album «Wanderlust», στις 28 Ιανουαρίου του 2015, η Ellis-Bextor δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι ξεκίνησε να δουλεύει για το έκτο της album για ακόμα μία φορά με τον Ed Harcourt. Τελικά, ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016. Το πρώτο single που βγήκε μέσα από αυτόν ήταν το «Come With Us».

Πηγή: en.wikipedia.org

2001 – Read My Lips

  • Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2001
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, Digital Audio Tape
  • Singles από το «Read My Lips«:
  1. «Take Me Home» Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2001
  2. «Murder on the Dancefloor» Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2001
  3. «Get Over You» / «Move This Mountain» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2002
  4. «Music Gets the Best of Me» Κυκλοφόρησε: 4 Νοεμβρίου 2002

Tracklist:

1. «Take Me Home» – 4:07

2. «Lover» – 3:24

3. «Move This Mountain» – 4:45

4. «Murder on the Dancefloor» – 3:50

5. «I Believe» – 4:04

6. «Leave the Others Alone» – 4:09

7. «By Chance» – 4:13

8. «The Universe Is You» – 3:37

9. «Is It Any Wonder» – 4:25

10. «Everything Falls Into Place» – 3:44

2003 – Shoot from the Hip

  • Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2003
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, Digital Audio Tape
  • Singles από το «Shoot from the Hip«:
  1. «Mixed Up World» Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2003
  2. «I Won’t Change You» Κυκλοφόρησε: 22 Δεκεμβρίου 2003

Tracklist:

1. «Making Music» (UK-exclusive track) – 3:36

2. «Mixed Up World» – 3:45

3. «I Won’t Change You» – 3:40

4. «Nowhere Without You» – 4:53

5. «Another Day» – 3:20

6. «Party in My Head» – 3:34

7. «Love It Is Love» – 3:29

8. «You Get Yours» – 3:59

9. «The Walls Keep Saying Your Name» – 4:23

10. «I Won’t Dance with You» (UK-exclusive track) – 3:59

11. «I Am Not Good at Not Getting What I Want» – 3:33

12. «Hello, Hello» – 4:20

13. «Physical» (UK-exclusive hidden track) – 3:53

2007 – Trip the Light Fantastic

  • Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 2007
  • Εταιρεία: Fascination Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, Digital Audio Tape
  • Singles από το «Trip the Light Fantastic«:
  1. «Catch You» Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2007
  2. «Me and My Imagination» Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2007
  3. «Today the Sun’s on Us» Κυκλοφόρησε: 6 Αυγούστου 2007

Tracklist:

1. «Catch You» – 3:19

2. «Me and My Imagination» – 3:27

3. «Today the Sun’s on Us» – 4:18

4. «New York City Lights» – 3:53

5. «If I Can’t Dance» – 3:27

6. «The Distance Between Us» – 4:26

7. «If You Go» – 3:27

8. «Only One» – 3:46

9. «Love Is Here» – 4:35

10. «New Flame» – 2:52

11. «China Heart» – 3:44

12. «What Have We Started?» – 4:08

2009 – iTunes Festival: London 2009 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2009
  • Εταιρεία: Fascination Records
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. «If I Can’t Dance»

2. «Take Me Home»

3. «Catch You»

4. «Groovejet (If This Ain’t Love)»

5. «Heartbreak (Make Me a Dancer)»

2011 – Make a Scene

  • Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2011
  • Εταιρεία: EBGB’s, Universal Records
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Make a Scene«:
  1. «Bittersweet» Κυκλοφόρησε: 2 Μαΐου 2010
  2. «Off & On» Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 2011
  3. «Starlight» Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2011
  4. «Revolution» Κυκλοφόρησε: 2012

Tracklist:

1. «Revolution» – 2:44

2. «Bittersweet» – 3:27

3. «Off & On» – 3:32

4. «Heartbreak (Make Me a Dancer)» – 3:25

5. «Not Giving Up on Love» (versus Armin van Buuren) – 2:56

6. «Can’t Fight This Feeling» (Junior Caldera featuring Sophie Ellis-Bextor) – 3:35

7. «Starlight» – 4:20

8. «Under Your Touch» – 3:53

9. «Make a Scene» – 3:50

10. «Magic» – 4:34

11. «Dial My Number» – 3:37

12. «Homewrecker» – 3:25

13. «Synchronised» – 3:12

14. «Cut Straight to the Heart» – 3:37

2014 – Wanderlust

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2014
  • Εταιρεία: EBGB’s Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Wanderlust«:
  1. «Young Blood» Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2013
  2. «Runaway Daydreamer» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2014
  3. «Love Is a Camera» Κυκλοφόρησε: 23 Ιουνίου 2014
  4. «The Deer & the Wolf» Κυκλοφόρησε: 2014

Tracklist:

1. «Birth of an Empire» – 3:48

2. «Until the Stars Collide» – 3:39

3. «Runaway Daydreamer» – 4:00

4. «The Deer & the Wolf» – 3:54

5. «Young Blood» – 4:28

6. «-Interlude-» – 2:23

7. «13 Little Dolls» – 3:32

8. «Wrong Side of the Sun» – 3:50

9. «Love Is a Camera» – 4:13

10. «Cry to the Beat of the Band» – 3:38

11. «When the Storm Has Blown Over» – 3:31

2014 – Wandermix (Remix)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: EBGB’s Records
  • Μορφή: CD, Digital Download, LP

Tracklist:

1. “The Deer & The Wolf” (Role Reversal)

2. “Cry To The Beat Of The Band” (Break Up)

3. “Wrong Side Of The Sun” (Phoenix Rising)

4. “Runaway Daydreamer” (Secret)

5. “Young Blood” (Kick It)

2016 – Familia

  • Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: EBGB’s Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Familia«:
  1. «Come with Us» Κυκλοφόρησε: 2016
  2. «Crystallise» Κυκλοφόρησε: 2016
  3. «Wild Forever» Κυκλοφόρησε: 2017

Tracklist:

1. «Wild Forever» – 4:21

2. «Death of Love» – 4:20

3. «Crystallise» – 3:31

4. «Hush Little Voices» – 4:14

5. «Here Comes the Rapture» – 4:06

6. «Come with Us» – 3:54

7. «Cassandra» – 3:38

8. «My Puppet Heart» – 4:05

9. «Unrequited» – 4:32

10. «The Saddest Happiness» – 4:14

11. «Don’t Shy Away» – 4:30

Sophie Ellis Bextor Top Hits by SounDarts.gr