skip to Main Content
Menu

Discography & ID : The Hot Sardines

Discography & ID : The Hot Sardines

Ύψος

Gallery

The Hot Sardines

The Hot Sardines

The Hot Sardines

The Hot Sardines

Alan Cumming & Elizabeth Bougerol

Elizabeth Bougerol & Cecile McLorin.

Elizabeth Bougerol & Dandy Wellington

ID

Όνομα συγκροτήματος: The Hot Sardines

Προέλευση Ονόματος: To όνομα εμπνεύστηκε η «Miz Elizabeth» Bougerol όταν αντίκρισε σε ένα παντοπωλείο μια κονσέρβα από πικάντικες σαρδέλες. Τα υπόλοιπα μέλη ήθελαν το όνομά τους να περιλαμβάνει την λέξη «hot» για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος το είδος της jazz που εκπροσωπούν και έτσι οι δυο λέξεις συνδυάστηκαν.

Ενεργά μέλη συγκροτήματος: «Miz Elizabeth» Bougerol (καλλιτεχνική σκηνοθέτις, τραγουδίστρια, συγγραφέας), Evan «Bibs» Palazzo (πιανίστας, καλλιτεχνικός σκηνοθέτης, ηθοποιός), Edwin «Fast Eddy» Francisco (tap dancer, ukulele), Evan «Sugar» Crane (μπάσο, sousaphone), Jason Prover (τρομπέτα), Alex Raderman (κρουστά), Nick Myers (κλαρινέτο, σαξόφωνο), Mike Sailors (cornet, τρομπόνι).

Παλαιότερα / περιστασιακά μέλη: Tom Abbott (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Rob Adkins (μπάσο), Ricky Alexander (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Peter Anderson (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Will Anderson (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Rob Edwards (τρομπόνι), Justin Hines (κρουστά), Josh Holcomb (τρομπόνι, sousaphone), Kevin Hseih (μπάσο), Pete Lanctot (βιολί, βιολοντσέλο), Britta Langsjoen (τρομπόνι), Dan Lipsitz (σαξόφωνο, κλαρινέτο),Kevin McDonald (ντραμς), Joe McDonough (τρομπόνι), Drew Nugent (τρομπέτα, cornet), Bob «Pinky» Parins (κιθάρα), Sam «Fez» Raderman (banjo, κιθάρα), Jay Rattman (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Nick Russo (κιθάρα).

Τόπος καταγωγής: Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2007-σήμερα

Βραβεία:  Οι The Hot Sardines δεν έχουν κερδίσει κάποιο βραβείο μέχρι σήμερα. 

Website: hotsardines.com

Discography

Start Here
Start Here
2011 – Shanghai’d
2011 – Shanghai’d
2013 – Comes Love (E.P.)
2013 – Comes Love (E.P.)
2013 – The Hot Sardines’ Lowdown Little Christmas Record
2013 – The Hot Sardines’ Lowdown Little Christmas Record
2014 – Sardine 3: Frolicking at the Playground
2014 – Sardine 3: Frolicking at the Playground
2014 – Live at Joe’s Pub (Live)
2014 – Live at Joe’s Pub (Live)
2014 – The Hot Sardines
2014 – The Hot Sardines
2016 – French Fries + Champagne
2016 – French Fries + Champagne

Start Here

  • Η δισκογραφία των The Hot Sardines αποτελείται από: 5 studio albums, 1 live album και 1 E.P.
  • Το album των The Hot Sardines που φέρει ως τίτλο το όνομά τους, συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των iTunes με τα καλύτερα jazz albums του 2014 ενώ έμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο στις πρώτες θέσεις του Billboard Jazz Chart, κάνοντας ντεμπούτο κατευθείαν στην θέση #10.
  • Το συγκρότημα συστάθηκε αρχικά από την Elisabeth και τον Eddy και σταδιακά προστέθηκαν κι άλλα μέλη μουσικών στο lin-up τους, απόφοιτοι μεγάλων σχολών όπως: Juilliard School και Berklee.
  • Το 2012 έκαναν 17 συνεχόμενες live εμφανίσεις στο Joe’s Pub στο Manhatan της Νέας Υόρκης, οι οποίες ήταν όλες sold-out. Αυτό οδήγησε και στην απόφασή τους να κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους live album που ηχογραφήθηκε εκείνο το διάστημα.
  • Στους The Hot Sardines έχουν αναφερθεί μεγάλα έντυπα και τηλεοπτικοί σταθμοί, παγκοσμίως όπως: The Guardian,  The London Times, PopMatters, Forbes Magazine, The New York TImes, CBS κ.α.

2011 – Shanghai’d

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2011
  • Εταιρεία: The Hot Sardines

 

Tracklist:

1. Baby Won’t You Please Come Home 3:22

2. Dinah 2:31

3. Some of These Days 3:53

4. Lulu’s Back in Town 3:30

5. St. James Infirmary Blues 4:52

6. C’est Si Bon 4:01

7. Meet Me at the Bottom of the Bottle 3:29

8. Them There Eyes 2:46

9. Bread and Gravy 2:55

10. Eddy’s Fancy 0:15

11. Dinah (Live) 3:53

2013 – Comes Love (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Eleven Records

 

Tracklist:

1. Comes Love 4:04

2. Here You Are Again 3:29

2013 – The Hot Sardines’ Lowdown Little Christmas Record

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Eleven Records

 

Tracklist:

1. White Christmas 4:43

2. Le Noël de la Rue 4:12

3. Santa Claus Got Stuck in My Chimney 4:37

4. Please Come Home for Christmas 4:26

5. When You Wore a Tulip 2:39

6. White Cliffs of Dover 2:03

2014 – Sardine 3: Frolicking at the Playground

  • Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 2014
  • Εταιρεία: Eleven Records

Tracklist:

1. Let’s Go 03:03

2. Hands Off That Man 03:00

3. Miz Elizabeth’s Fishnets 03:40

4. When You and I Were Young, Maggie 03:29

5. Foie Gras & Gumbo 02:01

2014 – Live at Joe’s Pub (Live)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούνιο 2014
  • Εταιρεία: The Hot Sardines

 

Tracklist:

1. T’ain’t Nobody’s Business 05:02

2. Bibs’ Bachification 00:58

3. Comes Love 06:07

4. Bei Mir Bist du Schoen 09:14

5. Meet Me at the Bottom of the Bottle 04:03

6. Summertime 07:46

7. I Love Paris 05:17

8. St. James Infirmary 11:10

9. Bourbon Street Parade 08:06

2014 – The Hot Sardines

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Decca / Universal Music Classics

 

Tracklist:

1. Bei Mir Bist Du Schoen 4:06

2. Goin’ Crazy With the Blues 3:08

3. Wake Up In Paris 4:07

4. Zazou (Sweet Sue) 2:48

5. I Can’t Give You Anything But Love 3:39

6. Your Feet’s Too Big 3:20

7. Honeysuckle Rose 3:51

8. Petite Fleur 3:25

9. What a Little Moonlight Can Do 4:11

10. Let’s Go 2:53

11. (I Don’t Stand) A Ghost of a Chance With You 4:05

2016 – French Fries + Champagne

  • Κυκλοφόρησε: 17 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Decca / Universal Music Classics

 

Tracklist:

1. Running Wild 3:26

2. People Will Say We’re In Love 3:27

3. When I Get Low I Get High (feat. Alan Cumming) 3:48

4. Addicted To Love 3:26

5. Sweet Pea 2:21

6. Comes Love (L’amour S’en Fout) (Medley) 5:09

7. Here You Are Again 3:36

8. Until The Real Thing Comes Along 4:49

9. French Fries & Champagne 3:01

10. La Fille Aux Cheveux Roux (Weed Smoker’s Dream) 4:27

11. Gramercy Sunset 4:15

The Hot Sardines Top Hits by SounDarts.gr