skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Ed Sheeran

Discography & ID : Ed Sheeran

Ύψος

Gallery

Ed Sheeran

Ed Sheeran & family

Ed Shheran & The Weeknd

Ed Sheeran & Taylor Swift

Annie Lennox & Ed Sheeran.

Ed Sheeran, Ellie Goulding, Bruno Mars

Elton John, Ed Sheeran, Gary Barlow, Lulu & Kate Bush

Ed Sheeran & 2Cellos

Με τον Ed Sheeran.

Ed Sheeran & Christina Aguilera

Ed Sheeran & Rita Ora

Ed Sheeran & PSY

Ed Sheeran & Jason Mraz

Ed Sheeran & Rupert Grint

Στιγμιότυπο από την ταινία "Bridget Jones' Baby" με τον Ed Sheeran

Ο Ed Sheeran με το ομοίωμα του στο μουσείο της Madame Tussauds.

ID

Όνομα: Edward Christopher «Ed» Sheeran

Ημερομηνία Γέννησης: 17 Φεβρουαρίου 1991

Τόπος Γέννησης: Hebden Bridge, West Yorkshire, Αγγλία.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός, ηθοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Ανύπαντρος

Γονείς: John και Imogen Sheeran.

Αδέρφια: Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Matthew που είναι κλασσικός μουσικοσυνθέτης.

Ενεργός στη μουσική: 2004-σήμερα

Βραβεία: O Ed Sheeran έχει αποσπάσει πάνω από 40 βραβεία μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους:

1 American Music Award, 1 BBC Music Award, 4 BMI London Awards, 4 BRIT Awards, 2 Grammy Awards, 2 Ivor Novello Awards, 2 MTV Europe Music Awards, 1 MTV Video Music Award, 3 People’s Choice Awards, 3 Radio Disney Music Awards, 6 Teen Choice Awards, 2 World Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο Ed Sheeran κάντε κλικ εδώ.

Official Website:  edsheeran.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2005 – The Orange Room (E.P.)
2005 – The Orange Room (E.P.)
2006 – Ed Sheeran (E.P.)
2006 – Ed Sheeran (E.P.)
2007 – Want Some? (E.P.)
2007 – Want Some? (E.P.)
2009 – You Need Me (E.P.)
2009 – You Need Me (E.P.)
2010 – Let It Out (E.P.)
2010 – Let It Out (E.P.)
2010 – Loose Change (E.P.)
2010 – Loose Change (E.P.)
2010 – Songs I Wrote with Amy (E.P.)
2010 – Songs I Wrote with Amy (E.P.)
2010 – Live at the Bedford (E.P.)
2010 – Live at the Bedford (E.P.)
2011 – No. 5 Collaborations Project (E.P.)
2011 – No. 5 Collaborations Project (E.P.)
2011 – One Take (E.P.)
2011 – One Take (E.P.)
2011 – iTunes Festival: London 2011 Performance (E.P.)
2011 – iTunes Festival: London 2011 Performance (E.P.)
2011 – +
2011 – +
2011 – Thank You (E.P.)
2011 – Thank You (E.P.)
2012 – The Slumdon Bridge (E.P.)
2012 – The Slumdon Bridge (E.P.)
2012 – iTunes Festival: London 2012 Performance (E.P.)
2012 – iTunes Festival: London 2012 Performance (E.P.)
2014 – ×
2014 – ×
2015 – 5 (Box Set)
2015 – 5 (Box Set)
2015 – x – Wembley Edition (Live)
2015 – x – Wembley Edition (Live)
2017 – ÷
2017 – ÷

Start Here

  • Ο Edward Christopher Sheeran ή για τους φίλους απλά «Ed» γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1991 και είναι Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης.
  • Γεννήθηκε στο West Yorkshire και μεγάλωσε στο Framlingham (πιο συγκεκριμένα στοSuffolk) της Βρετανίας. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που ονομάζεται Matthew, ο οποίος γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1989. Ο Matthew σπούδασε μουσική στο πανεπιστήμιο και τώρα είναι συνθέτης κλασσικής μουσικής. Οι γονείς τους, ο John και η Imogen, είναι γεννημένοι στο Λονδίνο. οι παππούδες του ωστόσο ήταν ιρλανδικής καταγωγής. Σύμφωνα με τον Sheeran, ο πατέρας του καταγόταν από «μια βαθιά καθολική οικογένεια και ο παππούς του, Bill ήταν προτεστάντης και η σύζυγός του, Ann, ήταν καθολική. Ο Bill και η Ann αποσύρθηκαν στο Gorey της επαρχίας Wexford». Ο John είναι ένας επιμελητής τέχνης και λέκτορας, και η Imogen είναι αρθρογράφος πολιτισμού και σχεδιάστρια κοσμημάτων. Οι γονείς του ίδρυσαν την Sheeran Lock, μια ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων τέχνης, από το 1990 έως το 2010. Η εργασία τους, τους ανάγκαζε να ταξιδεύουν τακτικά στο Λονδίνο, και γι’αυτό συνήθιζαν να περνούν τα Σαββατοκύριακα τους ταξιδεύοντας με τα παιδιά τους και παίζοντας μουσική. Οι πρώιμες παιδικές αναμνήσεις του Ed Sheeran περιλαμβάνουν ακούσματα από  τον Bob Dylan και τον Eric Clapton. Σύμφωνα με τον Sheeran, το album που τον εισήγαγε για πρώτη φορά στη μουσική ήταν το «Irish Heartbeat» του Van Morrison.  Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, ο John τον πήγε σε μια σειρά από συναυλίες που θα του ξυπνούσαν εμπνεύσεις αργότερα για τις μουσικές δημιουργίες του. Σε αυτές περιλαμβάνονται συναυλίες των: Eric Clapton στο Royal Albert Hall, Paul McCartney στο Μπέρμιγχαμ, και Bob Dylan.
  • O Sheeran τραγούδησε σε μια τοπική εκκλησιαστική χορωδία από την ηλικία των τεσσάρων, έμαθε να παίζει κιθάρα σε πολύ νεαρή ηλικία, και άρχισε να γράφει τραγούδια, ενώ φοιτούσε στο Thomas Mills High School στο Framlingham. Όταν ήταν έντεκα, πήγε με τον πατέρα του σε ένα show του Damien Rice στην Ιρλανδία. Εκτός του Rice, έχει επίσης αναφέρει ονόματα όπως: Beatles, Dylan, Nizlopi και Eminem ως τις μεγαλύτερες μουσικές επιρροές του.
  • Είναι ένας προστάτης του Youth Music Theatre UK και του Access to Music, όπου σπούδασε στον τομέα, Artist Development. Έγινε δεκτός στο Εθνικό Θέατρο Νεολαίας («National Youth Theatre») στο Λονδίνο ως έφηβος.
  • Ο Sheeran ξεκίνησε την ηχογραφήσεις της μουσικής του το 2004, και κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης την πρώτη του συλλογή με τίτλο, «Spinning Man».  Στο μεταξύ γνώρισε και έγινε φίλος με τον Άγγλο τραγουδιστή, Passenger, από τότε που ήταν 15. Οι δύο τους ξεκίνησαν να παίζουν μαζί σε συναυλίες στο Cambridge. Τρία χρόνια μετά τη αρχή της καριέρας του, το 2008, μετακόμισε στο Λονδίνο, για να συνεχίσει, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη επιτυχία.
  •  Το 2008, πέρασε από οντισιόν για τη σειρά του ITV, «Britannia High». Άνοιξε επίσης μια συναυλία για τον Nizlopi στο Norwich τον Απρίλιο του 2008, καθώς ήταν ένας από τους τεχνικούς για τις κιθάρες του.  Κυκλοφόρησε άλλο ένα EP το 2009, με τίτλο «You Need Me», λίγο πριν φύγει σε περιοδεία με τον Just Jack. Σημείωσε επίσης μερικές συνεργασίες με την τραγουδίστρια, Leddra Chapman, αλλά και με τον CeeLo Green στην επιτυχία του «Fuck you».
  • Τον Φεβρουάριο του 2010, Sheeran δημοσίευσε ένα βίντεο μέσω του SB.TV, και μετά από αυτό, ο rapper Example τον κάλεσε να περιοδεύσει μαζί του. Τον ίδιο μήνα, κυκλοφόρησε επίσης το θρυλικό του EP, «Loose Change», το οποίο περιελάμβανε το τραγούδι που θα γινόταν αργότερα, το ντεμπούτο του single, «The A Team».  Το φθινόπωρο του 2009, o Sheeran άρχισε να σπουδάζει μουσική στην Ακαδημία της Σύγχρονης Μουσικής (ACM) στο Guildford του Surrey ως προπτυχιακό, αν και δεν είναι σαφές πόσο καιρό έμεινε στο κολέγιο.
  • Στις αρχές του 2011 ο Ed Sheeran κυκλοφόρησε έναν δικό του δίσκο με τίτλο «No. 5 Collaborations Project», ο οποίος τράβηξε την προσοχή του Elton John και του Jamie Foxx. Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Asylum Records. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «+» ο οποίος έγινε πλατινένιος στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012. Στα επόμενα χρόνια κέρδισε δύο BRIT Awards για τον καλύτερο άντρα τραγουδιστή, ένα βραβείο British Breakthrough ενώ το ντεμπούτο single του «The A Team» κέρδισε ένα Ivor Novello Award για τη μουσική και τους στίχους του!
  • Το 2014 ο Ed ήταν υποψήφιος για το βραβείο του Καλύτερου Καλλιτέχνη στα 56στα βραβεία Grammy.
  • Η δημοτικότητα του Ed Sheeran στο εξωτερικό ξεκίνησε το 2012. Στις ΗΠΑ έκανε μια εμφάνιση στο τέταρτο album της Taylor Swift, «Red» , και έγραψε τα τραγούδια για τους One Direction . Το τραγούδι του «The A Team» ήταν υποψήφιο  για το τραγούδι της χρονιάς στα βραβεία Grammy του 2013 το οποίο ερμήνευσε ζωντανά σε μορφή ντουέτου με τον Elton John κατά τη διάρκεια της τελετής .
  • Πέρασε ένα μεγάλο μέρος του 2013 περιοδεύοντας στη Βόρεια Αμερική κάνοντας την έναρξη της περιοδείας της Taylor Swift (με τίτλο «The Red Tour»). Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς o Ed Sheeran πραγματοποιεί τρεις συναυλίες που ξεπούλησαν σε εισιτήρια στo Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.
  • Το δεύτερο album του με τίτλο «x» κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο στις 23 Ιουνίου 2014 και βρέθηκε στην πρώτη θέση στο UK Album Charts αλλά και στο αμερικανικό Billboard 200. Το 2015 το album αυτό, κέρδισε το βραβείο Brit ως το βρετανικό album της χρονιάς και ήταν υποψήφιο για το album της χρονιάς στα 57στα βραβεία Grammy.
  • Το 2017 κυκλοφόρησε δύο καινούριες επιτυχίες το «Shape of you» και το «Castle on the Hill» τα οποία αρχικά είχε γράψει για την Rihanna αλλά τελικά τα κυκλοφόρησε ο ίδιος. Τα τραγούδια αυτά ήταν και τα πρώτα δύο singles από τον τρίτο του δίσκο με τίτλο «÷», που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Πηγές: el.wikipedia.org, en.wikipedia.org

2005 – The Orange Room (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2005
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «Moody Ballad Of Ed»   3:30

2. «Misery»   4:00

3. «Typical Average»   3:05

4. «Addicted»   3:29

5. «I Love You»   2:59

 

2006 – Ed Sheeran (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2006
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «Open Your Ears»   3:03

2. «Beyond The Pale»   4:23

3. «In Memory»   3:11

4. «Insomniac’s Lullaby»   3:30

5. «Quiet Ballad Of Ed»   3:53

6. «No Luck»   3:28

7. «Stevensong»   1:22

8. «Billy Ruskin»   1:58

9. «Spark»   2:52

10. «Pause»   3:12

11. «The Sea»   2:11

12. «Way Home»   5:56

 

2007 – Want Some? (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 29 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «You Break Me»

2. «I’m Glad I’m Not You»

3. «You Need To Cut Your Hair»

4. «Sara»

5. «Move On»

6. «Yellow Pages»

7. «Smile»

8. «Postcards»

9. «Two Blokes and a Double Bass»

10. «The West Coast of Clare»

11. «I Can’t Spell»

 

2009 – You Need Me (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «You Need Me, I Don’t Need You»   4:05

2. «So»   4:29

3. «Be Like You»   3:38

4. «The City»   4:26

5. «Sunburn»   4:26

 

2010 – Let It Out (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Ιανουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «Let It Out»   3:49

2010 – Loose Change (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver

Tracklist:

1. «The A Team»   4:22

2. «Homeless»   3:33

3. «Little Bird»   3:47

4. «Sofa»   3:21

5. «One Night»   3:29

6. «Firefly»   4:17

7. «The City» (Live at Stick Studios)   5:09

8. «Firefly» (Bravado Dubstep Remix)   4:27

5 re-release:

1. «Let It Out»   3:51

 

2010 – Songs I Wrote with Amy (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Απριλίου 2010
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «Fall»   2:43

2. «Fire Alarms»   2:24

3. «Where We Land»   3:03

4. «Cold Coffee»   4:14

5. «She»   4:04

 

2010 – Live at the Bedford (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «The A Team»   5:26

2. «Homeless»   3:45

3. «The City»   5:08

4. «Fall»   2:31

5. «Wake Me Up»   5:01

6. «You Need Me, I Don’t Need You» (Feat. Random Impulse)   9:48

 

2011 – No. 5 Collaborations Project (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιανουαρίου 2011
  • Εταιρεία: Ed Sheeran
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

1. «Lately» (feat. Devlin)   4:32

2. «You» (feat. Wiley)   3:26

3. «Family» (feat. P Money)   4:15

4. «Radio» (feat. JME)   3:41

5. «Little Lady» (feat. Mikill Pane)   5:31

6. «Drown Me Out» (feat. Ghetts)   4:24

7. «Nightmares» (feat. Random Impulse, Sway and Wretch 32)   4:05

8. «Goodbye to You» (feat. Dot Rotten)   5:27

2011 – One Take (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2011
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Wayfarer Stranger

2. «U.N.I

3. «You Need Me, I Don’t Need You (SBTV Version)

 

2011 – iTunes Festival: London 2011 Performance (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2011
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «The City» (Live)   4:55

2. «Homeless» (Live)   4:55

3. «The a Team» (Live)   2:59

4. «Little Lady» (Live)   5:37

5. «U.N.I.» (Live)   3:18

2011 – +

  • Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: CD, digital download, Vinyl, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 7× Platinum, ARIA: 6× Platinum, BVMI: Platinum, GLF: Platinum, IFPI DEN: Platinum, IRMA: 6× Platinum, MC: 2× Platinum, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: 5× Platinum, SNEP: Gold
  • Singles από το «+»:
  1. «The A Team»  Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 2011
  2. «You Need Me, I Don’t Need You»  Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2011
  3. «Lego House»  Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2011
  4. «Drunk»  Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2012
  5. «Small Bump»  Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2012
  6. «Give Me Love»  Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2012

Tracklist:

1. «The A Team»   4:19

2. «Drunk»   3:20

3. «U.N.I.» (re-recorded from One Take EP)   3:49

4. «Grade 8»   3:00

5. «Wake Me Up» (re-recorded from Live at the Bedford EP)    3:49

6. «Small Bump»   4:19

7. «This»   3:16

8. «The City» (re-recorded from You Need Me EP)   3:54

9. «Lego House»   3:05

10. «You Need Me, I Don’t Need You» (re-recorded from You Need Me EP)   3:39

11. «Kiss Me»   4:43

12. «Give Me Love / The Parting Glass (hidden track)»   8:46

Deluxe edition (bonus tracks):

13. «Autumn Leaves»   3:21

14. «Little Bird» (originally from Loose Change EP)   3:45

15. «Gold Rush»   4:03

16. «Sunburn» (re-recorded from You Need Me EP)   4:36

Japanese deluxe edition bonus track:

17. «The A Team» (acoustic version)

Japanese iTunes Store bonus tracks:

17. «Sofa» (originally from Loose Change EP)   3:19

18. «Homeless» (originally from Loose Change EP)   3:30

19. «Lego House» (music video)   4:05

 

2011 – Thank You (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Fire Alarms»   2:32

2. «She»   4:17

3. «You Need Me» (True Tiger Remix)   3:57

 

 

2012 – The Slumdon Bridge (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: Digital download
  • Singles από το «The Slumdon Bridge»:
  1. «You Don’t Know (For Fuck’s Sake)»  Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2012

Tracklist:

1. «London Bridge»   4:54

2. «You Don’t Know (For Fuck’s Sake)»   3:33

3. «Faces»   3:19

4. «Tone»   2:17

 

2012 – iTunes Festival: London 2012 Performance (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Drunk» (Live)   3:28

2. «Small Bump» (Live)   4:40

3. «The City Live» (Live)   5:39

2014 – ×

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: CD, digital download, Vinyl LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 9× Platinum, ARIA: Diamond, BVMI: 3× Platinum, GLF: Platinum, IFPI DEN: 4× Platinum, MC: 3× Platinum, RIAA: 4× Platinum, RMNZ: 7× Platinum, SNEP: 2× Platinum
  • Singles από το «×»:
  1. «Sing»  Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2014
  2. «Don’t»  Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2014
  3. «Thinking Out Loud»  Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2014
  4. «Bloodstream»  Κυκλοφόρησε: 11 Φεβρουαρίου 2015
  5. «Photograph»  Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2015

Tracklist:

1. «One»   4:12

2. «I’m a Mess»   4:04

3. «Sing»   3:55

4. «Don’t»   3:39

5. «Nina»   3:45

6. «Photograph»   4:19

7. «Bloodstream»   5:00

8. «Tenerife Sea»   4:01

9. «Runaway»   3:25

10. «The Man»   4:10

11. «Thinking Out Loud»   4:41

12. «Afire Love»   5:14

Deluxe edition bonus tracks:

13. «Take It Back»   3:28

14. «Shirtsleeves»   3:09

15. «Even My Dad Does Sometimes»   3:48

16. «I See Fire»   4:57

Deluxe physical edition bonus track:

17. «All of the Stars»   3:55

Wembley Edition bonus tracks:

13. «I See Fire»   4:57

14. «All of the Stars[b]»   3:55

15. «English Rose»   3:04

16. «Touch and Go»   4:01

17. «New York»   3:56

18. «Lay It All on Me» (Rudimental feat, Ed Sheeran)   4:02

Wembley Edition US iTunes Store bonus tracks:

13. «Take It Back»   3:28

14. «Shirtsleeves»   3:09

15. «Even My Dad Does Sometimes»   3:48

16. «I See Fire»   4:57

17. «All of the Stars[c]»   3:55

18. «English Rose»   3:04

19. «Touch and Go»   4:01

20. «New York»   3:56

21. «Make It Rain»   6:42

22. «Parting Glass» (Live from Wembley Stadium)   3:16

23. «Small Bump» (Live from Wembley Stadium)   5:03

24. «Lay It All on Me» (Rudimental feat. Ed Sheeran)   4:02

 

2015 – 5 (Box Set)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Atlantic, Gingerbread Man
  • Μορφή: CD, Digital download

Tracklist:

Disc 1:  You Need Me EP

Disc 2:  Live At The Bedford EP

Disc 3:  Loose Change EP

Disc 4:  Songs I Wrote With Amy EP

Disc 5:  No. 5 Collaboration Project EP

 

2015 – x – Wembley Edition (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Atlantic, Gingerbread Man
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «One»

2. «I’m a Mess»

3. «Sing»

4. «Don’t»

5. «Nina»

6. «Photograph»

7. «Bloodstream»

8. «Tenerife Sea»

9. «Runaway»

10. «The Man»

11. «Thinking Out Loud»

12. «Afire Love»

13. «I See Fire»

14. «English Rose»

15. «Touch and Go»

16. «New York»

17. «Make It Rain»

18. «Lay It All on Me (Feat. Ed Sheeran) – Rudimental»

 

2017 – ÷

  • Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2017
  • Εταιρεία: Asylum, Atlantic
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Παραγωγή: Benny Blanco (also exec.), Ed Sheeran (also exec.), Steve Mac, Johnny McDaid, Will Hicks, Labrinth, Mike Elizondo, Killbeatz
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 9× Platinum, ARIA: 6× Platinum, BVMI: 3× Platinum, GLF: 2× Platinum, IFPI DEN: 5× Platinum, MC: 6× Platinum, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: 6× Platinum, SNEP: Diamond
  • Singles από το «÷»:
  1. «Castle on the Hill» Κυκλοφόρησε: 6 Ιανουαρίου 2017
  2. «Shape of You» Κυκλοφόρησε: 6 Ιανουαρίου 2017
  3. «Galway Girl» Κυκλοφόρησε: 17 Μαρτίου 2017
  4. «Perfect» Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2017

Tracklist:

Standard Edition

1. “Eraser” 3:47

2. “Castle on the Hill” 4:21

3. “Dive” 3:58

4. “Shape of You” 3:53

5. “Perfect” 4:23

6. “Galway Girl” 2:50

7. “Happier” 3:27

8. “New Man” 3:09

9. “Hearts Don’t Break Around Here” 4:08

10. “What Do I Know?” 3:57

11. “How Would You Feel (Paean)” 4:40

12. “Supermarket Flowers” 3:41

Deluxe Edition

13. “Barcelona” 3:11

14. “Bibia Be Ye Ye” 2:56

15. “Nancy Mulligan” 2:59

16. “Save Myself” 4:07

Ed Sheeran Top Hits by SounDarts.gr