skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Eagle-Eye Cherry

Discography & ID : Eagle-Eye Cherry

Ύψος

Gallery

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye & Neneh Cherry

Carlou D & Eagle-Eye Cherry

Darin, Sophie Zelmani, Eagle-Eye Cherry & Uno

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Eagle-Eye Cherry

Πραγματικό όνομα: Eagle-Eye Lanoo Cherry

Ημερομηνία Γέννησης: 7 Μαΐου 1971

Τόπος Γέννησης: Στοκχόλμη, Σουηδία

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

Γονείς: Donald Eugene «Don» Cherry (τρομπετίστας) και Monika Karlsson (ζωγράφος)

Αδέρφια: Είναι ο τέταρτος από πέντε αδέρφια. Είναι επίσης ετεροθαλής αδελφός της τραγουδίστριας Neneh Cherry, του βιολονίστα Jan Cherry, των μουσικών Christian και David Ornette Cherry και αδερφός εξ’ αγχιστείας της τραγουδίστριας Titiyo. 

Ενεργός στη μουσική: 1990-2003, 2010-σήμερα

Βραβεία: O Eagle-Eye Cherry έχει αποσπάσει συνολικά 6 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 Rockbjörnen award, 1 Echo Award, 3 Grammis Awards, 1 MTV Europe Music Award κ.α.

Official Website: eagle-eye-cherry.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1997 – Desireless
1997 – Desireless
2000 – Living in the Present Future
2000 – Living in the Present Future
2003 – Sub Rosa
2003 – Sub Rosa
2007 – Live and Kicking
2007 – Live and Kicking
2011 – Stage Rio (Live)
2011 – Stage Rio (Live)
2012 – Can’t Get Enough
2012 – Can’t Get Enough
2018 – Streets Of You
2018 – Streets Of You

Start Here

  • Με την επιτυχημένη αμερικανική του επιτυχία «Save Tonight», ο εναλλακτικός τραγουδιστής / τραγουδοποιός Eagle-Eye Cherry έγινε το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειάς του που ανακατεύτηκε με τον κόσμο της μουσικής: ο πατέρας του ήταν ο τραγουδιστής και μουσικός της jazz, Don Cherry και η ετεροθαλής αδελφή του η εναλλακτική τραγουδίστρια Neneh Cherry. Είναι επίσης ετεροθαλής αδερφός του βιολονίστα Jan Cherry, των μουσικών της jazz, Christian και David Ornette Cherry και αδερφός εξ’ αγχιστείας της τραγουδίστριας Titiyo. H μητέρα του είναι η ζωγράφος Monika Cherry (το γένος Karlsson).
  • Γεννημένος στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1971, ο Cherry πήρε το όνομα Eagle-Eye (ναι, είναι το πραγματικό του όνομα) γιατί για πρώτη φορά κοίταξε τον πατέρα του, το έκανε μόνο με ένα μάτι. Ο Cherry πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη Σουηδία και σε περιοδείες με τον πατέρα του, ενώ στην ηλικία των 14 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Performing Arts της Νέας Υόρκης. Ασχολήθηκε επίσης με τα drums, παίζοντας σε διάφορες μπάντες για διασκέδαση, και αργότερα έπαιξε keyboards σε διάφορα τραγούδια. Ακόμα και μετά το σχολείο ζούσε από εμφανίσεις που έκανε σε θεατρικά έργα και διαφημίσεις. Εμφανίστηκε επίσης στο «The Cosby Show». Εν τω μεταξύ, αναζητώντας περισσότερο έλεγχο στη δική του δημιουργική έκφραση, ο Cherry άρχισε να παίζει κιθάρα και να γράφει τραγούδια ξανά.
  • Ο Don Cherry απεβίωσε το 1995 και ο Eagle-Eye, συντετριμμένος, επέστρεψε στη Στοκχόλμη μαζί με τη φίλη του για να καθαρίσει το κεφάλι του. Ήταν εκεί που άρχισε να επικεντρώνεται σοβαρά στη σύνθεση τραγουδιών και πήρε λίγο χρόνο για να ακονίσει ένα σύνολο από αυθεντικό υλικό που σχεδιάστηκε σύμφωνα με την παράδοση του ακουστικού ύφους του τραγουδιστή / τραγουδοποιού, με πινελιές blues και ελαφρύ funk. Αποφασίζοντας να δοκιμάσει την τύχη του στη Σουηδία πριν από την πιο ανταγωνιστική αμερικανική αγορά, ο Cherry ηχογράφησε το ντεμπούτο album του, «Desireless», και το κυκλοφόρησε μέσω της σουηδικής εταιρείας Diesel το 1997. Σταδιακά, χάρη εν μέρει στο single «Save Tonight» και στο «Falling in Love Again», το album έγινε μεγάλη επιτυχία – πρώτα στη Σουηδία, στη συνέχεια στη Σκανδιναβία, στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη. Το «Save Tonight» άρχισε σύντομα μια σταθερή ανοδική πορεία στα charts και ενισχύθηκε από το VH1, φτάνοντας τελικά στο Top Five . Το «Desireless» έγινε γρήγορα πλατινένιο στην Ευρώπη, ενώ συνολικά κατάφερε να πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
  • Το καλοκαίρι του 1999, εμφανίστηκε στο album «Supernatural» του Carlos Santana, τραγουδώντας το ντουέτο «Wishing It Was».
  • O Cherry κυκλοφόρησε το δεύτερο album του, «Living in the Present Future», στην Ευρώπη το 2000. Το album ανασυντάχθηκε για την αμερικανική κυκλοφορία του, με τίτλο «Present/Future», διατέθηκε με διαφορετική σειρά στα τραγούδια του tracklist και εντέλει κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2001. Παρά την ευρωπαϊκή επιτυχία του πρωτοποριακού single «Feels So Right», συν ένα επιτυχημένο ντουέτο με την αδερφή του Neneh στο «Long Way Around», το «Present/Future» δεν κατάφερε να σημειώσει την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το προηγούμενο album του.
  • Τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί στα soundtracks των ταινιών: «The Soul of a Man», «Y tu mamá también», «The Love of the Game», «GO», «Best Laid Plans», «Holes’, «Billy Elliot» και «Over Her Dead Body».
  • Το 1988 εμφανίστηκε στην ταινία «Arthur 2: On the Rocks» και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του NBC, «South Beach».
  • Κυκλοφόρησε άλλα δύο albums «Sub Rosa» (2003) και «Can’t Get Enough» (2012) καθώς και δύο live-albums που δεν κατάφεραν να του επαναφέρουν την επιτυχία του «Desireless».

1997 – Desireless

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 1997
  • Εταιρεία: Diesel, Work
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Kent (Gillström) Isaacs and Eagle-Eye Cherry
  • Singles από το «Desireless»:
  1. «Save Tonight» Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 1997
  2. «When Mermaids Cry» Κυκλοφόρησε: 1998
  3. «Falling in Love Again» Κυκλοφόρησε: 1998
  4. «Permanent Tears» Κυκλοφόρησε: 1999

Tracklist:

1. «Save Tonight» 3:59

2. «Indecision» 5:16

3. «Comatose (In the Arms of Slumber)» 4:37

4. «Worried Eyes» 4:31

5. «Rainbow Wings» 4:04

6. «Falling in Love Again» 3:30

7. «Conversation» 4:44

8. «When Mermaids Cry» 4:22

9. «Shooting Up in Vain» 5:36

10. «Permanent Tears» 4:43

11. «Death Defied By Will» 4:23

12. «Desireless» (music by Don Cherry) 6:14

2000 – Living in the Present Future

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 2000
  • Εταιρεία: MCA Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Klas Åhlund , Eagle-Eye Cherry, The Dust Brothers, Adam Kviman, Rick Rubin
  • Singles από το «Living in the Present Future»:
  1. «Are You Still Having Fun?» Κυκλοφόρησε: 2000
  2. «Long Way Around» Κυκλοφόρησε: 2000
  3. «Promises Made» Κυκλοφόρησε: 2000
  4. «Feels So Right» Κυκλοφόρησε: 2000

Tracklist:

1. Been Here Once Before 3:32

2. Are You Still Having Fun? 3:09

3. One Good Reason 3:27

4. Promises Made 3:38

5. Burning Up 4:15

6. Together 5:17

7. Long Way Around (feat. Neneh Cherry) 3:29

8. Lonely Days (Miles Away) 3:58

9. First To Fall 3:58

10. Miss Fortune 3:47

11. She Didn’t Believe 3:42

12. Shades Of Gray 3:27

13. Wishing It Was (with Santana) 4:17

 

2003 – Sub Rosa

  • Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2003
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Al Stone, Cameron McVey, Paul Simm, Pete Davis, Klas Åhlund, Tim Simenon, John Kurzweg
  • Singles από το «Sub Rosa»:
  1. «Skull Tattoo» Κυκλοφόρησε: 2003
  2. «Don’t Give Up» Κυκλοφόρησε: 2003

Tracklist:

1. This Paralysis 4:07

2. Skull Tattoo 3:22

3. The Strange 3:52

4. Up To You 3:39

5. Don’t Give Up 3:58

6. How Come 4:12

7. Feels So Right 4:19

8. Crashing Down 5:06

9. Twisted James 3:29

10. The Food Song 4:19

11. If It Can’t Be Found 4:55

12. If You Don’t Know By Now 5:06

2007 – Live and Kicking

  • Κυκλοφόρησε: 2007
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1.This Paralysis 6:18

2. Been Here Once Before 4:17

3. Falling in Love Again 3:18

4. Together 7:24

5. Don’t Give Up 4:42

6. Feels So Right 4:24

7. Long Way Around 4:40

8. Comatose 5:26

9. Shooting Up in Vain 5:32

10. Rainbow Wings 7:10

11. Save Tonight 7:50

12. Still Having Fun? 5:28

13. Promises Made 4:40

14. Comatose (acoustic) 4:10

2011 – Stage Rio (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 2011
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. Been Here Once Before 5:19

2. She Didn’t Believe 5:30

3. Don’t Give Up 5:09

4. Rainbow Wings 5:28

5. Falling In Love Again 4:55

6. Together / Come Together (9:48) 6.1 Together / 6.2 Come Together

7. Alone (feat. Maria Gadú) 6:06

8. Comatose (In The Arms Of Slumber) 5:48

9. Feels So Right 4:22

10. Are You Still Having Fun? 5:34

11. Lonely Days (Miles Away) 4:31

12. Up To You 4:29

13. Save Tonight 5:44

2012 – Can’t Get Enough

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: Vertigo
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Can’t Get Enough»:
  1. «Can’t Get Enough» Κυκλοφόρησε: 2012

Tracklist:

1. «Go Simmer Down» 3:14

2. «Your Hero» 4:15

3. «Walk Away» 2:50

4. «Can’t Get Enough» 3:06

5. «Alone» 4:20

6. «The Itch» 2:55

7. «Feel This Way» 3:29

8. «One In A Million» 3:47

9. «Picture Me» 3:22

10. «Living The Life» 3:44

11. «Free» 2:00

12. «Something» 5:27

13. «You Kill Me (Everyday)» 2:52

Deluxe Version

14. «Running With the Dogs» 3:11

2018 – Streets Of You

  • Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: Papa Cherry Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Streets Of You»:
  1. Streets Of You» Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2018
  2. «While Away» Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2018

Tracklist:

1. Streets Of You 3:22

2. Come What May 3:49

3. Remember To Breathe 3:13

4. While Away 3:22

5. House At The End Of The Road 3:57

6. Down And Out 4:09

7. You 3:32

8. Drunk And Sublime 4:00

9. Top Of The World 4:26

10. Mother Never Told Me 3:37

11. Rise Above 2:51

12. We Ain’t Dead 4:11

13. Best Of Us 4:20

Eagle-Eye Cherry Top Hits by SounDarts.gr