skip to Main Content
Menu

Discography & ID : 2Cellos

Discography & ID : 2Cellos

Ύψος

Gallery

2Cellos

2Cellos

2Cellos

2Cellos

2Cellos

2Cellos

2Cellos

Οι 2Cellos στα γυρίσματα του video clip "I will wait".

Luka Šulić

Luka Šulić

Οι 2Cellos σε γυρίσματα ενός από τα videos τους στις Φιλιππίνες.

Oι 2Cellos στην Αυστραλία.

Stjepan Hauser & Jelena Rozga

O Stjepan Hauser με τους γονείς του.

Ο Luka Šulić σε παιδική ηλικία.

Elton John & 2Cellos

George Michael & 2Cellos

Brian May (Queen) & 2Cellos

Bill Clinton & 2Cellos

Boyz II Men & 2Cellos

Gene Simmons (Kiss) & 2Cellos

George Bush Jr & 2Cellos

Hauser & Katie Perry

Johnny Depp & 2Cellos

Jude Law & 2Cellos

Kevin Spacey & 2Cellos

Neil Patrick Harris & 2Cellos (2011)

Passenger & 2Cellos

The Edge (U2) & 2Cellos

Ed Sheeran & 2Cellos

Zucchero & 2Cellos

Αφίσα από την συναυλία τους στις 16 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα.

ID

Όνομα Συγκροτήματος2Cellos

Προέλευση ονόματος : Δεν χρειάζεται καν φαντασία!

Μέλη συγκροτήματος:

Luka Šulić (Γεννήθηκε: 25 Αυγούστου 1987 στο Maribor της Σλοβενίας. Γονείς: Božo και Alja Šulić. Ο πατέρας του είναι επίσης τσελίστας και πολλά μέλη της οικογένειας του, μουσικοί. Έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες όπως: Deutsche Radio Philharmonie, Australian Chamber Orchestra, Warsaw Philharmonic, Russian Symphony Orchestra κ.α.)

Stjepan Hauser (Γεννήθηκε: 15 Ιουνίου 1986 στην Pula της Κροατίας. Γονείς: Mariom και Marije Hauser. Οικογενειακή κατάσταση: Είναι αρραβωνιασμένος με την Κροάτισα τραγουδίστρια Jelena Rozga. Συμμετοχές σε άλλα σχήματα: Greenwich Trio).

Τόπος δημιουργίας: Pula, Κροατία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2011-σήμερα.

Βραβεία:  Οι 2Cellos έχουν κερδίσει 6 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Večernjak’s Rose (Musicians of the Year, 2014), 2 Japan Gold Disc Award (Instrumental Album of the Year, Song of the Year by Download, 2014), 3 Porin Awards (Best International Album και Best International Song, 2012 και Best International Video Album, 2014).

Ο Stjepan Hauser έχει αποσπάσει μόνος του 21 μουσικά βραβεία και διακρίσεις: PLG Young Artists Auditions 2009, J & A Beare Solo Bach Competition 2009, NYOS Staffa Award 2009, Philharmonia Orchestra – Martin Musical Scholarship Fund 2009 & 2008, Eastbourne Symphony Orchestra Young Soloist Competition 2009 & 2007, Tunbridge Wells International Young Concert Artists Competition 2008 & 2006, Computers in Personnel International Concerto Competition 2008, Frankopan Fund Award 2006, MBF Music Education Award 2006 & 2005, Adam Cello Competition in New Zealand 2009 και VTB Capital Prize for Young Cellists 2009.

Ο Luka Šulić έχει αποσπάσει μόνος του επίσης αρκετά μουσικά βραβεία και διακρίσεις με πιο σημαντικά τα: 2 βραβεία VII Lutosławski International Cello Competition in Warsaw (2009), 1ο βραβείο στο the European Broadcasting Union “New Talent” Competition (2006) και 1ο βραβείο στο the Royal Academy of Music Patron’s Award in Wigmore Hall (2011).

Official Site2cellos.com

 

Πηγές: en.wikipedia.org, ageeyehaircolor.com

Discography

Start Here
Start Here
2011 – 2Cellos
2011 – 2Cellos
2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live)
2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live)
2012 – In2ition
2012 – In2ition
2015 – Celloverse
2015 – Celloverse
2016 – Discover (Compilation)
2016 – Discover (Compilation)
2017 – Score
2017 – Score
2018 – Let There Be Cello
2018 – Let There Be Cello

Start Here

  • Οι 2Cellos είναι ένα δίδυμο για τσέλο από την Σλοβενία και την Κροατία, που απαρτίζεται από τους κλασικούς μουσικούς Luka Šulić και Stjepan Hauser. Δισκογραφικά ανήκουν στο δυναμικό της Sony Masterworks και παίζουν κυρίως instrumental διασκευές γνωστών pop και rock τραγουδιών. Το εν λόγω δίδυμο εμφανίζεται σε διεθνείς σκηνές, όπως επίσης και σε μερικά τηλεοπτικά shows στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Glee και το The Bachelor.
  • Ο Šulić, γεννημένος στο Maribor της Σλοβενίας και ο Hauser, γεννημένος στην Pula της Κροατίας, είναι και οι δύο μουσικοί της κλασσικής μουσικής, που συναντήθηκαν σε ένα master class στην Κροατία στα εφηβικά τους χρόνια. Ο Šulić –νεότερος κατά δύο χρόνια από τον Hauser- παρακολούθησε στο Academy of Music στο Ζάγκρεμπ και μετά στη Βιέννη. Αργότερα μπήκε στο London’s Royal Academy of Music. Από την πλευρά του, ο Hauser φοίτησε στο Royal Northern College of Music στο Μάντσεστερ, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Trinity Laban του Λονδίνου.
  • Οι 2Cellos κέρδισαν την εκτίμηση του κοινού με την διασκευή τους στο “Smooth Criminal”, το οποίο έγινε hit στο YouTube, καθώς συγκέντρωσε πάνω από τρία εκατομμύρια views τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια τον Μάιο του 2016. Οι οικονομικές δυσκολίες και των δύο είναι αυτές που τους παρακίνησαν για τη δημιουργία του video clip, παρά την επιτυχία που είχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το δίδυμο συναντήθηκε στην Pula, όπου ένας φίλος-σκηνοθέτης του Hauser, τους πρότεινε να δοκιμάσουν την pop μουσική σκηνή, δημιουργώντας τη διασκευή του “Smooth Criminal”. Το video αρχικά αναρτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2011, με τους δύο τσελίστες να παραβρίσκονται σε ένα λευκό δωμάτιο, παίζοντας τη μουσική του Jackson. Στην πραγματικότητα, πριν γνωριστούν, οι δυο τους θεωρούνταν αντίπαλοι, καθώς ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε μουσικούς διαγωνισμούς.
  • Οι 2Cellos έχουν υπογράψει με την δισκογραφική Sony Masterworks και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους album τον Μάιο του 2010 (η εταιρεία στην Κροατία ονομάζεται Menart Records). Το ομώνυμο debut album τους κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου του 2011 και περιλαμβάνει διασκευές σε τραγούδια των U2, Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse και Kings of Leon. Ο Hauser told είπε στην εφημερίδα “la Repubblica” πως το album θα περιέχει μία διασκευή στο τσέλο του “Human Nature” του Michael Jackson. Το δίδυμο δήλωσε πως επέλεξαν τραγούδια, τα οποία μπορούν να διασκευαστούν μόνο για δύο τσέλο. Εν αναμονή της κυκλοφορίας του, οι 2Cellos κυκλοφόρησαν το δεύτερο single “Welcome to the Jungle“, μία διασκευή στο ομότιτλο τραγούδι των Guns N’ Roses. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους, τους συνόδευε ο ντράμερ Dušan Kranjc, ως περιστασιακό μέλος του group.
  • Ο Elton John, το 2011, τους ζήτησε να εμφανιστούν μαζί του στην περιοδεία του, η οποία ξεκίνησε από το Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 8 Ιουνίου. Η αφορμή για την συμμετοχή τους στην περιοδεία τριάντα χωρών ήταν το video του “Smooth Criminal”. Ο Elton John και ο Šulić είχαν εμφανιστεί μαζί ξανά στις 25 Απριλίου του 2011 στο “The Ellen DeGeneres Show”. Οι 2Cellos εμφανίστηκαν και στο iTunes Festival του 2011 στο Λονδίνο.
  • Το δίδυμο έπαιξε το διασκευασμένο “Smooth Criminal” στον τρίτο κύκλο του τηλεοπτικού show “Glee” . Το επεισόδιο στο οποίο εμφανίστηκαν, που είχε τον τίτλο “Michael”, προβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2012. Η σκηνή, όπου έπαιξαν το “Smooth Criminal”, οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει με το επίσημο video clip. Στις 4 Ιουνίου του 2012, οι 2Cellos εμφανίστηκαν μαζί με τον Elton John στο Queen’s Diamond Jubilee Concert στο Buckingham Palace, ενώ στις 12 Ιουνίου του ίδιου έτους εμφανίστηκαν στο κατάμεστο Arena Zagreb.
  • Παρά τους δύο δίσκους με διασκευές κυρίως rock τραγουδιών, οι 2Cellos επιμένουν να παίζουν με ορχήστρες και δεν εγκαταλείπουν την κλασσική μουσική. Θα τους ενδιέφερε να οργανώσουν μία περιοδεία με κλασσική και σύγχρονη ορχήστρα. Το δεύτερο album τους, “In2ition”, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 και περιείχε νέες διασκευές σε κλασσικά τραγούδια με ελάχιστες φωνητικές εκπλήξεις, αλλά και μουσικές συμμετοχές από τους Elton John, Lang Lang, Naya Rivera, Steve Vai, Sky Ferreira και Zucchero. Την παραγωγή του album ανέλαβε ο Bob Ezrin.
  • Στο album περιλαμβάνονται διασκευές του τραγουδιού των AC/DC “Highway to Hell“ με τη συμμετοχή του Vai, του “Clocks” των Coldplay με τη συμμετοχή του Lang Lang και του “Supermassive Black Hole” των Muse με τη συμμετοχή της Rivera. Μία ιταλική διασκευή του “The Book of Love” των The Magnetic Fields με τίτλο “Il Libro Dell’Amore” και με τη συμμετοχή του Zucchero περιέχεται επίσης στο albums, όπως επίσης και το “Benedictus” του Karl Jenkins και το “Oh Well” με τη συμμετοχή του Elton John.
  • Τον Ιούλιο του 2013, το δίδυμο συμμετείχε σε διαφήμιση για το Ιαπωνικό κινητό τηλέφωνο Docomo, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους, το δεύτερο album τους, “In2ition”, κατέλαβε την κορυφή στα Albums Charts της Ιαπωνίας. Ως μέρος από την παγκόσμια περιοδεία τους με τον Elton John, που περιλάμβανε συναυλίες στην Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, οι 2Cellos εμφανίστηκαν και στο Madison Square Garden για δύο συνεχείς ημέρες, τον Δεκέμβριο του 2013. Τον Μάρτιο του 2014, πραγματοποίησαν μία solo περιοδεία στην Ιαπωνία.
  • Τον Φεβρουάριο του 2014, δημοσίευσαν ξανά τη διασκευή του “Thunderstruck” των AC/DC στο YouTube. Το video έγινε viral στις αρχές του Μαρτίου συγκεντρώνοντας 10 εκατομμύρια views από τις πρώτες δύο εβδομάδες. Τον Ιανουάριο του 2015, κυκλοφόρησαν το τρίτο studio album τους, “Celloverse”, για το οποίο συνέβαλαν και στην παραγωγή.

Πηγή: https://en.wikipedia.org

2011 – 2Cellos

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2011
  • Εταιρεία: Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «2Cellos»:
  1. «Smooth Criminal» Κυκλοφόρησε: 2011 
  2. «Welcome to the Jungle» Κυκλοφόρησε: 2011
  3. «Hurt» Κυκλοφόρησε: 2012

 

Tracklist:

1. «Where the Streets Have No Name» (U2) 4:02

2. «Misirlou (theme from Pulp Fiction)» (Dick Dale) 2:13

3. «Use Somebody» (Kings of Leon) 3:27

4. «Smooth Criminal» (Michael Jackson) 4:05

5. «Fragile» (Sting) 3:26

6. «The Resistance» (Muse) 3:49

7. «Hurt» (Nine Inch Nails) 4:29

8. «Welcome to the Jungle» (Guns N’ Roses) 3:08

9. «Human Nature» (Michael Jackson) 2:47

10. «Viva La Vida» (Coldplay) 3:41

11. «Smells Like Teen Spirit» (Nirvana) 2:50

12. «With or Without You» (U2) 4:51

iTunes bonus track

13. «Fields of Gold» (Sting) 2:54

Japanese deluxe edition

13. «Fields of Gold» (Sting) 2:54

14. «Welcome to the Jungle» (Live in Tokyo) (Guns N’ Roses)

15. «Human Nature» (Live in Tokyo) (Michael Jackson)

16. «Smooth Criminal» (Live in Tokyo) (Michael Jackson)

2011 – iTunes Festival: London 2011 (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2011
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. Nocturno 4:38

2. Oblivion 3:53

3. With or Without You 5:32

4. Smells Like Teen Spirit 2:51

5. Smooth Criminal 3:28

2012 – In2ition

  • Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2012 
  • Εταιρεία: Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Singles/Video-clips από το «In2ition»:
  1. «Technical Difficulties» Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 2013
  2. «Il Libro Dell ‘Amore» Κυκλοφόρησε: 1 Αυγούστου 2013
  3. «Highway to Hell» Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2013
  4. «Supermassive Black Hole» Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 2013
  5. «Shape Of My Heart» Κυκλοφόρησε: 9 Δεκεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «Oh Well» (feat. Elton John) (Fleetwood Mac) 2:35

2. «We Found Love» (Calvin Harris & Rihanna) 3:34

3. «Highway to Hell» (feat. Steve Vai) (AC/DC) 3:31

4. «Every Breath You Take» (Sting) 3:51

5. «Supermassive Black Hole» (feat. Naya Rivera) (Muse) 3:26

6. «Technical Difficulties» (Racer X) 2:46

7. «Clocks» (feat. Lang Lang) (Coldplay) 5:39

8. «Bang Bang» (feat. Sky Ferreira) (Cher) 2:47

9. «Voodoo People» (Prodigy) 2:47

10. «Candle in the Wind» (Elton John) 2:48

11. «Orient Express»  3:10

12. «Il Libro Dell ‘Amore» (feat. Zucchero) (The Magnetic Fields, Peter Gabriel) 3:27

13. «Benedictus» (Karl Jenkins) 6:40

iTunes bonus track

14. «Californication» (Red Hot Chili Peppers) 3:48

Japanese Collector’s Edition

15. «Every Breath You Take» (feat. Steve Hunter) (Sting) 3:51

16. «Smooth Criminal» (feat. Glee) (Michael Jackson) 2:02

17. «Every Teardrop Is a Waterfall» (Coldplay) 2:44

18. «Purple Haze» (Jimi Hendrix) 2:29

19. «Good Riddance (Time of Your Life)» (Greenday) 2:34

20. «The Book of Love» (The Magnetic Fields, Peter Gabriel) 3:27

21. «Kagemusha» 2:58

2015 – Celloverse

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2015 
  • Εταιρεία: Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Video-clips από το «Celloverse»:
  1. «I Will Wait» Κυκλοφόρησε:  9 Ιουλίου 2014
  2. «Wake Me Up» Κυκλοφόρησε: 6 Ιανουαρίου 2015
  3. «Live and Let Die» Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2015
  4. «Hysteria» Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 2015

Tracklist:

1. «The Trooper» (Iron Maiden) 4:34

2. «I Will Wait» (Mumford & Sons) 4:07

3. «Thunderstruck (Intro)» 0:32

4. «Thunderstruck» (AC/DC) 3:42

5. «Hysteria» (Muse) 2:35

6. «Shape of My Heart» (Sting) 4:36

7. «Mombasa» (Hans Zimmer) 3:37

8. «Time» (Hans Zimmer) 4:18

9. «Wake Me Up» (Avicii) 4:09

10. «They Don’t Care About Us» (Michael Jackson) 3:25

11. «Live and Let Die» (feat. Lang Lang) (Paul McCartney) 2:59

12. «Street Spirit (Fade Out)» (Radiohead) 4:40

13. «Celloverse» 4:21

Japanese bonus track

14. «Satisfaction» (The Rolling Stones) 2:40

 

2016 – Discover (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Portrait/Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1.Thunderstruck (Intro) 0:33

2. Thunderstruck 3:41

3. Smooth Criminal 4:11

4. Highway to Hell (feat. Steve Vai) 3:29

5. Smells Like Teen Spirit 2:51

6. The Trooper (Overture) 4:33

7. Every Breath You Take 3:49

8. They Don’t Care About Us 3:23

9. Technical Difficulties 2:44

10. Hysteria 2:51

11. Mombasa 3:36

12. The Resistance 3:49

13. Celloverse 4:22

14. Live and Let Die (feat. Lang Lang) 2:59

15. Benedictus 6:40

16. Purple Haze (Live) 2:29

17. Back In Black (Live) 4:12

18. Whole Lotta Love 4:05

2017 – Score

  • Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2017
  • Εταιρεία: Portrait/Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Παραγωγή: Luka Sulic, Stjepan Hauser, Nick Patrick
  • Video-clips από το «Score»:
  1. «Game of Thrones» Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2017
  2. «Moon River» Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2017
  3. «Now We Are Free – Gladiator» Κυκλοφόρησε: 17 Μαρτίου 2017
  4. «Theme from Schindler’s List» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  5. «May It Be» Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2017
  6. «Chariots of Fire» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2017

Tracklist:

1. «Medley – Game of Thrones» 5:03

2. «May It Be» 3:56

3. «For the Love of a Princess» 5:11

4. «Love Story» 3:24

5. «Cinema Paradiso» 3:59

6. «Moon River» 3:13

7. «Love Theme – The Godfather» 3:54

8. «My Heart Will Go On» 5:44

9. «Theme – Rain Man» 4:41

10. «Cavatina» 3:43

11. «Malena» 4:10

12. «Main Theme – Schindler’s List» 4:22

13. «Titles – Chariots of Fire» 3:40

14. «Now We Are Free» 6:03

2018 – Let There Be Cello

  • Review
  • Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: Portrait/Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Παραγωγή: Luka Šulić, Stjepan Hauser, Filip Vidovic

Tracklist:

1.Concept 2 2:08

2. Eye of the Tiger 4:04

3. Pirates of the Caribbean 3:00

4. Cadenza 1:17

5. Hallelujah 3:37

6. Perfect 3:44

7. Vivaldi Storm 2:33

8. Whole Lotta Love 4:11

9. Seven Nation Army 2:39

10. Asturias Meets Carmen 2:40

11. Despacito 2:27

12. The Show Must Go On 4:37

13. Imagine 2:59

14. Champions Anthem 2:03

2Cellos Top Hits by SounDarts.gr